Kålsalat

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Kålsalat

  • 12 stk. vagtelæg

  • 1 liter vand

  • 0,50 spsk. salt

  • 5 spsk. eddike

  • 1 stk. hjertesalat

  • 2 håndfulde grønkål

  • 0,50 pose edamamebønner

  • 2 stk. modne avokado

  • 1 håndfulde valnødder

  • 1 blok feta

  • 1 fast pære

  • 1 groft brød i grove brud

  • 0,50 dl. olivenolie

  • 1 stk. skalotteløg

  • 1 dl. balsamico

  • 1 dl. olivenolie

Fremgangsmåde

Pocher vagtelæggene som det første. 

Kogende vand i en kasserolle med salt og eddike. Lad det simre. Åbn hvert vagtelæg med en spids kniv, uden blommen går i stykker. Hæld dem allesammen op i en lille skål på én gang. Spind vandet rundt i en spiral, og hæld alle æggene ned i den ene side af gryden, mens vandet snurrer. Mærk på æggene med en ske efter ca. 50 sek. Hviden skal være fast men blommen helt flydende. Kom dine æg op i en skål med kold vand. 

Skær hjertesalaten i både. 

Pluk kålen fra stænglerne, og skær dem i grove stykker, og kom kålen i en sigte. Har du en Quooker, er det her, du åbner for den kogende hane i 10 sekunder ud over kålen. Du kan også sagtens dyppe dem ned i en gryde med kogende vand med salt i 10 sek. Det er fuldstændig lige så godt. 

Edamamebønnerne gør det præcis det samme med.

Brødstykkerne drypper du med lidt olivenolie, og giver dem et drøn i en 250° varm ovn i få min. De skal bare have lidt farve. 

Skær avokadoerne i tynde skiver. Pærerne skærer du også ud. 

Rist valnødderne på en tør pande. 

Dressingen laver du på panden, ved at sauterer skiver af skalotteløget af i olivenolien, til de får lidt farve. På med eddiken, og smag den til med salt og peber. 

Anret din salat først, så kålen. Drys bønnerne på efterfulgt af avokado, pære, ost og vagtelæggene. Tilsidst kommer du dressingen udover det hele. 

Billeder fra opskriften

IMG 7577 (2)

Kommentarer

  • Hellen G.

    Hej Jesper.
    Hvad er det , du har drysset æggene med til sidst ?
    Er der en video, man kan følge?
    Hilsen Hellen Gram Andersson

    • Jesper Vollmer

      Det er piment d’ Espalette
      Det er det, jeg bruger på det meste 😉
      Jesper

  • Aase N.

    Hvilken herlig ret! Dejlige smage og fine kokketeknikker.
    Tak for mad.
    Hilsen Aase

  • Lotte

    Ville gerne servere de pocherede vagtelæg m et drys bacon som tilbehør til min nytårsforret (torsk), synes på et tidspunkt, jeg hørte dig sige, man kunne lune æggene - men er det muligt?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lotte
      Du kan sagtens lune æggene igen, men jeg ville bare passe på de små vagtelæg. Jeg snakkede om at lune de store hønseæg, men har aldrig prøvet at varme de små. Ikke mere end 10 sek. så...
      Jesper

  • Birgit N.

    Hej Jesper.hvordan betaler jeg kontingent.
    Tak for nogle gode opskrifter

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgit
      Du kan tilføje et betalingskort til dit medlemskab !
      Jesper

  • Tina H.

    Hej Jesper
    Jeg skal lave en rå rødkålssalat med lidt grønkål, appelsin, granatæblekerner, æbletern, valnødder og brombær eller blåbær. Farverne klæ’r hinanden og jeg laver den fordi jeg mangler grønt den aften og ikke er til rødkål.
    Så mit spørgsmål 😛
    Grønkål og rødkål kan jo godt være lidt hårdt og jeg plejer at marinere det natten over i olie, citrus safter, salt og peber.
    Men er måden bedre ved at dyppe det i kogende vand som i din kål salat og så evt. marinere det?
    Glædelig jul fra Tina H

    • Jesper Vollmer

      Jeg ville no bare nøjes med at marinere den. Rødkål er fint at spise rå, og behøver ikke at blancheres.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.