Ingredienser
Jordbær med sabayonne
4 håndfulde jordbær
1 spsk. flormelis
1 stk. lime, saften
Sabayonne
4 spsk. flormelis
4 stk. æggebommer
4 spsk. sød hvidvin
1 stk. lime, saften
Fremgangsmåde
Start med at skylle jordbærene, og fjerne stilken. Enten med en lille kniv eller som jeg gør her med et lille sugerør.
Mariner dem med flormelis og limeskal.
Mål alt op til sabayonne, og sæt en lille gryde over og simre med et par cm. vand i bunden. Sæt en skål over i toppen af gryden, uden det rører ved vandet direkte. Den skal kun rammes af dampen.
I skålen har du flormelis, æggeblommer, sød vin og limesaft.
Pisk med et piskeris, hvor du ligesom løfter æggemassen op fra bunden med hurtige bevægelser.
Bliv ved indtil du ligesom kan trække spor med piskeriset. Når du løfter piskeriset op, skal den cremede sauce ligesom lægge sig på toppen af resten af saucen. Giver det mening? Se billedet herunder...
Anret jordbærene i et stort glas, og kom den cremede og egentlig gerne lidt lune sauce.