Julelår

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

6 personer
  • Lårbasserne

  • 6 hele kyllingelår uden rygben

  • 30 gram melasse (eller sirup)

  • 10 gram flydende røg (kan undlades)

  • 1 spsk. salt

  • Hvid bbq

  • 150 gram mayonnaise

  • 1 spsk. grov sennep

  • 15 gram peberrod, revet

  • 35 gram æbleeddike

  • 15 gram brun farin

  • 10 gram citronsaft

  • 5 gram løgpulver

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 1 tsk. cayennepeber eller mere efter smag

  • Rød coleslaw

  • 800 gram rødkål

  • 5 spsk. yoghurt

  • 3 spsk. mayonnaise

  • 1 spsk. grov sennep

  • 1 fed hvidløg, revet fint

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 2 stk. appelsiner

Fremgangsmåde

Start med at blande melasse og flydende røg. Kan du ikke skaffe melasse, kan du sagtens bruge mørk sirup. Den flydende røg er bare sjov, og smager godt, men kan du ikke skaffe det, undlader du det bare. Det er bagningen og grillningen, der er det vigtigste. 

Pensl lårene med blandingen, og krydr med salt. Læg dem med skindsiden nedad på en bakke. Kom bagepair på først og så folie. Bag dem ved 130° i 1,5 time. Tag dem ud, og vend dem om. Pensl dem evt. med lidt olie, så de ikke fæstner på grillen. 

Imens de bager, samler du de andre ting. 

Alt til den hvide bbq samles i en skål, og smages til med cayennepeberen. Hold den klar til serveringen. 

Til den røde coleslaw snitter du rødkålen fint eller groft afhængigt af, hvad du bedst kan lide. Kom kålen i isvand i mindst 20 min. Sigt den lige inden serveringen, så den er ekstra sprød. Saml alt til dressingen i en skål, og hold også den klar til serveringen. 

Lav fileter af appelsinerne. Jeg viser dig hvordan i filmen. 

Når lårene er bagt, kan du grille dem med det samme, men du kan også sagtens bage dem dagen før, og så bare give dem ca. 30 min. ved 120° inden grillningen. 

Start med at grille undersiden, altså kødsiden på lårene. Derved udtørrer skindet på oversiden lidt, som er en god ting, når de skal grilles om lidt. Så hænger de mindre fast i grillen. 

Vend og drej dem på grillen, til de er flot gyldne på begge sider. 

Slyng vandet fra rødkålen, og saml den med dressingen til. Smag til med salt og peber. 

Anret de varme lår med coleslaw og bbq. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Bo B.

    Hej Jesper!
    Herligt med en dejlig grill-ret her midt i alt det sne kaos.. har selv stået ved grillen her til aften og for dælen det er hyggeligt :-)
    Hvilket supermarked har du købt flydende røg i .. ?
    Tak for mange fornøjelige timer bag "alteret" ;-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Bo
      Ja man kan godt drømme sig lidt ud til grillen for tiden !
      🔥🔥🔥🔥🔥🔥
      Tak for rosen 🤓

  • Lars H.

    Hej Jesper
    Det ser vildt lækkert ud og jeg håber ikke for dig at Hilda er medlem af Klub Vollmer!

    • Jesper Vollmer

      Haha... Hun ER medlem da, men lad os håbe, at svigermor har travlt her i julen 🤓 i hvertfald lige til at se denne film...
      Hun ville nu nok bare smile 😉

  • Astrid P.

    Øv Jesper. Jeg mister interessen, for jeg har ikke nogen udegrill.

    • Else F.

      Prøv at grille dem i ovnen, på nederste rille. De får ingen striber, men skindet bliver sprødt. Det virkede for mig👍

  • Katalin Z.

    Hvor køber du den flydende røg🤔

    • Jesper Vollmer

      Hej Katalin,
      Røgen er købt i Meny 😁

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.