Ingredienser
Glöggen
0,50 liter æblejuice
3 dl. vand
2 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
0,50 stk. citron, saften
3 spsk. rørsukker
2 stk. stjerneanis
5 stk. peberkorn
3 stk. kardemommekapsler
2 stk. kanelstænger
3 cm. ingefær, i tynde skiver
2 dl. calvados
1 dl. mørk rom, eller efter smag
2 stk. pære
1 håndfuld tørret tranebær
1 håndfuld lyse rosiner
4 skiver tørret skiver af æble (æblechips)
Abrikoserne
16 stk. tørrede abrikoser
100 gram hvid chokolade
2 spsk. frysetørret havtorn
Fremgangsmåde
Så er det glögg tid !
Denne version er ikke en, der skal stå og trække i 1000 timer. Dette er en lynudgave.
Start med at lave din æblejuice, hvis altså du har en juicemaskine. Hvis ikke køber du bare en juice i god kvalitet.
Kom alle ingredienser op i en gryde undtagen spiritussen og alle de ting der skal i glassene ved serveringen. Dvs. hold Calvados, rom, rosiner, pære, tranebær og æblechips tilbage.
Kog op, og lad det trække en times tid. Hvis du selv laver juicen, vil der komme lidt skum på toppene ved opkoget. Det kan du lige skimme af med en lille øse. Sigt det hele, så ingefær og krydderier kommer væk. Nu har de afgivet deres smag.
Smag til med Calvados og rom.
Skær pærerne i små tern, og server alle de dejlige ting i glassene, og hæld glöggen over.
Imens glöggen trækker, kan du sagtens nå at lave den lille abrikos konfekt.
Hak og smelt chokoladen over et vandbad. Dyp abrikoserne i chokoladen, så kun halvdelen er dækket. Læg dem på en lille rist, så det overskydende chokolade render af. Drys lidt tørret bær på, hvis du har. Lad dem sætte sig. Evt. i køleskabet.