Kalvefrikassé

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Kalvefrikassé

  • 800 gram kalvekød i tern

  • 3 stk. gulerødder

  • 2 stk. porre

  • 2 stk. løg

  • 1 spsk. smør

  • 1 spsk. mel

  • 1 liter af kogelagen

  • 1 håndfuld hakket persille

Fremgangsmåde

Sæt kødet over og koge med skrællerne fra gulerødderne og toppen fra porrerne plus lidt salt og 10 peberkorn. 

Lad det simre i en times tid, til kødet er mørt. 

Imens gøres de grøntsager klar, som der skal spises. Gulerødderne og porrerne skæres i mundrette stykker. Løgene skæres i både. 

Når kødet er mørt, løftes det hel op med en hulske, så du har den rene kogelage til at koge de ordnede grøntsager i. Kog dem i et par minutter eller mere, så de har den konsistens, du godt kan li´. 

Saucen samles ved at lave en opbagning med smør, mel og kogelagen. Smelt smørret, kom melet ved, og bag det godt igennem i gryden, inden lagen kommes i af flere omgange. Stop når konsistensen er cremet og lækker. Smag til med salt og peber. 

Saml nu det hele. Altså kød og grønt vendes sammen i saucen og ved anretningen drysses lidt persille på toppen. 

Nogen foretrækker en lille kartoffel til. Det er op til dig... 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2019-05-10 kl. 08.23.34.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Bjørn H.

    Har forgæves prøvet at se opskriften på kalvefrikasse.
    Bjørn Hvorup

    • Jesper Vollmer

      Hej Bjørn
      Hvad er der galt hos dig? Min ende er fin nok. Filmen kører og opskriften er tilgængelig...
      Jesper

  • Hanne M.

    Hej Jesper
    Virkelig god hjemmeside. Kan man bruge kalvespidsbryst til frikasséen?
    Venlig hilsen
    Hanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Ja det kan du sagtens... Måske du lige skal koge lidt længere på det, men det egner sig fint til det.
      Jesper

  • Merete w.

    Jeg mangler også opskriften. Kan se ingredienser og nogle stillbilleder vitamin mobil.
    Venligst Merete

    • Jesper Vollmer

      Hej Merete
      Den ser fin ud på min telefon...
      /var/folders/d0/j0j5nnkd6vv8kbfdgwbl2ht00000gp/T/com.apple.iChat/Messages/Transfers/RPReplay_Final1610640685.mov
      Kan du se den her?
      Jesper

    • Jesper Vollmer

      Næ det kan du vis ikke åbne...
      Det var en lille optagelse af mig, der åbner retten på telefonen, og demonstrerer, at den virker fint !
      Jesper

  • Bent R.

    Hej Jesper
    I Meny kunne jeg kun få koteletter, som jeg så skar i stykker. OK. Retten kom til at smage godt! Men - i videoen omtaler du mulighed for flere udskæringer, Gider du give mig nogle eksempler?
    Hjertelig hilsen
    Bent

    • Jesper Vollmer

      Hej Bent
      Du kan bruge både bov, klump, tykkam, bryst, hals, yderlår eller lignende.
      Jesper

  • Ib S.

    Der fløde i video , men ikke i opskrift ? Er det bare smag og behag?
    Vh Ib, nyt medlem😊

    • Jesper Vollmer

      Hej Ib
      Jeg så selv lige filmen igennem, der hvor jeg laver sovsen, og jeg kan godt høre, at jeg nævner fløde, men tror slet ikke, at jeg kommer noget i. Men kan se, jeg har sat lidt fløde frem i et lille glas. Så enten er det ikke filmet, eller også bruger jeg det slet ikke.
      Men uanset, så tager sovsen ikke skade af et lille "bløp" fløde ;)
      Bh.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.