Kålspaghetti

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Kålspaghetti

  • 400 gram spaghetti

  • 2 spsk. salt

  • 4 liter kogende vand

  • 200 gram grønkål eller palmekål

  • 3 fed hvidløg

  • 30 gram parmesan

  • 2 spsk. olivenolie

  • 4 spsk. ricotta

Fremgangsmåde

Her er en hurtig pastaret med utroligt få ingredienser. 

Igen en af dem, hvor det første du gør er, at sætte pastaen over, og så kan du sagtens nå at lave resten, imens den koger. 

I en gryde ved siden af koger du kålen, du har trukket af stilkene sammen med hvidløg og lidt salt. 

Efter 5-6 min. bliver det mørt nok, til at komme i blenderen. Sigt lige vandet af inden, og blend det sammen med parmesanen og olien, til det er cremet. 

Nu blander du den færdigkogte pasta med kålen, og 1-2 dl vand. det kan sagtens være kogevandet fra pastaen. Men så skal du ikke gøre som mig, og bare hælde det ud i vasken ;) Med det justerer du konsistensen, så det er dejligt cremet omkring pastaen. 

Smag det til med salt og peber, og anret det med små brud af ricottaen. Drys lidt ekstra olie, og salt og peber over toppen og evt. lidt piment d´Espalette. 

Billeder fra opskriften

IMG 2373

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Andrea P.

    Skønt!!! Dejligt med få ingredienser til den lille familie - den vil jeg lave i morgen! 🙏🏼

  • Connie M.

    Det ser lækkert ud...en skam jeg har spist det sidste grønkål fra haven.
    Du eminent god til at arrangerer det på tallerkenen men du er jo også proff .
    God påske :-)

  • Andrea P.

    Men må jeg lige spørge? Hvorfor tager du stænglen fra grønkålen når det alligevel skal blendes? Og er vand fra hanen bedre til fortynding end pastavandet? Glæder mig til at lave det 😋

  • Jesper Vollmer

    Hej Andrea
    Stænglen er bare så grov, synes jeg. Måske man egentlig godt kan koge den mør. Det må jeg teste... Og nej jeg skulle bare ha’ gemt noget af pastavandet. Det havde været mere oplagt...
    Jesper

  • Jesper Vollmer

    Og tak Connie
    Det var sødt sagt. Kan du ikke bare gøre det lige som mig med anretningen ? Jeg håber da, det er til at have til at have med at gøre...
    Jesper

  • Connie M.

    Jeg suger til mig og prøver at gøre dig kunsten efter :-) så hyggeligt !

  • Vibeke S.

    Ser rigtig lækkert ud. Hvad er det for et krydderi 'Piment et eller andet' du drysser over til sidst, du har brugt det før :) der undrede jeg mig også :)

  • Jesper Vollmer

    Det er en chili/paprika fra Pyrenæerne.
    Det er ikke for stærkt, men varmer bare lidt på tungen.
    Jesper

  • Marianne L.

    Hvor hyggeligt , jeg ser alt det skønne for første gang , glæder mig til at prøve , dejligt man kan se hvad du laver . Hilsen Marianne 😀

  • Jesper Vollmer

    Du er simpelthen SÅ velkommen...
    Jesper

  • Marianne B.

    Det her det var en vild overraskelse, ikke for mig jeg elsker kål og pasta, men denne ret tog kegler hos min yngste dreng som ellers af princip ikke spiser noget der er grønt. Han var vildt med den, den kommer vi til at prøve flere gange :-) Tak for altid dejlig inspiration.

    • Jesper Vollmer

      Har da glemt at svare dig Marianne...
      Tak for roserne, de varmer helt ind...
      Jesper

    • Marianne B.

      Den var lige så god anden gang 😊kan virkelig anbefales 🙏🏻

  • Birgit R.

    hvad er det røde krydderi du har på

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgit
      Det hedder Piment d´Espalette.
      Det er en fransk paprika/chili som ikke er specielt stærk men varmer bare lidt ;)
      Du kan finde den i visse Meny, men den er nem at finde på nettet.
      Jesper

  • Sofie K.

    Dejligt nem og hurtig ret. Det smagte godt. Jeg havde noget broccoli, der skulle bruges, så det røg også med 😊
    /Sofie

    • Jesper Vollmer

      Pis´ go´ idé Sofie 😜

  • Helle C.

    Hvor mange personer er opskriften til ?

    • Jesper Vollmer

      Man plejer at sige 100 g pasta pr. pers. Men fordi der er så meget kål her, så er det rigeligt til 2.

  • Helle R.

    Jeg er fan ! Et dejligt tilbehør til aftenens grill kød, kunne forestille mig at det kan bruges til det meste med undtagelse af pølser.
    Skøn restaurant- agtig smag. Ricotta kan noget særligt.

    • Jesper Vollmer

      Jeg er fan af dig nu... 😜
      Jesper

  • Bodil K.

    Hej jeg er ny her og glæder mig til at prøve mange af dine opskrifter. Så vil bare høre om man kan bruge spinat i stedet for grønkål.

  • Jette L.

    Hej Jesper
    I opskriften står der 100 g parmesan, men i videoen "smider" du 30 gram i blenderen. Hvor bliver resten af? ;-)
    Mvh. Jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Tak for din besked. Dejligt med vågne medlemmer. Jeg har nu været inde og rette til. Det ER kun de 30 g.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.