Ingredienser
Linserne
200 gram Belugalinser
2 tsk. dijon
3 spsk. sherryeddike
6 spsk. olivenolie
1 tsk. salt og peber
Salaten
2 hele hjertesalat
200 gram friske ærter
3 hvide asparges
1 lille løg
2 stængler bladselleri
6 små tomater
1 halv nektarin
1 fed hvidløg
3 stilke spansk kørvel
3 stilke estragon
1 spsk. ramsløgspesto (blendet ramsløg og olivenolie)
1 lille syltet chili (alt. jalapenos)
2 spsk. sherryeddike
Dressing
1 helt æg
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
1,50 dl. olivenolie
Urter til pynt: broncefennikel og spansk kørvel og citronskal
Fremgangsmåde
Husk hvis du vil springe direkte til mad-delen, skal du klikke dig frem til 25 min. inde i filmen. Den første del er en introduktion og snak mellem Columbus, Francis og mig... Det kan du evt. se, mens du spiser retten ;)
Linserne:
Start med at koge dine linser i saltet vand i ca. 20 min. Sigt vandet fra, og vend dem med en dressing af sherryeddike, olivenolie og dijonsennep. Lad dem hvile til senere. De kan sagtens koges og samles med dressingen dagen før.
Skær bunden af de 2 salathoveder, og skyl alle bladende. De alleryderste store blade og de allerinderste små snitter du fint til at komme med op i selve salaten senere.
Kom ærterne og de hvide asparges, som du har skåret i grove tern, op i en kasserolle med lidt salt og ca. 5 cl. vand. Lad det dampe sammen på komfuret, til vandet er absorberet / fordampet. Det tager ca. 2 min. Kom det hele over i en skål, så det kan køle ned.
Dressingen:
Saml din dressing / mayonnaise ved at piske ægget sammen med sennep og salt og lidt peber, og i en tynd stråle piske olien i, til du får en cremet og tyktflydende konsistens. Den skal ikke være tyk som en købe-mayonnaise.
Salaten:
Skær både bladselleri, tomater, løg, tomater og nektariner i tern, og vend det hele sammen med de dampede ærter og asparges, hakkede syltet chili og den snittede salat. Hak spansk kørvel og estragon groft, og vend det i.
Saml det hele med dressingen. Smag salaten til med lidt revet hvidløg, salt, peber, sherryeddike og ramsløgspesto.
Læg alle de løse salatblade på et fad, og fordel en stor skefuld af salaten i hvert blad. Kom en generøs skefuld marnerede linser på toppen, og pynt med ekstra krydderurter.
Det allersidste touch en lidt friskrevet citronskal...
Skal det være ekstra fint, kan du komme lidt ørredrogn på toppen.
Mums.