Hapser med linser - Francis

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Linserne

  • 200 gram Belugalinser

  • 2 tsk. dijon

  • 3 spsk. sherryeddike

  • 6 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. salt og peber

  • Salaten

  • 2 hele hjertesalat

  • 200 gram friske ærter

  • 3 hvide asparges

  • 1 lille løg

  • 2 stængler bladselleri

  • 6 små tomater

  • 1 halv nektarin

  • 1 fed hvidløg

  • 3 stilke spansk kørvel

  • 3 stilke estragon

  • 1 spsk. ramsløgspesto (blendet ramsløg og olivenolie)

  • 1 lille syltet chili (alt. jalapenos)

  • 2 spsk. sherryeddike

  • Dressing

  • 1 helt æg

  • 2 tsk. dijonsennep

  • 1 tsk. salt

  • 1,50 dl. olivenolie

  • Urter til pynt: broncefennikel og spansk kørvel og citronskal

Fremgangsmåde

Husk hvis du vil springe direkte til mad-delen, skal du klikke dig frem til 25 min. inde i filmen. Den første del er en introduktion og snak mellem Columbus, Francis og mig... Det kan du evt. se, mens du spiser retten ;) 

Linserne:
Start med at koge dine linser i saltet vand i ca. 20 min. Sigt vandet fra, og vend dem med en dressing af sherryeddike, olivenolie og dijonsennep. Lad dem hvile til senere. De kan sagtens koges og samles med dressingen dagen før. 

Skær bunden af de 2 salathoveder, og skyl alle bladende. De alleryderste store blade og de allerinderste små snitter du fint til at komme med op i selve salaten senere. 

Kom ærterne og de hvide asparges, som du har skåret i grove tern, op i en kasserolle med lidt salt og ca. 5 cl. vand. Lad det dampe sammen på komfuret, til vandet er absorberet / fordampet. Det tager ca. 2 min. Kom det hele over i en skål, så det kan køle ned. 

Dressingen:
Saml din dressing / mayonnaise ved at piske ægget sammen med sennep og salt og lidt peber, og i en tynd stråle piske olien i, til du får en cremet og tyktflydende konsistens. Den skal ikke være tyk som en købe-mayonnaise. 

Salaten:
Skær både bladselleri, tomater, løg, tomater og nektariner i tern, og vend det hele sammen med de dampede ærter og asparges, hakkede syltet chili og den snittede salat. Hak spansk kørvel og estragon groft, og vend det i. 
Saml det hele med dressingen. Smag salaten til med lidt revet hvidløg, salt, peber, sherryeddike og ramsløgspesto. 

Læg alle de løse salatblade på et fad, og fordel en stor skefuld af salaten i hvert blad. Kom en generøs skefuld marnerede linser på toppen, og pynt med ekstra krydderurter. 

Det allersidste touch en lidt friskrevet citronskal... 

Skal det være ekstra fint, kan du komme lidt ørredrogn på toppen. 

Mums. 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Tina

    Uhmm. Det vil jeg lave. Jeg savner Francis opskrift på ramsløgspesto.
    Hilsen Tina

    • Jesper Vollmer

      Han fortæller i filmen, at det er ren ramsløg og olie, der er blendet og frosset.

  • Hanne V.

    Fantastisk, hvor er det spændende at se og høre jer fortælle om både det ene og det andet. Glæder mig til at prøve denne opskrift også.

    • Jesper Vollmer

      Dejligt du kunne lide det…

  • Carsten R.

    For pokker hvor er Francis dog fantastisk og rar - Ren mad porno på den fede måde, tak for det :)
    Glæder mig meget til at prøve den her opskrift ! :)
    Mvh
    Carsten

    • Jesper Vollmer

      Du skal glæde dig til en fantastisk "Haps"... ;)

  • Thomas L.

    Fantastisk univers - historie fortælling og skøn mad. Tak for det👍🏻

    • Jesper Vollmer

      Tak Thomas… glæder mig til at vise dig de andre retter senere.
      Jesper

  • Hanne J.

    Tak for et fint program! Francis er en unik læremester. Tusind tak for initiativet ‘kokkeværket’
    “j'adore le repas simple et sophistiqué”

    • Jesper Vollmer

      Tak Hanne
      Jeg håbede sådan, at det ville blive taget godt imod...
      Jesper

  • Lisbeth R.

    Fantastisk god idé at "garnere" dine egne opskrifter med ny inspiration fra vores øvrige mesterkokke. Tak for det. Et lille PS til Colombus:
    Husk at anbringe den lille knaphulsmikrofon et sted på blusen, hvor f.eks. i Cardenaus tilfælde, den ikke bliver generet af et viskestykke (hver gang han tørrede fingrene i det hørtes generende mislyde).
    Bedste forårshilsner
    Lisbeth

    • Jesper Vollmer

      Tak Lisbeth
      Jeg opdagede det godt selv, og vi har snakket om det.
      Det bliver ikke gentaget ;)
      Jesper

  • Mona B.

    Hygge, hygge - kærligheden til at lave mad bliver her åbenbaret med de skønneste råvarer, sådan🤗 tillykke med det nye koncept, som klæder din måde Jesper -at lave mad på, wow du har fat i noget her. 🤩🤩

    • Jesper Vollmer

      Kæmpe tak Mona... ;)

  • Søren D.

    Dejlig video. Francis er fantastisk
    Glæder mig til de andre kokke - og retten skal jeg selvfølgelig prøve

  • Hannah H.

    Hej, fedt med de nye tiltag! Kan man bruge andet end sherryeddike her?

    • Jesper Vollmer

      Ja sagtens... Du ved, jeg er glad for æbleeddike. Det ville være perfekt at bruge her.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.