Hønsesalat

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Hønsesalat

  • 1 stk. kylling

  • 1 spsk. salt

  • 10 stk. peberkorn

  • 8 skiver bacon

  • 1 håndfuld markchampion

  • 0,50 stk. citron, saften

  • Mayonnaise

  • 2 st. æggeblommer

  • 1 tsk. dijonsennep

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 3 dl. vindruekerneolie

  • Dressingen

  • 3 dl. mayonnaise

  • 3 dl. creme fraiche 38%

  • 2 stk. æbler i tern

  • 1 stk. skalotteløg, hakket

  • 1 dusk purløg, hakket

  • 1 dusk persille, hakket

  • Ristet brød og salat

Fremgangsmåde

Sæt kyllingen over og koge først. Kom salt og peber i vandet, og lad den koge i en god times tid. Tag den op, når lårerne er lige til at tage af. 

Imens den koger, laver du alt andet. 

Steg baconen sprød. I fedtet på panden steger du dine halverede svampe. Krydr dem med salt og peber og lidt citronsaft. 

Lav en mayonnaise på de to æggeblommer, salt, sennep og citronsaft, der piskes sammen. Kom olien i i en tynd stråle, mens der piskes piskes og piskes. Smag til og kom de hakkede urter i. 

Skær æblerne i grove tern, og vend dem i dressingen. 

Grill brødet på begge sider. 

Når kyllingen er kogt, og er kølet lidt af, plukkes kødet fra skroget. Du skal kun bruge den halve kylling her. Gem resten til en anden ret. 

Bland lidt af dressingen i ad gangen, så det passer med mængden til en saftig men ikke for våd hønsesalat. 

Saml sandwichen med alle delelementerne, og vær generøs med både svampe og bacon... 

Billeder fra opskriften

IMG_6314.jpg

Kommentarer

  • Mona B.

    Fantastisk dejlig frokost på terrassen - skøn hønsesalat med bid i, og dejlig april solskin, vi føler os meget forkælede.

  • Jesper Vollmer

    Jeg prøver da virkelig også at forkæle jer... ☺️
    Jesper

  • Jonna M.

    Hønsesalaten ser meget lækker ud og spændende, men det undrer mig når du koger en kylling, at du f.eks ikke kommer noget løg, gulerødder timian m.m. I kogevandet, for at give kyllingen mere smag.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jonna
      Det kunne man også sagtens gøre, for at øge smagen. Man kan altid koge videre på kød boullioner med ekstra grøntsager senere, alt afhængigt af, hvad man gerne vil bruge resten til. Men du har ret, man kan sagtens.
      Jesper

  • Helle P.

    Den mest lækre hønsesalat jeg nogensinde har lavet/smagt. Familien var stor FAN :-)

  • Sanne F.

    Jesper......det er den mest fantastiske og enkeltes hønsesalat jeg nogensinde har prøvet at lave. Og så smager den bare SÅ godt.
    Dine opskrifter er nemt tilgængelige og man behøver ikke at lede efter en ret/opskrift man har lyst eller "råd" til, fordi de er lavet på varer man nemt og enkelt kan komme til.
    Tusinde tak for din professionelle og meget enkelte tilgang til opskrifter, og fordi du vil dele ud!
    Sanne

    • Jesper Vollmer

      Wuhuuu...
      Hvor er det skøn læsning. Jeg bliver jo helt glad.
      Tak tak tak 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

  • Annette D.

    skøn forret til Nytårs aften og resten til flad-ud-dag 01.01.21 🤪💪🏽

  • Janne P.

    Halleluja 👍🏻 Den smager gude skønt. Ville teste opskriften, inden den skal på påskebordet. Den bestod med glamour🥇🥇🥇

    • Jesper Vollmer

      Super Janne... ☺️
      Jesper

  • Margit F.

    Kan man nøjes med at koge store kyllingelår?

    • Jesper Vollmer

      Hej Margit
      Jeg er ikke sikker på, hvad du mener...
      Jesper

  • Hanne K.

    Meget lækker hønsesalat.
    Jeg smager mayonnaisen til med lidt carry.
    God Påske

  • Marlene m.

    Hej Jesper.
    God påske.
    Vi pakkede campingvognen i fredags og kørte på Løkken strand. Aftensmaden var rejer og din hønsesalat. Mine drenge sagde et utal af gange "Mor, det her bare lækkert"!
    Så TAK for endnu en lækker opskrift fra dig.
    Smil fra Marlene.

  • Jytte N.

    “Dælme” en god hønsesalat 😋😋

  • Tina N.

    Hej Jesper.
    Jeg har lige meldt mig til Volmers madklub. Jeg skal lave hønsekød suppe. Fandt ingen opskrift, men koger så kyllingen efter din hønsesalat opskrift. Jeg vidste f.eks ikke kyllingen skulle sætte over i kold vand 😁 Jeg ville have brugt kyllingen til tarteletter. Men nu bliver den til din hønsesalat 😋 Så tarteletterne på tirsdag bliver til tarteletter med asparges og rejer. Jeg vil lave hj. lavet kødboller til suppe, så vil lige kigge efter om du har en opskrift liggende. Jeg glæder mig til, at blive inspireret af dine opskrifter fremover. God søndag. Vejret passer lige til suppe. Ps det er første gang jeg laver hønsekødssuppe. 😁🐥

    • Jesper Vollmer

      Sådan Tina
      Hvor er du go´ !
      Mange af teknikkerne herinde kan jo sagtens flettes ind i andre retter. Så ja jeg koger mine kylling på samme måde om det er til tarteletter eller suppe etc.
      Lige en opskrift på kødboller har jeg ikke herinde, men laver jo både forloren hare, boller i karry, frikadeller og sådan. Der er jo mange sammenfald i de teknikker. Kig der, og leg med det.
      Tak igen
      Jesper

  • Mikael K.

    Hvor mange "gram" kylling bruges der til en portion?

    • Jesper Vollmer

      Hej Mikael
      Undskyld det sene svar.
      Fandt det her på nettet...
      Hel kylling
      Rå vægt: 1.290 - 2.340 g
      Kødandel: 51-60% - gensn. ca. 58%
      Skind og fedt: 10-16% - gensn. ca. 12%
      Ben: 29-33% -gensn. 30%
      Så må du selv igang med regnemaskinen ☺️
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.