Jordbær med Sabayonne

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Jordbær med sabayonne

  • 4 håndfulde jordbær

  • 1 spsk. flormelis

  • 1 stk. lime, saften

  • Sabayonne

  • 4 spsk. flormelis

  • 4 stk. æggebommer

  • 4 spsk. sød hvidvin

  • 1 stk. lime, saften

Fremgangsmåde

Start med at skylle jordbærene, og fjerne stilken. Enten med en lille kniv eller som jeg gør her med et lille sugerør. 

Mariner dem med flormelis og limeskal. 

Mål alt op til sabayonne, og sæt en lille gryde over og simre med et par cm. vand i bunden. Sæt en skål over i toppen af gryden, uden det rører ved vandet direkte. Den skal kun rammes af dampen. 

I skålen har du flormelis, æggeblommer, sød vin og limesaft. 

Pisk med et piskeris, hvor du ligesom løfter æggemassen op fra bunden med hurtige bevægelser. 

Bliv ved indtil du ligesom kan trække spor med piskeriset. Når du løfter piskeriset op, skal den cremede sauce ligesom lægge sig på toppen af resten af saucen. Giver det mening? Se billedet herunder... 

Anret jordbærene i et stort glas, og kom den cremede og egentlig gerne lidt lune sauce. 

Billeder fra opskriften

IMG 4511

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Kate V.

    Kunne nærmest smage det

  • Per A.

    Fiks og meget dekorativ pynt, når man leger lidt med det der sugerør, ros...

  • Kirsten A.

    Mums! det ser godt ud, det skal prøves 😋

  • Brita L.

    Hej
    Kan man lave cremen på forhånd og stille den på køl indtil den skal bruges?

  • Marianne L.

    Ville gerne kunne lave cremen i god tid, kan man det ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Marianne
      Nej det kan man ikke. Den skal spises med det samme.
      Jesper

  • Helle T.

    Nu er vi ikke de store vindrikkere, og har derfor aldrig hvidvin på lager. Kan man f.eks bruge Verdi i stedet for? Eller noget helt tredje? 🤗

    • Jesper Vollmer

      Hej Helle
      Det skal helst være SØD vin. Verdi er sødt, så det kan du godt bruge ja...
      Jesper

  • Dan M.

    Hej Jesper
    Så fik jeg prøvet 'din' jordbær med Sabayonne.
    Min hustru og jeg smilte betydeligt over din egen reaktion på smagen, men WOOOOW, hvor smager det godt :-)
    Din reaktion på videoen er under ingen omstændigheder overdrevet - det smager simpelthen hamrende godt - så er det sagt!
    Der skal arbejdes lidt med det, men er jo egentlig en enkel ret - Den bliver brugt fremadrettet, kan jeg garantere - tak for det :-)
    Sønnikes kommentar ved bordet var: 'Far, du nævnte noget med at resten skulle sættes på bordet, hvor er det?'
    Hvilket fører til en lille oplysning og et råd om vinen til andre.
    Jeg anvendte ikke æg, men pasteuriserede æggeblommer, hvor der er to blommer i hvert lille bæger. To bægere blev anvendt, svarende til fire æggeblommer, efter din opskrift.
    Jeg antager at dette er årsagen til at mængden ikke blev særlig stor, eller?
    En anden glad klubdeltager, Helle T. spørger om vinen. I al ubeskedenhed, er jeg rimelig dreven inden for dette område, men skal jo ikke udfordre fagkundskaben Jesper:-)
    Jeg købte en Muscadet i Superbrugsen til kr. 65,-, da jeg ikke ville 'ofre' en af mine gamle Sauternes fra min vinkælder.
    Meeen, jeg oplever altså at vinen var for billig. Er overbevist om, at en god fyldig Sauternes med nogle år på bagen, fx Piada, eller en kvalitets Rivesaltes som du anvendte Jesper, vil give både mere fylde, men også vil give desserten mere aroma.
    Det skal prøves næste gang.
    Tak Jesper endnu en gang. En fornøjelse at blive inspireret af dine mange års erfaring, viden og din kyndige vejledning :-)
    Dbh.
    Dan

    • Jesper Vollmer

      Hej Dan
      Jeg tror, det var klubbens længste kommentar til dato, men hvor er det fedt med den entusiasme. Jeg bliver så glad, når folk går all in.
      Jeg fik på mine 4 blommer en ret stor portion. Det er en af de saucer, der er svære at lave i små mængder, da man skal kunne komme ordentligt ned og få banket noget luft i den. Mængden med pasteuriseret blommer burde altså passe fint. Men er du sikker på, du piskede længe nok? Æggemassen fylder ikke så meget i starten, men jo mere luft man får i jo større volume. Du må lige prøve igen 😜
      Husk teknikken med at ligesom banke piskeriset ned ad, og løft massen op i en hurtig bevægelse.
      I forhold til smagen er det jo som med alt andet mad med vin. Du får jo bedre smag med bedre vin...
      Nyd resten af din sommer...
      Jesper

  • Dan M.

    Hej Jesper
    Beklager min længde af kommentarer. Mine omgivelser har før nævnt noget med at jeg typisk 'går all in' :-)
    Tak for vinket med teknikken. Det husker jeg til næste gang - herligt :-)
    God sommer til dig og familien
    Dbh.
    Dan

  • Sanne T.

    Hvilken vin vil du anbefale?

    • Jesper Vollmer

      Hej Sanne
      En sød Sauterne er perfekt eller en Muscat. Men så længe det "bare" er en sød hvidvin, bliver det godt.
      Jesper

  • Jytte G.

    Jeg lavede denne herlige dessert i går, og alle var vildt begejstrede. Ingen rester her. Tak 😊

    • Jesper Vollmer

      Hej Jytte
      Det er så rart at høre, at det virker for dig...
      Jesper

  • Heidi T.

    Hej Jesper
    Denne dessert må jeg lave - måske allerede på lørdag
    Kan man bruge andre bær, som f..eks. hindbær, blåbær eller brombær og evt. evt en blanding af disse frugter herunder med jordbær?
    Kan man piske cremen op med elpisker.
    Kan man lave cremen i forvejen og sætte den på køl - jeg hader at skulle lave mad, når gæsterne er der.
    Mange hilsner Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Du kan bruge lige de bær, du bedst kan li´!
      Men nej du skal bruge et piskeris, og du kan ikke lave den i for god tid... jeg tror, den vil stå og falde sammen ! (jeg må være ærlig og sige, jeg ikke har prøvet, men det er mit bud)
      Det er en sauce, der kræver lidt håndværk 😜
      Jesper

  • Kirsten J.

    Hej Jesper
    sider og skal finde nogen ideer til min madklub på fredag, skal helt sikker lave disse jordbær, men tænker på om sovsen er lun når den bliver serveret? jeg skal åbenbart først lave sovsen når vi har spist hovedretten eller kan den laves evt en times tid før. Men hold op tænderne løber jo i vand, glæder mig til at prøve det :-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Kirsten,
      Den her dessert er bare et lækkert valg!
      Som der står i opskriften, er sovsen gerne lun når den serveres. Du kan godt lave den lidt før og så varme det lidt op igen inden servering.
      Glæder mig til at høre, hvordan det går! 😜🍓

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.