Ingredienser
Koldhævede boller 2.0
7 dl. lunken vand
15 gram gær
1 spsk. sukker
100 gram rugmel
800 gram hvedemel
20 gram salt
Fremgangsmåde
Som du kan se i filmen, så sætter man dejen over om aftenen, før man hopper i seng.
Du opløser gæren i vandet, og kommer sukker, begge slags mel og salt i.
Rør det sammen, så det bliver samlet til en homogen dej.
Sæt den med film over i køleskabet natten over.
Om morgenen starter du med at hoppe i vandet ;) Tænd ovnen på 250° varmluft.
Herefter drysser du mel på bordet, vipper forsigtigt dejen ud af skålen, uden at du mister for meget luft.
Drys lidt mel på toppen, så du kan håndtere den, uden den klistre til fingre og kniv.
Del den i 12 stykker, og løft dem over på en bageplade.
Bag dem i 16 min. De skal lyde hule, når du banker på undersden.