Ingredienser
Hønsesalat
1 stk. kylling
1 spsk. salt
10 stk. peberkorn
8 skiver bacon
1 håndfuld markchampion
0,50 stk. citron, saften
Mayonnaise
2 st. æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
0,50 stk. citron, saften
3 dl. vindruekerneolie
Dressingen
3 dl. mayonnaise
3 dl. creme fraiche 38%
2 stk. æbler i tern
1 stk. skalotteløg, hakket
1 dusk purløg, hakket
1 dusk persille, hakket
Ristet brød og salat
Fremgangsmåde
Sæt kyllingen over og koge først. Kom salt og peber i vandet, og lad den koge i en god times tid. Tag den op, når lårerne er lige til at tage af.
Imens den koger, laver du alt andet.
Steg baconen sprød. I fedtet på panden steger du dine halverede svampe. Krydr dem med salt og peber og lidt citronsaft.
Lav en mayonnaise på de to æggeblommer, salt, sennep og citronsaft, der piskes sammen. Kom olien i i en tynd stråle, mens der piskes piskes og piskes. Smag til og kom de hakkede urter i.
Skær æblerne i grove tern, og vend dem i dressingen.
Grill brødet på begge sider.
Når kyllingen er kogt, og er kølet lidt af, plukkes kødet fra skroget. Du skal kun bruge den halve kylling her. Gem resten til en anden ret.
Bland lidt af dressingen i ad gangen, så det passer med mængden til en saftig men ikke for våd hønsesalat.
Saml sandwichen med alle delelementerne, og vær generøs med både svampe og bacon...