Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Knækbrød

4
  • Giver ca. 12 stk.
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. sesam
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. græskarkerner
  • 3,5 dl. spelt eller hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. raps eller solsikkeolie

Bland alle de tørre ingredienser sammen først. Herefter samles det med alt det våde.

Rør det godt sammen, og læg det op på et stykke bagepapir, hvor du lige har gjort køkkenbordet vådt inden, så papiret klistre lidt fast til bordpladen. Så er det nemmere at rulle ud... 

Hvis du har en alm. størrelse ovn, så synes jeg, at du skal bage to plader i stedet for en. Jeg har en ret stor ovn. Rul halvdelen af dejen ud mellem to stykker bagepapir, og gør det igen med den anden halvdel. Inddel pladerne i de ønskede størrelser enten med en kniv eller et pizzahjul. Knækbrødene bages ved 190 grader i ca. 20 min.

Bræk dem ud, når de er kølet lidt af. 

Tip! Prøv min nøddecreme til knækbrødet. Find opskriften på nøddecreme - klik her. 

 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

60 kommentarer

  • Mette D. 14. januar 2021 kl. 15:32
    Wow .. jeg har det hele, går straks igang 👌🏻
  • Jesper Vollmer 14. januar 2021 kl. 16:42
    Køøøøør.....

    Jesper
  • janne W. 2. juni 2021 kl. 10:11
    Dine skønne knækbrød er jeg vild med. Det er 3. gang jeg skal bage dem :)
  • Mona R. 14. januar 2021 kl. 15:46
    Hej, hvad hedder sådan en rullemaskine til at gøre stykkerne lige store?
    Venlig hilsen, Mona Rasmussen
  • Jesper Vollmer 14. januar 2021 kl. 16:43
  • Hedda s. 14. januar 2021 kl. 16:54
    Så lækkert👌 Elsker dine små sjove kommentar😂
    Hvad er det for en
    Ovn du har ? Ser god ud
  • Jesper Vollmer 14. januar 2021 kl. 17:24
    Hej Hedda

    Tak for din besked.

    Ovnen er fra Gaggenau. Og ja den er god... ☺️

    Jesper
  • Ann L. 14. januar 2021 kl. 18:47
    Yummi! De smager fantastisk! 🤗
  • Helle M. 15. januar 2021 kl. 08:26
    Elsker også denne opskrift, og har også haft perioder, hvor man fik nok af dem 😂
    Et lille tip: brug et pizzahjul til at dele brødene op.
  • Jesper Vollmer 15. januar 2021 kl. 13:09
    Hej Helle

    Har du læst mit tip i opskriften ? 😜

    Jesper
  • Helle M. 16. januar 2021 kl. 10:47
    🙈🙈🙈 og her afslørede du så, at jeg kun læser ingredienserne og ser din video 😂😂😂 Måske netop derfor at jeg er medlem af din klub.
  • Ninna L. 16. februar 2021 kl. 13:53
    Jeg bruger en klejnespore med bølger og skærer det på skrå - det giver også et flot resultat.
  • Anne M. 15. januar 2021 kl. 12:09
    Ser så lækre ud .
    Hvis man nu helst ikke vil have hvedemel og ikke har speltmel , kan der så bruges fuldkornshvedemel eller måske grahamsmel .
    Vh Anne Marie
  • Jesper Vollmer 15. januar 2021 kl. 13:50
    Hej Anne

    Det er jeg sikker på !

    Jesper
  • Lotte T. 15. januar 2021 kl. 13:24
    Hej Jesper,
    Kan man ikke bytte melet ud med mandelmel? og vil det være samme mål/gr.?
  • Jesper Vollmer 15. januar 2021 kl. 13:50
    Hmmm... ved ikke, om det binder det hele sammen ligeså godt !

    Er spændt på, hvad du reporterer ☺️

    Jesper
  • Tina B. 15. januar 2021 kl. 14:57
    Hej Jesper

    Er i dette øjeblik i gang med at lave dine knækbrød - de er i ovnen. Jeg har en alm. størrelse ovn, så for at de ikke blev for tykke, valgte jeg at dele portionen i to - spændt på, hvordan de bliver.
    Ville det være muligt, at der bag dl. stod, hvor mange gram hver ting var. Jeg har det ikke så godt med dl. mål i opskrifter, da jeg synes det kan være lidt upræcist. Synes det er meget lettere at stå med en vægt og så bare veje af undervejs. Endte også med, at jeg tror min blev lidt for tynd og opdagede det først, da jeg var ved at rulle den ud, så det måtte tilbage i skålen og den fik lidt mere mel og havregryn. Havde jeg haft mål i gram, så havde jeg gjort det rigtig i første forsøg ;-)
    Nu venter jeg bare, at de kan blive færdige, så vi kan prøve at smage Prins Henriks knækbrød :-D
    God weekend :-)

    Hilsen Tina
  • Christina M. 15. januar 2021 kl. 15:57
    Hej Vollmer. Vil du ikke rette i dine opskrifter om det er varmluft eller alm ovn. Jeg synes der kan være en forskel i resultatet. På forhånd tak 😀
  • Jesper Vollmer 16. januar 2021 kl. 11:52
    Hej Christina

    Jo det skal jeg nok. Men som grundregel bruger jeg altid varmluft, og skal nok skrive, hvis jeg bruger stille ovn.

    Jesper
  • Gitte S. 16. januar 2021 kl. 16:16
    De blev super lækre......havde dog kun olivenolie, men det fungerede.....og nutella står i køleskabet😉
  • Jesper Vollmer 16. januar 2021 kl. 16:26
    Fedt Gitte

    Husk at tage den ud lidt inden du skal spise den. Den skal jo være smørbar ☺️

    Jesper
  • Tina B. 17. januar 2021 kl. 13:13
    In the making for 2. gang denne uge 😋
  • Lissi R. 17. januar 2021 kl. 21:14
    Havde kun grovvalsede havregryn - ingen problemer 😊
    Smager rigtig godt.
  • Helle R. 17. januar 2021 kl. 22:05
    Smager da bare mega godt og fik brugt noget chokolade tilovers fra Julen, for øvrigt dejligt at den ikke er så sød !

  • Helle R. 17. januar 2021 kl. 22:06
    Hovsa, det var kommentar til nutellaen
  • Jesper Vollmer 18. januar 2021 kl. 15:31
    Jeg forstår...

    Og lækkert med at få brugt resterne fra julen !

    Jesper
  • Jane G. 18. januar 2021 kl. 19:35
    Hej Jesper - tak for en super opskrift på både knækbrød og nøddecremen ( vi er allerede afhængige herhjemme)🤗 jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan du bedst opbevarer knækbrødene så de stadig er sprøde? Vh. Jane
  • Jesper Vollmer 18. januar 2021 kl. 22:46
    Hej Jane

    Hvor er jeg glad for at høre det.

    Jeg plejer at have dem i en helt tæt bøtte med låg. Men det er svært at beholde den fuldstædige spænstige og sprøde struktur. Det er dog bedst uden luft.

    Jesper
  • Kirsten H. 22. januar 2021 kl. 15:52
    Jeg gir mine en tur på brødristeren - så er de ‘friske’ igen
  • Lotte 19. januar 2021 kl. 19:08
    Ser nu kommentar om ‘holdbarhed’. Har bagt til ostebord lørdag (i dag er tirsdag), hvis de ikke er sprøde (er i lufttæt bøtte), gir det så mening at prøve at varme dem op igen (evt m vand på)?
  • Lotte 19. januar 2021 kl. 19:08
    Ser nu kommentar om ‘holdbarhed’. Har bagt til ostebord lørdag (i dag er tirsdag), hvis de ikke er sprøde (er i lufttæt bøtte), gir det så mening at prøve at varme dem op igen (evt m vand på)?
  • Jesper Vollmer 19. januar 2021 kl. 20:12
    Det giver faktisk ret go´ mening !

    Lad mig høre, hvordan det går med dem...

    Jesper
  • Lotte 19. januar 2021 kl. 19:12
    Ps bager du højt el midt i ovnen?
  • Helle N. 19. januar 2021 kl. 21:08
    Hej Jesper

    Kan man bruge boghvedemel, således at knækbrødene bliver glutenfri.. ?

    Vh Helle
  • Jesper Vollmer 20. januar 2021 kl. 12:20
    Hej Helle

    Jeg har ikke prøvet det, og ved ikke, om boghvedemel binder ligeså godt som hvede.

    Men det er da værd at give et skud.

    Vil du fortælle mig, om det fungerer, hvis du altså prøver...?

    Jesper
  • Mariann S. 22. januar 2021 kl. 12:20
    Så er første omgang bagt👍🏻 Det bliver ikke de sidste-smager virkeligt godt👍🏻
  • Jesper Vollmer 22. januar 2021 kl. 12:38
    Jeg smiler stort indeni...

    Tak Mariann !

    Jesper
  • Else H. 28. januar 2021 kl. 12:49
    Har lige bagt knækbrødet-skulle ovnen have været med varmluft-
    Det har nu fået 40 min og jeg synes ikke helt det er færdigt?
    Skal det være udrulle tyndere-har du en stor olade? Hilsen Else
  • Jesper Vollmer 29. januar 2021 kl. 18:34
    Hej Else

    Ja jeg bruger for det meste varmluft. Jeg skal nok huske at skrive, hvis du skal bruge alm. ovn.

    Jeg tror, jeg siger det i filmen, at det er god idé at bage to plader, da jeg har en meget stor ovn.

    Når du nu spørger, kan det være, at det er en god idé at gå ind og rette opskriften til, så det også står i den.

    Jesper
  • Else H. 29. januar 2021 kl. 18:45
    Og så det med salt :-)
    De smager skønt-kom også til st tænke på at du nok har en STOR ovn:-)
    Tak for super svar.
  • Jens c. 28. januar 2021 kl. 17:19
    For filan Jesper 🤔
    Så gav jeg da lige mig selv lidt mere køkken tid.
    Fruen min nægter,at spise andet end dine knækbrød, efter der blev kørt en omgang af dem i weekenden.

    De smager så også voldsomt fantastisk !!
    Tak 🙏
  • Jesper Vollmer 1. februar 2021 kl. 13:47
    Jens for satan da... Ved ikke rigtig om jeg skal være ked af din besked, eller om du godt kan li´ den ekstra tid i køkkenet. Jeg tolker ikke beskeden som en skideballe dog 😜

    Bare bag dobbelt portion næste gang. Så for du en længere pause...

    Jesper
  • Gitte M. 7. februar 2021 kl. 15:34
    Lækker Prinse GUF 👍 Var løbet tør for olie, så brugte smør istedet 😱Mums siger jeg bare...
  • Gitte M. 7. februar 2021 kl. 15:35
    Lækker Prinse GUF 👍 Var løbet tør for olie, så brugte smør istedet 😱Mums siger jeg bare...
  • Birgitte c. 15. februar 2021 kl. 12:34
    Har bagt dem i flere år, bruger hænderne i stedet for kagerullen, da jeg synes bagepapiret skøjter rundt på bordet🤗 hvis de ikke lige skal bruges med nutella, drysser jeg flagesalt på - det er mums 😋
  • Jesper Vollmer 16. februar 2021 kl. 14:02
    Hej Birgitte

    Har du set, hvordan jeg ruller det ud i filmen her? 😜

    Jesper
  • Rikke B. 21. februar 2021 kl. 10:06
    Farfars fødselsdagsgave er reddet! Børnene har bagt knækbrød til ham og slikket skeen ren for den lækre chokoladecreme/nutella - whats not to love <3
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 10:25
    BUM Rikke...

    Lækker læsning !

    Jesper
  • Lillian M. 24. februar 2021 kl. 13:25
    Lækre knækbrød - eller som vi bruger dem, i strimler m. flagesalt, - og så et godt glas rødvin til ...
  • Jesper Vollmer 1. marts 2021 kl. 12:57
    Hvornår skal jeg være der Lillian 😜

    Lyder godt nok hyggeligt !

    Jesper
  • Bettina J. 3. marts 2021 kl. 11:13
    Jeg soler mig i voldsom popularitet, når jeg smider disse brud på bordet 😁 Ja, iøvrigt også når jeg bruge dine andre opskrifter 💪 Tusinde tak, Jesper
  • Jesper Vollmer 3. marts 2021 kl. 13:05
    Selv tak Bettina ! Det luner...

    Jesper
  • Gitte S. 5. marts 2021 kl. 18:53
    De er blevet favoritten herhjemme - har nok lavet dem 10 gange, og de er hurtig væk😉
  • Jesper Vollmer 6. marts 2021 kl. 14:29
    Haps haps... 😝

    Jesper
  • Else H. 15. maj 2021 kl. 17:34
    Jeg bytter 1,5 del af hvedemelet ud med majsmel, og så lidt mindre vand, da majsmelet ikke binder helt så meget.
    “Det bli`r de ik` ringere af” 😉
  • Susanne N. 9. august 2021 kl. 15:24
    Jeg har bagt dem 😋
    Det er de bedste jeg har smagt og ja noget billigere en købe....

    Jeg sørger for altid at ha ingredienser for de er super nemme.

    Tak igen for dine opskrifter og altid gode humør 😊

    Hilsen Sus
  • Dorthe V. 9. september 2021 kl. 19:35
    Lavet dem med glutenfri havregryn og mel. De fik 23 min før jeg synes de havde samme kulør som dine. Glæder mig til at byde min datter på dem lørdag morgen. Anbefaler du at knækbrød opbevares i en kagedåse eller plastbøtte med låg? Hvor bevarer de bedst deres sprødhed?
  • Jesper Vollmer 12. september 2021 kl. 14:16
    Hej Dorthe,

    Det lyder bare godt - håber de er blevet gode og at datteren var imponeret! 😜 En kagedåse er bare så fint...
  • Dorthe V. 12. september 2021 kl. 19:01
    De blev super gode og resten blev fragtet hjem til studieboligen. Jeg vil straks bage nye. Det er jo nemt, især med den udrulningsteknik du viser på videoen.
  • Jesper Vollmer 15. september 2021 kl. 10:19
    Hej Dorthe,

    Det lyder bare super godt! Hjemmelavede knækbrød kan altså bare noget 😜

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.