Ingredienser
Hyld i beignet
8 stk. hyldeblomstskærme
1 liter æblejuice
1 liter vindruekerneolie
2 spsk. flormelis
Beignetdej
250 gram hvedemel
5 gram salt
2 dl. vand
1,50 dl. øl
2 spsk. smeltet smør
2 stk. æggehvider
Fremgangsmåde
Når du nu har plukket alle dine hyldeblomster, skal du bare ryste dem for smådyr, og ikke skylle dem. Det meste af smagen sidder nemlig i den porøse gule nektar. Kig dem efter for bladlus. De kan godt li´ at sidde på stilken nær skærmen.
Sæt din æblejuice over og simre ind til 1:10. Det skal blive helt mørkt og intenst. Det giver en sød men også syrlig sirup. Gem den til anretningen. Siruppen kan holde i 100 år, så lav du bare rigeligt.
I en skål pisker du mel, vand, øl, salt, og den smeltede smør sammen til en lind dej. Lad den hvile på køl mindst 30 min.
Pisk så hviderne stive, og vend dem i dejen.
Varm olien op til ca. 180 grader, eller til det syder om en tændstik.
Dyp hver blomst i dejen, og hold fast i den lille stilk, der er det perfekte håndtag. Vær forsigtig, når du lægge dem i olien. Lægger du dem bare i, bliver det til en stor dej-bold, som er ubagt i midten. Istedet skal du duppe den forsigtigt op og ned, til blomsten breder sig ud. Men husk at du står med varm olie, så pas på fingrene. Brug evt. en lang pincet.
Når de allesammen er stegt sprøde, drysses flormelis over, og servér dem med den intense sirup.