Ingredienser
Jordskokkesuppe
1 spsk. smør
2 skiver røget bacon
1 stk. løg
4 fed hvidløg
1 dusk timian
500 gram jordskokker plus én stor
5 dl. bouillon
2 dl. piskefløde
2 spsk. æbleeddike
5 dl. vindruekerneolie
Fremgangsmåde
Varm en gryde op, og kom smørret i. Steg bacon og løg af i et par minutter sammen med buketten af timian, der er bundet sammen med snor. Skær jordskokkerne i mindre stykker, og kom dem ned i gryden. Steg med, til de får lidt farve. Salt og peber kan sagtens komme med fra starten her.
Kom bouillon på, og lad det simre i ca. 15 min.
Varm olien op til ca. 160 grader, så du kan være klar til chipsne. Lav nogle fine tynde skiver af den store jordskok på et mandolinjern. Kom dem i koldt vand, og lad dem blive helt sprøde. Læg dem på et viskestykke, så vandet kommer af. Dup dem tørre, så olien ikke sprutter, når du kommer dem i. Lad dem blive gyldne og sprøde, og tag dem op på lidt papir. Drys med salt, mens de stadig er varme.
Tag timian og bacon op af gryden, og kom fløden på. Blend enten i en stor blender eller med en stavblender. Smag til med salt, peber og måske en anelse æbleeddike.
Skær stimler af den tilberedte bacon.
Anret suppen i dine skåle, og læg strimlerne af bacon i bunden. Kom chipsne oven på baconstykkerne, så de ikke bliver bløde i suppen. Drys lidt persille over...