Hvid fisk og risotto

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Hvid fisk og risotto

  • 60 gram tørrede svampe (eller friske kantareller)

  • 400 gram risottoris

  • 1 stk. skalotteløg

  • 1 glas hvidvin

  • 1 hel citron

  • 1 liter varm bouillon (høns)

  • 1 dl. mascarpone

  • 1 dl. revet parmesan

  • 200 gram friske ærter (bælgede)

  • 2 fed hvidløg

  • 1 håndfuld persille, hakket

  • 1 håndfuld basilikum, hakket

  • 600 gram hvid fisk (flynder, kulmule, torsk etc.)

Fremgangsmåde

Start med at udbløde dine tørre svampe i kogende vand i 20 min. Sigt dem. 

Snit skalotteløget i halve skiver. 

Steg svampene af i en kasserolle i olivenolie. Når de har fået farve i med løgene, og steg dem lidt af sammen med svampene. I med risene, og steg dem kort, til de bliver lidt transparante. Riv citronskallen ned til risene. 

På med vinen, og kog det næsten væk. 

Kom nu så meget bouillon på, så det lige dækker risene. Rør forsigtigt rundt, så det fra bunden af kasserollen opløses. Lad bouillonen koge næsten væk, og gentag med mere bouillon, til der ikke længere er "bid" i risene. 

Når risene er tilberedt, kommer du de bælgede ærter ved sammen med mascarpone og parmesan. Juster med bouillon, så den ikke bliver for tør. 

Smag til med salt, peber og lidt revet hvidløg. 

Gem lidt hvidløg, citronskal og hakket persille, som du dækker med lidt olivenolie til en Gremolata. Gem den til anretningen. 

Smag på risottoen nu, og juster for konsistensen med lidt ekstra bouillon. I med de hakkede urter. 

Enten skal du fjerne skind og ben fra fileten, eller få fiskemanden til det. Del stykkerne i 150 grams stykker. 

Fiskestykkerne stages på panden i olivenolie, til der er en tydelig stegskorpe på undersiden, FØR du vender den om. Den må ikke blive for tør. Jeg viser i filmen hvordan. 

Server den cremede risotto med fisken på toppen. Top op med Gremolata på fisken. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Lonni C.

    Har glemt at købe mascapone. Kan der bruges smør eller ekstra parmasan istedet for?

    • Jesper Vollmer

      Lidt sent svar... tænker, du fandt en løsning. Men ja det kan du godt...
      Jesper

  • Irene M.

    Skal man ikke vaske risene, inden de bruges?
    Vh I.Mortensen

    • Jesper Vollmer

      Nej ikke til risotto. Så kan man ikke stege dem af, hvis de er våde.
      Jesper

  • Henrik T.

    Hej Jesper
    Hvor lang tid skal fisken ca. have? Kan se i videoen at du vender den slukker og lader den få eftervarmen. Er det så et par min den står og får eftervarmen ?
    Mvh Henrik

    • Jesper Vollmer

      Hej Henrik
      Det er så svært af sætte tid på, da fisk varierer rigtig meget i tykkelse. Som jeg viser i filmen, så vender jeg den, når det hvide er kommet langt op på siderne hele vejen rundt, og så får den måske 20-30 ser. på bagsiden. Den skal jo helst ikke blive tør.
      Jesper

  • Anders J.

    Det er SÅ fedt med al den ros man modtager fra hustruen, når jeg laver din mad Jesper ! Risottoen er nu den bedste hun har smagt og en der gerne må laves igen. Tak for en super god opskrift !

    • Jesper Vollmer

      Ej men Anders hvor skønt at høre.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.