Ingredienser
Agurkesalaten
2 stk. agurker
1 spsk. salt
2 dl. vand
2 dl. æbleeddike
2 dl. sukker
1 spsk. rosa peber
1 tsk. peberkorn
1 dusk timian
Svampene
1 spsk. olie
1 spsk. smør
1 håndfuld champion
1 spsk. æbleeddike
Bøfferne
800 gram hakket oksekød
Sovsen
3 dl. bouillon
1 dl. piskefløde
2 spsk. engelsk sauce
1 tsk. kulør
1 spsk. maizena plus lidt vand
De bløde løg
3 stk. løg
1 spsk. smør
1 tsk. sukker
1 tsk. salt og lidt peber
Spis kartofler til
Fremgangsmåde
Du kan med fordel lave agurkesalaten i god tid. Så smager den bare bedre.
Sær agurkerne i 1-2 mm. tykkelse, og læg dem i en sigte med lidt salt mellem lagene. Lad dem dræne lidt i mindst 10 min. Skyl dem bagefter.
Kog vand, eddike, sukker, timian og peber op, og hæld det over agurkeskiverne, du allerede har puttet i et glas.
Svampene steger du af i lidt smør, og krydre med salt og peber. Kom eddiken på, når de har en flot farve. Vend dem på den varme pande ved anretningen.
Til de bløde løg, snitter du løgene i strimler, og steger dem forsigtigt af over en halv times tid ved lav varme, mens de langsomt får lidt farve. Kom sukker og salt og peber på, og smag det hele til.
Kødet tager du ud af pakken, og holder det i et stykke på spækbrættet. Kig efter hvilken vej "trådene" af kød ligger. De skal ligesom ligge på langs. Rul kødet op som en "pølse". Når kødet er strammet lidt op, kan du nemt skære 4 bøffer, der ikke falder fra hinanden. Form dem flot og ens. Steg dem af på panden i olie og smør, til de har en flot stegeskorpe på begge sider i ca. 5 min. på hver siden vil gøre dem rosa i midten. Steg dem, som du/I bedst kan li´ dem.
På samme pande kommer du bouillonen på, koger den op, og tilsætter fløden. Smag til med engelsk sauce, og salt og peber og evt. lidt eddike. Når den smager dejligt, jævner du den med lidt Maizena, og farver den med kulør. Så er der pandesovs...
Anret hakkebøfferne med den sprøde agurkesalat, de glaserede svampe, der er lunet op igen (evt. på panden fra sovsen), varme kartofler, de bløde løg og den cremede sovs.