Hagis

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Hagis

  • 600 gram rest af kødsauce eller ragout

  • 3 stk. bagekartofler

  • 4 stk. gulerødder

  • 2 spsk. smør

  • 2 dl. mælk

Fremgangsmåde

Denne omgang er mere en princip-ret, der viser dig, hvordan dine rester bliver til en fyldig ret. 

Har du en rest af ragout eller lign. holder du den bare kold her indtil videre. 

Kog en mos på dine kartofler og evt. gulerødder. Du kan også sagtens komme en håndfuld frosne ærter i, og purere dem med. Man kan virkelig få tømt ud her.

Når alt er mørt, smages til med smør og mælk. Når konsistensen er der, krydres der med salt og peber.

Kom ragouten i et ovnfast fad med en høj kant, og lav et låg af mosen.

Ind og bage ved 225 grader i ca. 30 min.

Spis det hele med en lille salat. 

Billeder fra opskriften

IMG_9699.jpg

Kommentarer

  • Helle R.

    Done, let og lækkert. Alt kan fyldes i og kan varmes igen på dag 2.

  • Jesper Vollmer

    Perfekt jo så... ☺️
    Jesper

  • Anette B.

    Skal på menuen i aften, men gulerodspure kan jeg ik finde noget på. Skal jeg bare koge små stykker gulerod med kartoflerne?

    • Jesper Vollmer

      Jeg har skrevet i opskriften, at du koger dine kartofler sammen med gulerødderne. Der står ikke noget om gulerodspuré.
      I Sverige får man tit rotmos altså rodmos. Der koger de alle mulige rodfrugter sammen. Kartofler, gulerødder, persillerødder, selleri, pastinakker etc.
      Prøv det.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.