Indisk curry

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Indisk curry

  • 700 gram kyllingebryst i tern

  • 2 stk. løg

  • 3 cm. ingefær

  • 6 fed hvidløg

  • 2 spsk. rød currypaste

  • 2 spsk. Garam masala

  • 1 ds. hakkede tomater

  • 2,50 dl. bouillon (høns)

  • 1 ds. kokosmælk

  • 1 bdt. forårsløg

  • 1 stor håndfuld sugersnaps

  • 1 bdt. koriander

  • Ris - naan - chutney til...

Fremgangsmåde

Start med at brune kyllingestykkerne af i lidt olie på en pande, så de får en flot farve på alle sider. De skal ikke steges færdige her, men koges færdige i saucen. 

Op i en gryde med kyllingen, og på den varme pande steger du dine snittede løg af. Når de har fået lidt farve, kommer du Garam masala på. Kom det hele op i gryden til kyllingen. 

Snit hvidløg i tynde skiver, ingefæren i små "pinde", og kom det i gryden. 

I gryden kommer du nu din currypaste, og sving det så lidt rundt i varmen dernede. 

Kom de hakkede tomater, bouillon, forårsløg i 3 cm. stykker og sugersnaps i. Lad det hele simre i 10 min. 

Kog dine ris nu, så passer det med tiden. 

Efter 10 min. kommer du kokosmælken ved, og lader det simre i yderligere 10 min. 

Nu er både ris og curry færdige på samme tid. 

Jeg ville servere både naan og masser af koriander til sammen med en skålfuld mangochutney. 

Husk at i min ret herinde der hedder Pandekylling, laver jeg min egen mangochutney, så er du ambitiøs, kan du give dig i kast med den også... ;) 

Billeder fra opskriften

3

Kommentarer

  • Else F.

    Meget, meget delikat ret, den holder vi meget af. Næste gang prøver jeg din variant. Jeg har lært, at man skal skylle ris grundigt inden kogning, da de kan indeholde urenheder, men du bruger risene som de er. Vh Else F
    PS: Jeg vil holde en pause fra klubben, men mister jeg så adgangen til de opskrifter, som jeg har “betalt” for?

  • Gitte S.

    Mums, den var god - og heldigvis er der rester til i morgen.

  • Anders J.

    Denne her kommer op på højde med din Butterchicken ! Det smagte super godt.
    Blot til høflig info så mangler der lige en linie i opskriften omkring hvornår du skal hælde bouillonen i (havde naturligtvis set videoen inden, så jeg havde ingen problemer !).

    • Jesper Vollmer

      Tak Anders... Det retter jeg lige til.
      Jesper

  • Jan N.

    Dejlig ret, men jeg undrer mig over prissætning af f.eks. stegepande. Den kan købes en del billigere andre steder - hvad er fordelen ved klubben i den forbindelse?

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.