Ingredienser
Kalvefrikassé
800 gram kalvekød i tern
3 stk. gulerødder
2 stk. porre
2 stk. løg
1 spsk. smør
1 spsk. mel
1 liter af kogelagen
1 håndfuld hakket persille
Fremgangsmåde
Sæt kødet over og koge med skrællerne fra gulerødderne og toppen fra porrerne plus lidt salt og 10 peberkorn.
Lad det simre i en times tid, til kødet er mørt.
Imens gøres de grøntsager klar, som der skal spises. Gulerødderne og porrerne skæres i mundrette stykker. Løgene skæres i både.
Når kødet er mørt, løftes det hel op med en hulske, så du har den rene kogelage til at koge de ordnede grøntsager i. Kog dem i et par minutter eller mere, så de har den konsistens, du godt kan li´.
Saucen samles ved at lave en opbagning med smør, mel og kogelagen. Smelt smørret, kom melet ved, og bag det godt igennem i gryden, inden lagen kommes i af flere omgange. Stop når konsistensen er cremet og lækker. Smag til med salt og peber.
Saml nu det hele. Altså kød og grønt vendes sammen i saucen og ved anretningen drysses lidt persille på toppen.
Nogen foretrækker en lille kartoffel til. Det er op til dig...