Knækbrød

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Giver ca. 12 stk.

  • 1 dl. hørfrø

  • 1 dl. sesam

  • 1 dl. havregryn

  • 1 dl. græskarkerner

  • 3,50 dl. spelt eller hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. salt

  • 2 dl. vand

  • 1 dl. raps eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser sammen først. Herefter samles det med alt det våde.

Rør det godt sammen, og læg det op på et stykke bagepapir, hvor du lige har gjort køkkenbordet vådt inden, så papiret klistre lidt fast til bordpladen. Så er det nemmere at rulle ud... 

Hvis du har en alm. størrelse ovn, så synes jeg, at du skal bage to plader i stedet for en. Jeg har en ret stor ovn. Rul halvdelen af dejen ud mellem to stykker bagepapir, og gør det igen med den anden halvdel. Inddel pladerne i de ønskede størrelser enten med en kniv eller et pizzahjul. Knækbrødene bages ved 190 grader i ca. 20 min.

Bræk dem ud, når de er kølet lidt af. 

Tip! Prøv min nøddecreme til knækbrødet. Find opskriften på nøddecreme - klik her. 

 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2021 01 14 Kl. 14.15.06

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Mette D.

    Wow .. jeg har det hele, går straks igang 👌🏻

    • Jesper Vollmer

      Køøøøør.....
      Jesper

    • janne W.

      Dine skønne knækbrød er jeg vild med. Det er 3. gang jeg skal bage dem :)

  • Mona R.

    Hej, hvad hedder sådan en rullemaskine til at gøre stykkerne lige store?
    Venlig hilsen, Mona Rasmussen

    • Jesper Vollmer

      Hej Mona
      Det kaldes et sporejern...
      https://bagetid.dk/shop/10-bageudstyr/3685-sporejerndejhjulskaerer-5-hjul/?gclid=Cj0KCQiA9P__BRC0ARIsAEZ6irhofEJZ3yKfNm4i46OnL18if5uremHQtyPN8UhcjP3Z495cNzg6QQcaAmWeEALw_wcB
      Jesper

  • Hedda s.

    Så lækkert👌 Elsker dine små sjove kommentar😂
    Hvad er det for en
    Ovn du har ? Ser god ud

    • Jesper Vollmer

      Hej Hedda
      Tak for din besked.
      Ovnen er fra Gaggenau. Og ja den er god... ☺️
      Jesper

  • Ann L.

    Yummi! De smager fantastisk! 🤗

  • Helle M.

    Elsker også denne opskrift, og har også haft perioder, hvor man fik nok af dem 😂
    Et lille tip: brug et pizzahjul til at dele brødene op.

    • Jesper Vollmer

      Hej Helle
      Har du læst mit tip i opskriften ? 😜
      Jesper

    • Helle M.

      🙈🙈🙈 og her afslørede du så, at jeg kun læser ingredienserne og ser din video 😂😂😂 Måske netop derfor at jeg er medlem af din klub.

    • Ninna L.

      Jeg bruger en klejnespore med bølger og skærer det på skrå - det giver også et flot resultat.

  • Anne M.

    Ser så lækre ud .
    Hvis man nu helst ikke vil have hvedemel og ikke har speltmel , kan der så bruges fuldkornshvedemel eller måske grahamsmel .
    Vh Anne Marie

    • Jesper Vollmer

      Hej Anne
      Det er jeg sikker på !
      Jesper

  • Lotte T.

    Hej Jesper,
    Kan man ikke bytte melet ud med mandelmel? og vil det være samme mål/gr.?

    • Jesper Vollmer

      Hmmm... ved ikke, om det binder det hele sammen ligeså godt !
      Er spændt på, hvad du reporterer ☺️
      Jesper

  • Tina B.

    Hej Jesper
    Er i dette øjeblik i gang med at lave dine knækbrød - de er i ovnen. Jeg har en alm. størrelse ovn, så for at de ikke blev for tykke, valgte jeg at dele portionen i to - spændt på, hvordan de bliver.
    Ville det være muligt, at der bag dl. stod, hvor mange gram hver ting var. Jeg har det ikke så godt med dl. mål i opskrifter, da jeg synes det kan være lidt upræcist. Synes det er meget lettere at stå med en vægt og så bare veje af undervejs. Endte også med, at jeg tror min blev lidt for tynd og opdagede det først, da jeg var ved at rulle den ud, så det måtte tilbage i skålen og den fik lidt mere mel og havregryn. Havde jeg haft mål i gram, så havde jeg gjort det rigtig i første forsøg ;-)
    Nu venter jeg bare, at de kan blive færdige, så vi kan prøve at smage Prins Henriks knækbrød :-D
    God weekend :-)
    Hilsen Tina

  • Christina M.

    Hej Vollmer. Vil du ikke rette i dine opskrifter om det er varmluft eller alm ovn. Jeg synes der kan være en forskel i resultatet. På forhånd tak 😀

    • Jesper Vollmer

      Hej Christina
      Jo det skal jeg nok. Men som grundregel bruger jeg altid varmluft, og skal nok skrive, hvis jeg bruger stille ovn.
      Jesper

  • Gitte S.

    De blev super lækre......havde dog kun olivenolie, men det fungerede.....og nutella står i køleskabet😉

    • Jesper Vollmer

      Fedt Gitte
      Husk at tage den ud lidt inden du skal spise den. Den skal jo være smørbar ☺️
      Jesper

  • Tina B.

    In the making for 2. gang denne uge 😋

  • Lissi R.

    Havde kun grovvalsede havregryn - ingen problemer 😊
    Smager rigtig godt.

  • Helle R.

    Smager da bare mega godt og fik brugt noget chokolade tilovers fra Julen, for øvrigt dejligt at den ikke er så sød !

  • Helle R.

    Hovsa, det var kommentar til nutellaen

    • Jesper Vollmer

      Jeg forstår...
      Og lækkert med at få brugt resterne fra julen !
      Jesper

  • Jane G.

    Hej Jesper - tak for en super opskrift på både knækbrød og nøddecremen ( vi er allerede afhængige herhjemme)🤗 jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan du bedst opbevarer knækbrødene så de stadig er sprøde? Vh. Jane

    • Jesper Vollmer

      Hej Jane
      Hvor er jeg glad for at høre det.
      Jeg plejer at have dem i en helt tæt bøtte med låg. Men det er svært at beholde den fuldstædige spænstige og sprøde struktur. Det er dog bedst uden luft.
      Jesper

    • Kirsten H.

      Jeg gir mine en tur på brødristeren - så er de ‘friske’ igen

  • Lotte

    Ser nu kommentar om ‘holdbarhed’. Har bagt til ostebord lørdag (i dag er tirsdag), hvis de ikke er sprøde (er i lufttæt bøtte), gir det så mening at prøve at varme dem op igen (evt m vand på)?

  • Lotte

    Ser nu kommentar om ‘holdbarhed’. Har bagt til ostebord lørdag (i dag er tirsdag), hvis de ikke er sprøde (er i lufttæt bøtte), gir det så mening at prøve at varme dem op igen (evt m vand på)?

    • Jesper Vollmer

      Det giver faktisk ret go´ mening !
      Lad mig høre, hvordan det går med dem...
      Jesper

  • Lotte

    Ps bager du højt el midt i ovnen?

  • Helle N.

    Hej Jesper
    Kan man bruge boghvedemel, således at knækbrødene bliver glutenfri.. ?
    Vh Helle

    • Jesper Vollmer

      Hej Helle
      Jeg har ikke prøvet det, og ved ikke, om boghvedemel binder ligeså godt som hvede.
      Men det er da værd at give et skud.
      Vil du fortælle mig, om det fungerer, hvis du altså prøver...?
      Jesper

  • Mariann S.

    Så er første omgang bagt👍🏻 Det bliver ikke de sidste-smager virkeligt godt👍🏻

    • Jesper Vollmer

      Jeg smiler stort indeni...
      Tak Mariann !
      Jesper

  • Else H.

    Har lige bagt knækbrødet-skulle ovnen have været med varmluft-
    Det har nu fået 40 min og jeg synes ikke helt det er færdigt?
    Skal det være udrulle tyndere-har du en stor olade? Hilsen Else

    • Jesper Vollmer

      Hej Else
      Ja jeg bruger for det meste varmluft. Jeg skal nok huske at skrive, hvis du skal bruge alm. ovn.
      Jeg tror, jeg siger det i filmen, at det er god idé at bage to plader, da jeg har en meget stor ovn.
      Når du nu spørger, kan det være, at det er en god idé at gå ind og rette opskriften til, så det også står i den.
      Jesper

    • Else H.

      Og så det med salt :-)
      De smager skønt-kom også til st tænke på at du nok har en STOR ovn:-)
      Tak for super svar.

  • Jens c.

    For filan Jesper 🤔
    Så gav jeg da lige mig selv lidt mere køkken tid.
    Fruen min nægter,at spise andet end dine knækbrød, efter der blev kørt en omgang af dem i weekenden.
    De smager så også voldsomt fantastisk !!
    Tak 🙏

    • Jesper Vollmer

      Jens for satan da... Ved ikke rigtig om jeg skal være ked af din besked, eller om du godt kan li´ den ekstra tid i køkkenet. Jeg tolker ikke beskeden som en skideballe dog 😜
      Bare bag dobbelt portion næste gang. Så for du en længere pause...
      Jesper

  • Gitte M.

    Lækker Prinse GUF 👍 Var løbet tør for olie, så brugte smør istedet 😱Mums siger jeg bare...

  • Gitte M.

    Lækker Prinse GUF 👍 Var løbet tør for olie, så brugte smør istedet 😱Mums siger jeg bare...

  • Birgitte c.

    Har bagt dem i flere år, bruger hænderne i stedet for kagerullen, da jeg synes bagepapiret skøjter rundt på bordet🤗 hvis de ikke lige skal bruges med nutella, drysser jeg flagesalt på - det er mums 😋

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgitte
      Har du set, hvordan jeg ruller det ud i filmen her? 😜
      Jesper

  • Rikke B.

    Farfars fødselsdagsgave er reddet! Børnene har bagt knækbrød til ham og slikket skeen ren for den lækre chokoladecreme/nutella - whats not to love <3

    • Jesper Vollmer

      BUM Rikke...
      Lækker læsning !
      Jesper

  • Lillian M.

    Lækre knækbrød - eller som vi bruger dem, i strimler m. flagesalt, - og så et godt glas rødvin til ...

    • Jesper Vollmer

      Hvornår skal jeg være der Lillian 😜
      Lyder godt nok hyggeligt !
      Jesper

  • Bettina J.

    Jeg soler mig i voldsom popularitet, når jeg smider disse brud på bordet 😁 Ja, iøvrigt også når jeg bruge dine andre opskrifter 💪 Tusinde tak, Jesper

    • Jesper Vollmer

      Selv tak Bettina ! Det luner...
      Jesper

  • Gitte S.

    De er blevet favoritten herhjemme - har nok lavet dem 10 gange, og de er hurtig væk😉

    • Jesper Vollmer

      Haps haps... 😝
      Jesper

  • Else H.

    Jeg bytter 1,5 del af hvedemelet ud med majsmel, og så lidt mindre vand, da majsmelet ikke binder helt så meget.
    “Det bli`r de ik` ringere af” 😉

  • Susanne N.

    Jeg har bagt dem 😋
    Det er de bedste jeg har smagt og ja noget billigere en købe....
    Jeg sørger for altid at ha ingredienser for de er super nemme.
    Tak igen for dine opskrifter og altid gode humør 😊
    Hilsen Sus

  • Dorthe V.

    Lavet dem med glutenfri havregryn og mel. De fik 23 min før jeg synes de havde samme kulør som dine. Glæder mig til at byde min datter på dem lørdag morgen. Anbefaler du at knækbrød opbevares i en kagedåse eller plastbøtte med låg? Hvor bevarer de bedst deres sprødhed?

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorthe,
      Det lyder bare godt - håber de er blevet gode og at datteren var imponeret! 😜 En kagedåse er bare så fint...

    • Dorthe V.

      De blev super gode og resten blev fragtet hjem til studieboligen. Jeg vil straks bage nye. Det er jo nemt, især med den udrulningsteknik du viser på videoen.

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorthe,
      Det lyder bare super godt! Hjemmelavede knækbrød kan altså bare noget 😜

  • Kirsten H.

    Lækkert knækbrød - jeg smed en håndfuld solsikkekerner i og 50 gram smagsløst proteinpulver.
    Blot et tip til småtspisende.

    • Jesper Vollmer

      Hej Kirsten,
      Det lyder bare godt! Dejligt at du nød opskriften. :)
      Jesper

  • Kirsten H.

    Bager ofte disse knækbrød - i dag blev det med lidt chiliflager og tørret oregano. Det var altså rigtig godt.

  • Charlotte A.

    Hej Jesper.
    Jeg og venner/familie elsker de her knækbrød!!
    Jeg kan bedst lide dem meget tynde og sprøde. Af og til går det dog i fisk, og så bliver det bare til sprødt smulder 😊 Det bruger vi som topping på youghurt mv. Det smager skønt 😊

    • Jesper Vollmer

      Dejligt at høre...
      Godt at I kan bruge dem, der går i stykker. Det er da madsildsvenligt.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.