Ingredienser
Lårbasserne
6 hele kyllingelår uden rygben
30 gram melasse (eller sirup)
10 gram flydende røg (kan undlades)
1 spsk. salt
Hvid bbq
150 gram mayonnaise
1 spsk. grov sennep
15 gram peberrod, revet
35 gram æbleeddike
15 gram brun farin
10 gram citronsaft
5 gram løgpulver
1 tsk. salt og lidt peber
1 tsk. cayennepeber eller mere efter smag
Rød coleslaw
800 gram rødkål
5 spsk. yoghurt
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. grov sennep
1 fed hvidløg, revet fint
1 tsk. salt og lidt peber
2 stk. appelsiner
Fremgangsmåde
Start med at blande melasse og flydende røg. Kan du ikke skaffe melasse, kan du sagtens bruge mørk sirup. Den flydende røg er bare sjov, og smager godt, men kan du ikke skaffe det, undlader du det bare. Det er bagningen og grillningen, der er det vigtigste.
Pensl lårene med blandingen, og krydr med salt. Læg dem med skindsiden nedad på en bakke. Kom bagepair på først og så folie. Bag dem ved 130° i 1,5 time. Tag dem ud, og vend dem om. Pensl dem evt. med lidt olie, så de ikke fæstner på grillen.
Imens de bager, samler du de andre ting.
Alt til den hvide bbq samles i en skål, og smages til med cayennepeberen. Hold den klar til serveringen.
Til den røde coleslaw snitter du rødkålen fint eller groft afhængigt af, hvad du bedst kan lide. Kom kålen i isvand i mindst 20 min. Sigt den lige inden serveringen, så den er ekstra sprød. Saml alt til dressingen i en skål, og hold også den klar til serveringen.
Lav fileter af appelsinerne. Jeg viser dig hvordan i filmen.
Når lårene er bagt, kan du grille dem med det samme, men du kan også sagtens bage dem dagen før, og så bare give dem ca. 30 min. ved 120° inden grillningen.
Start med at grille undersiden, altså kødsiden på lårene. Derved udtørrer skindet på oversiden lidt, som er en god ting, når de skal grilles om lidt. Så hænger de mindre fast i grillen.
Vend og drej dem på grillen, til de er flot gyldne på begge sider.
Slyng vandet fra rødkålen, og saml den med dressingen til. Smag til med salt og peber.
Anret de varme lår med coleslaw og bbq.