Hakkebøf

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Agurkesalaten

  • 2 stk. agurker

  • 1 spsk. salt

  • 2 dl. vand

  • 2 dl. æbleeddike

  • 2 dl. sukker

  • 1 spsk. rosa peber

  • 1 tsk. peberkorn

  • 1 dusk timian

  • Svampene

  • 1 spsk. olie

  • 1 spsk. smør

  • 1 håndfuld champion

  • 1 spsk. æbleeddike

  • Bøfferne

  • 800 gram hakket oksekød

  • Sovsen

  • 3 dl. bouillon

  • 1 dl. piskefløde

  • 2 spsk. engelsk sauce

  • 1 tsk. kulør

  • 1 spsk. maizena plus lidt vand

  • De bløde løg

  • 3 stk. løg

  • 1 spsk. smør

  • 1 tsk. sukker

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • Spis kartofler til

Fremgangsmåde

Du kan med fordel lave agurkesalaten i god tid. Så smager den bare bedre. 

Sær agurkerne i 1-2 mm. tykkelse, og læg dem i en sigte med lidt salt mellem lagene. Lad dem dræne lidt i mindst 10 min. Skyl dem bagefter. 

Kog vand, eddike, sukker, timian og peber op, og hæld det over agurkeskiverne, du allerede har puttet i et glas. 

Svampene steger du af i lidt smør, og krydre med salt og peber. Kom eddiken på, når de har en flot farve. Vend dem på den varme pande ved anretningen. 

Til de bløde løg, snitter du løgene i strimler, og steger dem forsigtigt af over en halv times tid ved lav varme, mens de langsomt får lidt farve. Kom sukker og salt og peber på, og smag det hele til. 

Kødet tager du ud af pakken, og holder det i et stykke på spækbrættet. Kig efter hvilken vej "trådene" af kød ligger. De skal ligesom ligge på langs. Rul kødet op som en "pølse". Når kødet er strammet lidt op, kan du nemt skære 4 bøffer, der ikke falder fra hinanden. Form dem flot og ens. Steg dem af på panden i olie og smør, til de har en flot stegeskorpe på begge sider i ca. 5 min. på hver siden vil gøre dem rosa i midten. Steg dem, som du/I bedst kan li´ dem. 

På samme pande kommer du bouillonen på, koger den op, og tilsætter fløden. Smag til med engelsk sauce, og salt og peber og evt. lidt eddike. Når den smager dejligt, jævner du den med lidt Maizena, og farver den med kulør. Så er der pandesovs... 

Anret hakkebøfferne med den sprøde agurkesalat, de glaserede svampe, der er lunet op igen (evt. på panden fra sovsen), varme kartofler, de bløde løg og den cremede sovs. 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Conny j.

    Mums.
    Dejlig med alm. Dansk mad, med kartofler det elsker vi her 😋👍🏻😍.

  • Mette H.

    Hej, tak for gode film med masser af inspiration. Hvordan kan det være at du ikke “hakker” et gitter på begge sider af bøffen? Hvis det giver mening😬
    Bedste hilsner
    Mette

    • Jesper Vollmer

      Så du den flotte stegeskorpe, jeg fik...?
      Derfor😉
      Jesper

  • Astrid P.

    Hej Jesper. hvor ser det lækkert ud og jeg glæder mig til at "rullle "det hakkede kød. Hvilket mærke er din jernpande?. Jeg har en støbejernspande magen til din. Hvorfor bruger du jernpanden, også til løgtærten? Mvh Astrid.

    • Jesper Vollmer

      Den giver en flot stegning på bøffen... jeg elsker jernpander.
      Jesper

  • Finn L.

    Hej Jesper. Tak for hyggelig og afslappet video.
    Hvilken fedt% har dit oksekød?
    Hilsen Finn.

    • Jesper Vollmer

      Mindst 12%
      Jo højere fedtprocent jeg saftigere bliver de.
      Jesper

  • Jonna v.

    Hvilken boullion bruger du - da ikke hønsebullion eller hvad 🙃

    • Jesper Vollmer

      Det kan du sagtens bruge. Det gjorde jeg☺️
      Jesper

  • Bettina E.

    Så store bøffer og kun 4 min på hver side🤔 er de så ikke meget røde?

    • Jesper Vollmer

      Nu skriver jeg jo 5 min.
      Og jo de er ret røde.
      Men jeg skriver også, at I skal stege dem, som I bedst kan li’ dem...
      Hvis du trykker dem endnu fladere, bliver de mindre røde.
      Jesper

  • Brian T.

    Alt ser godt ud, og god vejledning og forklaring ... men, har sagt det før - og ikke mødt forståelse 😂
    Vil du ikke nok skære dit kød, når det er stegt? Ved godt du siger 4 min. er rød, så giv mere tid, hvis man ikke ønsker det. Men for forståelsen vil det være fint, hvis man ser hvor rød 4 min. ser ud 😉
    Jeg haver hakkebøffer på søndag!
    Dbh Brian

    • Jesper Vollmer

      Jeg må vist hellere til at skære for snart... ;)

  • Astrid P.

    Det er en umulig opgave . Vi har forskelligt køkkengrej, forskellige komfurer, og forskellige opfattelser af hvornår noget stegt er for rødt eller lige tilpas. Tak for dine oplysninger om hvornår du undervejs skruer op eller ned. Det er så op til os at forsøge os frem og finde lige det der er det ideelle for os. . Det er det vi skal lærer og have tillid til.
    Hvor er det noget lækkert køkkengrej du har fået lavet. Held og lykke med denne produktion.

    • Jesper Vollmer

      Tak Astrid for en sød besked.
      Blir´ så glad !
      Jesper

  • Helle R.

    Vi fik hakkebøffer til aften efter din opskrift, undlod dog agurkerne, dem laver jeg en anden dag.
    Dejlig smag og perfekte bøffer efter vores mening.

  • Pia R.

    Fedt trick du har lært med bøfferne, sådan vil jeg forme dem fremover🙏 Skøn sovs, så lykkedes det for mig efter 30 år😄. Min yngste dreng var vild med retten.
    Hilsen
    Pia R.

    • Jesper Vollmer

      Super Pia
      Godt at knægten kunne li´det...
      Jesper

  • Jørgen J.

    Hej Jesper
    Et enkelt spørgsmål. Krydrer du bøfferne på begge sider inden du steger dem?
    Hilsen Jørgen

    • Jesper Vollmer

      Hej Jørgen
      Nej jeg krydre først efter stegningen. Så får man en flottere og renere stegeskorpe.
      Saltet (især hvis det er flagesalt) lægger sig som små lommer mellem kødet og panden, hvorfor det netop ikke kan give stegeskorpe præcis der.
      Gir´det mening ?
      Jesper

    • Jørgen J.

      Helt klart, det er noteret til næste gang:-)
      Hilsen Jørgen

  • Hanne B.

    Hej Jesper,
    dejligt og se at det rå kød du bruger til dine hakkebøffer, det man ser i supermarkerne ligner
    orme der ligger i en kasse.
    Jeg har da heldigvis fundet et sted, hvor det er bedre.
    mvh Hanne

  • Hanne B.

    Hej Jesper,
    dejligt og se at det rå kød du bruger til dine hakkebøffer, det man ser i supermarkerne ligner
    orme der ligger i en kasse.
    Jeg har da heldigvis fundet et sted, hvor det er bedre.
    mvh Hanne

  • Anne B.

    Stærkt inspireret af dine syltede agurkeskiver har jeg syltet både rødbedeskiver, squashskiver og gulerodsskiver. Det er så lækkert.

  • Niels G.

    Hej Jesper
    Kunne du vise hvordan man laver løgmarmelade?
    Mvh Niels

    • Jesper Vollmer

      Hej Niels
      Fedt du spørger om præcis det, for den opskrift allerede under opskriften på pizza...
      Jesper

  • Niels G.

    Sorry

  • Gitte

    Jamen altså.. guf. Er i gang med aftensmaden og den står på Hakke-drenge.. Agurke salaten lavede jeg i formiddags.. Velbekomme og gò tur til Københavnstrup😊

  • Kirsten H.

    Jeg var meget spændt på, hvor længe bøfferne skulle stege. Får dem altid stegt for længe og så bliver de tørre. Ærgerligt, at du ikke lige skar en bøf over, så man lige kunne se indeni, hvordan farven var.

    • Gitte

      Jeg stegte bøfferne i 5 min på hver side og så trak de det sidste imens jeg lavede sovsen.. Det hele blev helt perfekt..

  • Leif P.

    Hvad er er forskellen på at bruge maizenamel frem for hvedemel til jævning af sovs.
    Hilsen Gurli

    • Jesper Vollmer

      Hej Leif
      Ved maizena undgår du den velsmag, der godt kan komme med hvedemel. Det er jo ikke en opbagning her, som det er med f.eks. persillesovsen til den stegte flæsk herinde.
      Der er jo heller ikke så stor en mængde sovs her, så det er væsentligt nemmere at styre konsistensen med maizena.
      Håber det giver mening !
      Jesper

  • Jan O.

    Hej Jesper,
    Jeg kan godt lide energibesparelsen ved at lade kartoflerne koge i 5min og så trække i den varme vand. Hvor lang tid lod du kartoflerne trække inden de var klar?
    Hilsen Jan

    • Jesper Vollmer

      Ja det er nu ikke så meget pga. energibesparelsen, men mere for konsistensen af kartoflen. Jeg synes, de få lidt mindre "tæsk" i det buldrende vand, fremfor at trække for rigtigt færdige i vandet...
      Gir´ det mening ?
      Jesper

    • Jan O.

      Hej Jesper,
      Tak for svaret, men jeg var nu mere ude efter hvor lang tid skal de trække. Jeg giver det et skud med 20 min og ser frem til konsistensen.
      Hilsen Jan

  • Lilian J.

    K

  • Michael F.

    Hej Jesper
    Først og fremmest vil jeg bare rose dig for dit koncept og din altid gode og jordnære videoer - det er en fornøjelse at følge.
    Du fik alligevel indspireret mig så meget, at jeg fik købt et 2 små saltkar, 1 stort saltkar og en kryderibakke af din serie Rå hos Rosendal. Det er bare så super flot, og til inspiration anvender jeg så et af de 2 små saltkar til sukker, sødet også er lige ved hånden. Nu mangler jeg så bare en kværn til peber, men de er desværre udsolgt.

    • Jesper Vollmer

      Hej Michael
      Fedt... hvor er jeg glad for, at du har fået fingrene i de nye sager. Du er ikke den eneste, der venter på peberkværnen... det gør jeg selv nemlig 😜
      Jesper

  • Bent R.

    Det fif med at rulle farsen og skære den ud i "bøffer" er virkelig god. Jeg vil aldrig gøre det anderledes. Super

  • Ninett O.

    Hej Jesper, kan ikke skaffe Engelsk Sauce her i Australien - kan jeg bruge HP Sauce eller Worcestershire istedet?

    • Jesper Vollmer

      Hej Ninett,
      Det som jeg kalder "Engelsk Sauce", er faktisk den sauce med det svære navn som starter med "W"... netop Worcestershire 😉

  • Lisbeth E.

    Jeg hat aldrig forstået, hvorfor man skal fjerne væsken fra agurkerne for så at erstatte det med vand. Jeg har altid gjort det som min far gjorde. Halv eddike og sukker. Agurke skiver i og lade set trække. Og vi får den dejligste agurkesalat.

  • Jette I.

    🤔 Troede godt jeg kunne lave hakkebøffer, der har da ikke været kritik 🙄
    Jow da, her kom Ipad Jesper lige ind og ændrede på det.🤣😂
    At bruge så stor fedtprocent ville jeg ikke have have drømt om - det er total ændret nu - hold da op, det er fremtiden 👍
    Rulleteknikken var da smart, god ide som fungerer 👍
    Alt i alt - mums - sådan skal hakkebøffer med tilbehør laves 👍

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette,
      Haha, det er søreme sjovt. Du er langt fra den eneste som har disse tanker. Mange bliver overrasket over fedtprocenten.. det gør dog bare en kæmpe forskel! 🤩

  • Randi P.

    Nu er jeg temmelig ny i denne sylteproces 😄 men bliver nødt til at prøve efter den skønne video.
    Er det virkelig nok blot lige at køre glasset en tur i opvasken og derefter i med agurk og lage ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Randi,
      Du kan altid skylde glasset i atamon inden du putter sylten i. Atamon sikrer denne lange holdbarhed og påvirker hverken smag, lugt eller udseende. Men når glasset først er åbnet, så er holdbarheden selvfølgelig kortere 😊

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.