Ingredienser
Kålsalat
12 stk. vagtelæg
1 liter vand
0,50 spsk. salt
5 spsk. eddike
1 stk. hjertesalat
2 håndfulde grønkål
0,50 pose edamamebønner
2 stk. modne avokado
1 håndfulde valnødder
1 blok feta
1 fast pære
1 groft brød i grove brud
0,50 dl. olivenolie
1 stk. skalotteløg
1 dl. balsamico
1 dl. olivenolie
Fremgangsmåde
Pocher vagtelæggene som det første.
Kogende vand i en kasserolle med salt og eddike. Lad det simre. Åbn hvert vagtelæg med en spids kniv, uden blommen går i stykker. Hæld dem allesammen op i en lille skål på én gang. Spind vandet rundt i en spiral, og hæld alle æggene ned i den ene side af gryden, mens vandet snurrer. Mærk på æggene med en ske efter ca. 50 sek. Hviden skal være fast men blommen helt flydende. Kom dine æg op i en skål med kold vand.
Skær hjertesalaten i både.
Pluk kålen fra stænglerne, og skær dem i grove stykker, og kom kålen i en sigte. Har du en Quooker, er det her, du åbner for den kogende hane i 10 sekunder ud over kålen. Du kan også sagtens dyppe dem ned i en gryde med kogende vand med salt i 10 sek. Det er fuldstændig lige så godt.
Edamamebønnerne gør det præcis det samme med.
Brødstykkerne drypper du med lidt olivenolie, og giver dem et drøn i en 250° varm ovn i få min. De skal bare have lidt farve.
Skær avokadoerne i tynde skiver. Pærerne skærer du også ud.
Rist valnødderne på en tør pande.
Dressingen laver du på panden, ved at sauterer skiver af skalotteløget af i olivenolien, til de får lidt farve. På med eddiken, og smag den til med salt og peber.
Anret din salat først, så kålen. Drys bønnerne på efterfulgt af avokado, pære, ost og vagtelæggene. Tilsidst kommer du dressingen udover det hele.