Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Julesovsen. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Bliv medlem
Julesovsen

Julesovsen

Tilberedningstid 1-2 timer

Fremgangsmåde

Inden du steger din and, tager du vingerne, halsen og kråsen fra til sovsen.  Når du har stegt din and, skal du bruge al den væde / stegesky fra bradepanden nu. Sigt den, og brug den i sovsen her.  Selve sovsen: start med at snitte dit løg i grove s...

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2019-11-22 kl. 09.54.01.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

 • Pia H.

  Hej Jesper.
  Hvad med flæskestegs sovsen? 😃
  Mvh Pia

  • Jesper Vollmer

   Hej Pia
   Det er på fuldstændig samme måde. Og hvis ikke I også spiser and, så er det samme opskrift bare uden andeskroget.
   Jesper

 • Lene A.

  Hej Jesper
  Hvor mange personer rækker sovsen til sådan ca?
  Mvh.
  Lene

 • Helle O.

  Vi hører til dem der steger et andebryst til de 2 der spiser lidt and og resten er flæskesteg så får fonden smag nok når der ikke er kød i ? Vi er kan heller ikke lide rødvin så vi erstatter okse fond i eks. din lasange og vil nok også gøre det ved fonden her, men har du et bedre råd til erstatning af rødvin ?

 • Helle O.

  Glemte at skrive glædelig jul og tak for hjælp i køkkenet, det er ikke alle dine opskrifter vi er glade for men så tilpasser vi dem bare til vores egen smagsløg . Smag og behag er jo meget forskelligt forskelligt

 • Marianne T.

  Tak Jesper :-) Min bedste julesovs nogensinde :-) Du hjalp mig med at knække "koden" og undgik unødig "bøvl" juleaften omkring sovsen...

 • Aase B.

  Jeg lavede julesovsen efter din opskrift, den var virkelig god.
  Altså helt vildt god, så mange tak for den

 • Pia M.

  Hej Jesper :-)
  Jeg vil gerne lave mortens anden på grillen - hvordan gør jeg med sovsen? Jeg plejer ikke a få så meget stegesky når jeg griller <3

  • Jesper Vollmer

   Hej Pia,
   Beklager jeg først har set din kommentar nu... fandt du ud af det med sovsen? 😁

  • Pia M.

   Ikke helt - modtager gerne dit bud :-)

  • Jesper Vollmer

   Hej Pia,
   I næste uge skal jeg filme en video, hvor jeg laver en lækker langtidsstegt juleand. Jeg laver en sovs ud af stegeskyen, så hvis du kan vente til lidt i december, så kommer der en video med svar på det hele 😇

 • Pernille S.

  Spændende vil se frem til en langtidstegt juleand og sovs på videoen. Er ny her i klubben. Sovs har aldrig været min force. :)

  • Jesper Vollmer

   Hej Pernille,
   Velkommen til klubben. Glæder mig til at høre hvordan det går med julesovsen! 🙏

 • Trine S.

  Hej Jesper
  Du skriver på FB, at man kan lave en grundsovs, og så spæde op med and/flæsk på dagen. Hvad består din grundsovs af?
  Og GLÆDELIG JUL 🎄

 • Trine S.

  Hej Jesper
  Du skriver på FB, at man kan lave en grundsovs, og så spæde op med and/flæsk på dagen. Hvad består din grundsovs af?
  Og GLÆDELIG JUL 🎄

  • Jesper Vollmer

   Hej Trine,
   Grundsovsen er julesovsen. Tjek enten julesovs og langtidsstegt andesovs, der er lidt forskellige muligheder til sovs 😊

 • Mikael V.

  Hej Jesper.
  Jeg skal lave and på på mit job. Det er eksmisbrugere jeg arbejder med og jeg vil/skal ikke "tænde" noget i dem derfor kommer jeg ikke til at bruge vin, heller ikke alkoholfri. Er der et godt alternativ til vin, eller skal det bare undlades og laves med fløde og andefedt.
  Mvh Mikael 😎

  • Mikael V.

   Ja og selvsagt alt det andet guf 😉

  • Jesper Vollmer

   Giv den lidt æbleeddike i stedet men kon lige 5-6 spsk.
   Det giver syre, som vinen også ville men med lidt mindre dybde.
   Giver det mening?
   Husk at al alkohol forsvinder ved kogning... Men jeg forstår pointen så fint.
   Jesper

 • Mikael V.

  Ja det giver mening. Håbede bare på at kunne ramme den samme dybde som vinen kan med et eller andet kokke fif. Men fif har jeg fået, tak for det.
  Mikael 😎

 • Pernille B.

  Er man så heldig at du har et godt tips til hvordan man kan lave en “hurtig” brun sovs til hverdagsbrug ?
  Har aldrig været god til det danske køkken men “desværre” vil børnene gerne have mormor mad en gang imellem så jeg er virkelig kommet på glatis håber du kan være behjælpelig 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

  • Jesper Vollmer

   Den hurtigste brune sovs til hverdagsbrug er ved at jævne bouillon lavet fra en terning eller pulver. Den jævner du med en melryster, og farver med kulør. Husk at smage den til med salt og peber.
   Så bliver det ikke mere mormor-agtigt ☺️
   Jesper

 • Benny B.

  Får nogle uger siden langtidsstegte jeg en and og lavede sauce efter opskriften, det hele blev meget lækkert.
  På eventen i mandags nævnte du at starte grundsaucen dagen før. hvad bliver forskellen i smagen, om den er lavet på en grundsauce eller fonden fra opskriften langtidssteg and?

  • Jesper Vollmer

   Det er en anden måde at være sikret en god grundsauce til julen. Hvis du starter den op i god tid, skal der ikke så meget til at justere den ind til den perfekte sauce.
   Det er også en lidt anden sauce til den langtidsstegte and. Den er knap så kraftig som den første. Så det handler om, hvad du bedst kan lide.
   Jesper

 • Finn J.

  Hej Jesper. Den boullion du bruger til andesovsen, hvilken en skal jeg bruge ?

 • Lars K.

  Hej Jesper - helt generelt omkring boullion, så synes jeg, at jeg meget ofte ender med meget lidt fra det emne som steges. I andens tilfælde kan man lave ande-bollen, hvilket tilfører yderligere andesmag - det er straks anderledes med flæskesteg eller oksesteg i ovn. Man kan naturligvis få fat på nogle svineben eller et par ko-skanke - brune dem kraftigt med grøntsager og så bruge det som basis. Eller man kan ty til diverse terninger fra supermarkedet - de fleste meget salte og uden dybde. Jeg ved også at Oscar laver en professionel fond serie - har prøvet en enkelt gang og det var meget anderledes og bedre end terningerne - men ikke noget man kan købe i supermarkederne. Jeg så dig også bruge en paste til en af retterne men synes ikke jeg er faldet over det nogen steder. Kogt ind (meget apropos) til et spørgsmål - har du et godt bud på basis boullion som løfter sovsen udover terninger stadiet?
  Tak på forhånd - Hilsen Lars

  • Jesper Vollmer

   Hej Lars
   Det er det evige spørgsmål ja. Hvorfor laver ingen (udover Oscar) en god fond, som netop IKKE er pumpet med salt, så man ikke kan koge videre på den?
   Jeg er selvsagt fan af den fra Oscar, der hedder Signatur. Det er serien, som vi kokke har været med til at udvikle opskrifterne på, så restauranterne kan spare på kokkeelevtimer, råvarerne, de kæmpe gryder, fedtafskillelsen, affaldsafhentningen etc. Derfor blev serien udviklet i samarbejde med os. Den blev skabt i min tid på Le Sommelier, hvor min køkkenchef Francis Cardeneau var med til at lave opskriften med dem. Så det endte med et produkt, omend lidt dyrt, så billigere end alt det ovenstående...
   Hvis jeg var dig, for jeg kan høre, at du går op i detaljerne, ville jeg bruge lidt energi og penge at købe lidt ind fra den serie. Jeg smider et link herunder.
   Så kan du evt. dele dem op i mindre portioner, og fryse dem ned, så du kan tage ud efter behov. Det er det, jeg selv gør.
   Jeg køber oftest den variation, der hedder Stegt Kylling, Demi glace eller okse fond. De er lidt dyrere end bouillonerne, fordi de er væsentligt mere indkogte. Dvs. du skal ikke selv koge dem særligt meget ind selv.
   Du kan finde dem flere steder på nettet. Jeg plejer dog at købe mine i Inco.
   https://vinogkokken.dk/287-oscar-signature-fond
   Håber det hjælpe dig lidt...
   Jesper

 • Lars K.

  Hej Jesper
  Tak for hurtigt og uddybende svar. Og sjovt med historien bag Oscar Signatur...
  I mellemtiden fandt jeg fond'en hos Kok og Kage - der er åbenbart et par stykker udover Inco (prisen er dog en anelse højere) og har faktisk lige fået dem leveret.
  Jeg vil følge dit råd om at smide det i fryseren - rart at man kan tage et par "terninger" ud når man har brug for det.
  Go weekend
  Hilsen Lars

  • Jesper Vollmer

   Perfekt Lars...
   Du bliver glad for dem.
   Jesper

 • Finn J.

  Hej Jesper. Jeg er lige ved at “ læse op “ på julesovsen. Jeg lavede den også sidste år med kæmpe succes. Jeg gør det at jeg laver andesteg den 21/12 som skal bruges til and i tarteletter til min gamle mor, hum elsker det, men så har jeg både andefedt og sky til at lave sovsen af til juleaften. Den kan jeg så gå og hygge mig med den 24/12 stille og rogligt. Ingen stres juleaften. Glædelig jul til dig og din familie og selvfølgelig også til alle klubbens medlemmer. Mvh Finn

  • Jesper Vollmer

   Du har da så meget styr på det Finn...
   Go´ jul til dig og dine også !

 • Birte H.

  Hvis jeg gerne vil lave fonden til sovsen nu, men hverken har knogler af kylling eller and. Kan jeg så købe et andebryst og bruge det i stedet for knogler? Jeg skærer selvfølgelig skinnet af andebrystet inden jeg bruner det. Giver det kraft nok til fonden?

  • Jesper Vollmer

   Hej Birte
   Nej det er ikke optimalt, at lave fond på kød. Det giver slet ikke samme smag som knogler. Du har brug for enten en eller to kyllinger, som du kan bruge skroget fra.
   Så hvis jeg var dig, ville jeg købe en kylling. Skære lår og brystkødet fra. Brune skroget af i ovnen ved 200° indtil det er godt mørkt.
   Knuse eller presse det godt sammen, og lave saucen på det.
   Så har du også noget dejligt kyllingekød at lave retter på i den kommende dage. Eller koge det til Klub Vollmers hønsesalat eller tarteletter til juledagene 😄
   Julehilsner fra
   Jesper

 • Peder R.

  Tak, Jesper, for den helt perfekte julesovs. Alle var vilde med den. Jeg laver altid to slags. En til and og en til flæskestegen. Fantastisk tip med at lave en “melbolle” på forhånd som man lige kan jævne til med!

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.