Ingredienser
Mørdejen
175 gram hvedemel
1 stk. æggeblomme
80 gram sukker
125 gram blød smør
1 nip salt
2 spsk. koldt vand
Konditorcremen
2,50 dl. mælk
1 stk. vaniljestang
2 stk. æggeblommer
2 spsk. maizena
75 gram sukker
2,50 dl. piskefløde
2 bakker jordbær
50 gram mørk chokolade
Fremgangsmåde
Saml mørdejen ved at ælte alt undtagen vandet hurtigt sammen. Når den er næsten samlet, kommer du vandet i, så den er nemmere at gøre homogen.
Lad den hvile en times tid i madfilm eller en plastikpose i køleskabet.
Imens laver du kagecremen.
Kog mælk, sukker og vaniljekornene op, og i en skål ved siden af pisker du æggeblommer sammen med maizenaen.
Når mælken koger, kommer du halvdelen op til æggeblommerne, og pisker godt rundt. Kom det tilbage i gryden til resten af mælken, og kog det sammen i 30 sekunders tid.
Kom det ud på lidt madfilm, og dæk det med endnu et lag madfilm, og sæt det på køl. På den måde undgår du en kedelig tør overflade.
Senere når kagecremen er kølet af, pisker du fløden til flødeskum, og vender de to cremer sammen. Nu er det blevet forvandlet til en konditorcreme.
Når Bunden skal bages, ruller du dejen ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være ca. 3 mm. tyk. Kom den i en smurt tærteform, og kom et stykke bagepair ovenpå. Fyld den med lidt bageærter/ris/lerkugler, og blindbag tærtebunden i 20 min. ved 170° varmluft. Løft bagepapiret af, og bag den ca. 10 mere, så selve bunden også får lidt farve.
Når bunden er kølet af, pensler du den med din chokolade, som du lige smelter inden.
Nu ordner du dine jordbær, og skærer stilken af.
Samlingen af tærten er det sidste. Kom cremen i tærtebunden. Fordel jordbær over det hele, og drys evt. lidt flormelis på tilsidst...