Hildas boller

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Hildas boller

  • 2,50 dl. mælk

  • 50 gram gær

  • 50 gram sukker

  • 75 gram blødt smør

  • 1 stk. æg

  • 1 tsk. knust kardemomme

  • 1 tsk. salt

  • 500 gram hvedemel

  • 1 st. æg

  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

Pisk gæren i den lune mælk. 

Pisk sukker, smør, 1 æg, salt og kardemomme i. 

Tilsidst æltes melet i. Ælt ca. 5 min. Meget gerne i en røremaskine. 

Lad dejen hæve 45 - 60 min. 

Formes til 12 boller og pensles med sammenpisket æg og vand. 

Efterhæver i ca. 15 - 20 min. 

Bages ved 200 grader ca. 12 min. 

Spis dem med en god marmelade og godt med smør. 

 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Vibeke S.

    Jeg lavede dine boller i går til hele nabolaget og de var et hit, stor ros fra alle.
    Rigtig fin instruktion i at forme dem, takker.

  • Jesper Vollmer

    Wuhuuu... 😜
    Takker

  • Lotte J.

    Afprøvet i dag - meget lækre og som jeg husker min farmor bagte boller 😃

  • Birgit T.

    Bedste kardemumme boller, mums hvor er de lækre :) Det er bestemt ikke sidste gang vi har hygget os med dem.

    • Jesper Vollmer

      Det fortæller jeg altså lige videre til Hilda 😜
      Jesper

  • Birgit T.

    Det fortjener hun helt sikkert at vide 😋 er faktisk lige igang med en ny portion boller 🤩 ærgerligt jeg ikke kan vedhæfte et billede, for de er helt perfekte 👌 God weekend 🍂🍁

    • Jesper Vollmer

      Uhhh dem ville jeg ellers gerne have set. Er du på enten Facebook eller Instagram, så kan du dele billedet og anmeldelsen der...
      Jesper

    • Birgit T.

      Hmm jeg er på Instagram, tænker lige, sender jeg den til din Instagram eller har madklubben en Instagram?

    • Jesper Vollmer

      Du må meget gerne sende den til mig tak. Klubben er en del af min profil, og har ikke sin egen.
      Men vil meget gerne se dine boller.
      Jesper

  • Birgit T.

    Done :)

  • Heidi T.

    Bagte disse boller i weekenden, og det er verdens bedste boller. Intet mindre. Tak til dig og Hilda :-)
    Kh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Det lover jeg at sige videre til Hilda ! Så bliver hun glad ☺️
      Jesper

  • Heidi T.

    Hej Jesper.
    Bagt disse boller igen, og de er som tidligere nævnt ikke mindre end fantastiske 😃
    Manden bliver så glad, når han kommer hjem til disse i dag😍
    Du siger i videoen, at bollerne skal pensles, INDEN de hæver sidste gang. Det har jeg gjort, men mit klæde klæber fast i bollerne. De bliver således ikke helt fine, idet noget af "toppen" forsvinder i klædet. Hvad gør du for at dette ikke sker?
    Kh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Undskyld det sene svar.
      Du skal slet ikke have noget klæde på, når selve bollerne hæver. De skal bare stå så fint helt alene...
      Jesper

  • Lis T.

    Kan bollerne fryses? Hilsen Lis

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Ja det gør Hilda tit 😜... og jeg også !
      Jesper

    • Lis T.

      👍🤗😉

  • Lene B.

    Har lige taget dem ud af ovnen, jeg tog et billede😘 Er ret tilfreds med min førstegangs opstramning 🥰 men kano desværre ikke sætte et billede på her.

    • Jesper Vollmer

      Dejligt at høre...
      Vi arbejder faktisk på, at kunne lægge billeder op herinde.
      Du kan måske evn. sende det til mig i en besked på instagram, eller lave en story, som jeg kan poste videre selv. Hvis de er flotte altså 😜 Hvis ikke du er på Instagram, kan Facebook også bruges.
      Jesper

  • Mette D.

    Så lækre boller ..
    kan jeg mon lave dejen aften før som koldt hævet ? 🤔
    Det synes jeg nemlig ikke alle opskrifter egner sig til

    • Jesper Vollmer

      Hej Mette
      Jeg tænker ikke, at lige den her opskrift egner sig til det nej. Du vil gerne have masser af luft i dejen her, og det får du ikke ved en koldhævning på samme måde.
      Har du prøvet de koldhævede boller herinde fra?
      Jesper

  • Mette D.

    Nej, dem prøver jeg da straks 👌🏻

  • Rita H.

    Har netop lavet Hildas boller og de er simpelthen super fine og lækre👌.
    Tak til Hilda og dig for at dele med os🙂.
    Nu skal de nydes med god kaffe og frisklavet appelsinmarmelade.
    Hvilken søndag, hvor dagen er tiltaget over en time og erantis pibler frem i haven👌.
    What’s not to like 😘
    God søndag til jer 🙂

    • Jesper Vollmer

      Hvor lyder det dog som en dejlig søndag Rita...
      Jesper

  • Rikke J.

    Mine blev lidt hårde på toppen- hvordan kan det være?
    Mvh Rikke

    • Jesper Vollmer

      Hej Rikke
      Bagte du med varmluft eller alm. ovn.?
      Jeg bager med varmluft her...
      Jesper

    • Rikke J.

      Samme her- bruger varm luft

    • Else H.

      Du skriver ikke noget om det skal være med varmluft i opskriften😦

  • Tina D.

    Hvilken mel bruger du?

    • Jesper Vollmer

      Hej Tina
      Mener du hvilket mærke?
      Jeg har snoldet lidt lækker Bornholmsk hvedemel fra Bornholms Valsemølle...
      Jesper

  • Lone E.

    Hej, dækker du bollerne til under efterhævningen? Mvh Lone

    • Jesper Vollmer

      Hej Lone
      Næ det gør jeg faktisk ikke...
      Jesper

    • Lone E.

      Ok, var lidt i tvivl om de ville hæve ordentligt uden👍

  • Ole R.

    Bagte Hilda's boller.....og de ligner faktisk dem på dine billeder Jesper.
    De var så lækre.
    Min frue er gluten allergiker.....Hilda har vel ikke en opskrift uden gluten ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Ole
      Så er min mission jo lykkedes, hvis dine teboller bliver lige så flotte som Hildas og mine ;)
      Jeg har ikke leget så meget med glutenfrit bagværk så desværre, der kan jeg ikke være dig behjælpelig.
      Jesper

  • Joan P.

    Hej,
    Jeg er ret nyt medlem. Vil prøve Hildas boller i morgen, men 12 boller batter ikke noget i min store familie, plejer at bage omkring 30 ad gangen, men det lyder godt nok voldsomt at skulle bruge 3 pakker gær, hvis jeg laver triple portion, eller er det bare mig, der synes at 50 gr gær til 2,5 dl væske er meget ? Jeg bruger oftest 50 gr gær til 1 L væske .....
    Kh Joan

  • Joan P.

    Hej igen,
    Nu har jeg fået bagt Hildas boller for første gang, og det er seriøst de lækreste boller, jeg nogensinde har lavet (bager boller ca. 2 gange pr. md.) jeg lavede dobbelt portion, og det var uden problemer. 1000 tak for lækker opskrift til både d
    Hilda og dig Jesper 😄😄
    Kh Joan

    • Jesper Vollmer

      Godt at høre...
      Og ja i forhold til mængden af gær, er man jo nok nødt til at gange opskriften op, så det hele kommer til at passe.
      Jesper

  • Kathe V.

    Nøj det er nogle lækre boller. Har i årevis brugt en opskrift, som var vinder i en opskrifts konkurrence. Synes de var lækre. Hilda’s opskrift vinder klart selvom opskrifterne næsten er ens👍😘

    • Jesper Vollmer

      Hej Kathe,
      Wuhuuu! Tak for de fine ord, og jeg er også selv ret vild med denne opskrift 😋 mums..

  • Eva A.

    Det er da nogle virkelig lækre boller😊. De skal helt sikkert bages igen👍

  • Mette T.

    Hjemme hos os, kalder vi det en mormor bolle.
    Er også god med rosiner. 🤩

  • Gitte A.

    Findes der dumme spørgsmål ? Så kommer der måske et her. Ejer ikke en røremaskine . Hvor længe skal man røre med en håndmixer. Tænker der er forskel ?. Det er ok at gøre grin hvis det er for dumt…,

    • Jesper Vollmer

      Hej Gitte
      Det er overhovedet ikke dumt. Jeg ville bruge 10 min. Men pas på, du ikke kommer mere mel i, fordi den virker våd i dejen. Så bliver de tørre.
      Jesper

  • Susanne N.

    Har serveret til børn og børnebørn og de var et kæmpe hit 😋
    Denne opskrift går videre i vor generation.
    De bedste boller ever 👌
    Tak til Hilda

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne,
      Den kommentar gør mig sgu' bare SÅ gladddd!
      Tak til Hilda🙏

  • Charlott N.

    Første gang jeg bagte bollerne brugt jeg tørgær. Synes ikke dejen blev så god. Denne gang har jeg brugt øko gær. En helt anden dej. Er der forskel på tør og alm gær. Måske skal ser bare mere tørgær i ??

    • Jesper Vollmer

      Hej Charlott
      Jeg har ikke så meget erfaring med tørgær. Jeg ved godt, at på pakken står der, hvad det svarer til i forhold til frisk gær.
      Jeg har ikke prøvet at lave bollerne her med tørgær.
      Jesper

  • Heidi T.

    Jeg bor i Sydtyskland og har altid set frem til en dejlig opskrift på teboller. Her nede (langt væk fra Danmark) er der ikke noget der kommer i nærheden af Hildas Boller!
    Min familie var begejstret og jeg var overrasket hvor nemt det var.
    MEN min søn ønsker sig rosinboller og jeg er lidt usikkert hvornår jeg skal tilføje dem? Især hvis ikke alle kan lige rosiner.

    • Jesper Vollmer

      Jeg ville komme rosiner i enkelte af dem, lige inden de rulles til boller. Altså efter udskæring og hævning og før rulning.
      Så kan du jo lave både med og uden.
      Jesper

  • Gitte H.

    Er Hildas boller egnet til frys.
    Mange hilsner Gitte

    • Jesper Vollmer

      Ja meget…
      Jesper

  • Annie R.

    Mums jeg lavede disse boller i sidste uge og de smagte så fantastisk at her til aften har jeg gentaget det. Hils Hilda og sig de er super lækre.
    mange hilsener Annie

    • Jesper Vollmer

      Hej Annie
      Hvor dejligt at de var en succes!! Jeg hilser Hilda ;)
      Jesper

  • Else H.

    Mine boller blev slet ikke så flotte mørke🤔

    • Jesper Vollmer

      Hej Else
      Der er meget ofte forskel på folks ovne. Nogen bager lidt anderledes.
      Prøv at bage dem ved lidt højere varme, og hvis du på nogen måde kan måle temperaturen i ovnen med et stegetermometer, så kan du nemmere tjekke efter.
      Jeg bager med varmluft, jeg ved ikke, hvad du bruger.
      Håber det bliver bedre med de her tiltag.
      Jesper

  • Michael L.

    Super boller. God start tak for det

  • Heidi T.

    Hej Jesper. Bager disse boller hjemme meget tit, hvor jeg har en røremaskine. Det har jeg derimod ikke i sommerhuset. Kan de æltes i hånden?
    Mvh Heidi

  • Heidi T.

    Hej Jesper
    Skrev et spørgsmål til dig vedr. denne opskrift for 3 uger siden. Har endnu ikke fået svar
    Mvh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Undskyld undskyld... Du er da totalt røget i glemmebogen her. Det er jeg virkelig ked af.
      Håber du har fået bagt bollerne. OG at det virkede uden røremaskine, for det kan man sagtens. bare husk, ikke at komme for meet ekstra mel i, fordi den virker for våd dejen. det skal den være. Man havde jo ikke røremaskiner i køkkenerne i gamle dage, og de spiste mange boller dengang.
      Det er først tilsidst, når du ligesom skal samle dejen sammen til en klump før hævning, at du skal bruge lidt ekstra mel.
      Håber det virker for dig. Og undskyld det sene svar igen...
      God weekend
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.