Ingredienser
1 hel kylling
Hvidløgsconfit
8 store solohvidløg
1 tsk. sukker
1 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
Saucen
5 dl. hønsefond
1 spsk. mel
1 håndfuld persille
0,50 stk. citron
Salaten
2 stk. hovedsalat
2 håndfulde ærter
1 stk. citron, saften
2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Kyllingen:
Fjern rygbenet ved at skære ned på hver siden af det, så det er til at få ud. Del fuglen i 2.
Steg dem på skindsiden i olie i en støbejernsgryde under pres evt. fra et mindre grydelåg i 5-7 min.
Vend dem om, og bag i ovnen ved 200° til 65° i brystkødet. Ca. 20 - 30 min.
Jeg gav mine lår (på kyllingen altså) lidt mere efter stegningen, da brystet var perfekt, men lårene trængte til lidt ekstra. Så del evt. låret fra brystet efter 20 min. og giv lårene lidt mere.
Hvidløgene:
Kom dem i dobbelte foliepakker, og bag luk dem tæt. Bag dem ved 200° i 30 min.
Sauce:
Kom stegeskyen over i en mindre kasserolle, og lad fedtet lægge sig på toppen.
Afkog (som det hedder) gryden med halvdelen af fonden. Som du koger ind til den halve mængde.
I gryden med stegeskyen drysser du nu mel, og pisker det sammen til klumperne er væk.
Bland nu indholdet fra de to gryder, pisk sammen og reducer til saucen tykner let.
I med persille, citronsaft og 2 spsk. hvidløgsolie fra pakkerne.
Kom saucen og hvidløgene over kyllingen.
Salaten skyller du, og deler i halve. Slyng vandet af, og kom ærterne, citron og olie over.