Gullashsuppe

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Gullashsuppe

  • 200 gram bacon

  • 500 gram oksebov i 2x2 cm. tern

  • 2 stk. løg

  • 4 fed hvidløg

  • 200 gram kartoffel

  • 300 gram gulerod, persillerod og knoldselleri

  • 1 spsk. paprika

  • 1 tsk. røget paprika

  • 1 spsk. spidskommen, knust

  • 5 stk. laurbærblade

  • 2 spsk. tomatpuré

  • 1 liter bouillon

  • 1 stk. rød peber i strimler

  • 1 dl. piskefløde

  • 1 håndfuld hakket persille

  • 1 stk. brød i brud

Fremgangsmåde

Brun din bacon af i grove stykker. Kom så kødet med ned i, og brun det godt på alle sider. Gør det evt. af flere omgange, så du ikke som mig her i filmen, får det til at koge i stedet for at stege. Hellere del det lidt op. 

I med de tørre krydderier, og så alle grøntsagerne pånær peberfrugten. I med tomatpuréen og bouillonen. Krydr med salt og peber, og lad det simre under låg helt forsigtigt i ca. 2 timer. 

Kom nu peberfrugt og fløde i, og lad det simre i 20-30 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt syre. 

Spis suppen med et groft brød til, der evt. lige har været inde og vende i ovnen ved 250°. 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Hannah T.

    👍👍

  • Belinda K.

    Hvad nu hvis man ikke kan fordrage kogte grønsager i maden. 🥴
    Hvad kan jeg så putte i suppen?

    • Jesper Vollmer

      Hej Belinda
      Du kan jo selvfølgelig sagtens kører den som en ren kødsuppe, alternativt kan du fiske kødet op inden servering, og så sigte alt det grønne fra suppen. En mulighed er også, at først komme grøntsagerne i i allersidste øjeblik, så de stadig er helt sprøde. Der er mange måder at lege med det på.
      Jesper

  • Tina A.

    Aiiii... Hvor jeg glæder mig til at prøve denne opskrift :D Uhmmm

  • Michael J.

    Hej nu er jeg en amatør :-). Kunne være lækkert i mange af dine opskrifter smider du lige 1 liter bouillon andre gange en terning. Kan du ikke bruge lidt tid på at gennemgå de forskellige typer bouilloner samt hvorfor du vælger det ene frem for det andet. Vil gøre det væsentlig lettere at eftergøre dine opskrifter. Tak for et flot arbejde :-)

    • Jesper Vollmer

      Tak Michael
      Det skal jeg nok tænke på...
      Jesper

    • Lone v.

      Har prøvet den mange gange, siden jeg så den i Go’morgen , fantastisk suppe, og også velegnet til at fryse.

  • Inge L.

    Er baconen røget?

    • Jesper Vollmer

      Ja det er den. Det er guf sammen med den røgede paprika...
      Jesper

  • Mariann C.

    Hej Jesper,
    Kan suppen fryses ? og kan man måske bruge en pastinak
    istedet for guleroden ?
    Elsker Gullashsuppe, denne skal bestemt prøves
    BH
    Mariann

    • Jesper Vollmer

      Du kan sagtens erstatte rodfrugterne med hvad du bedste kan li´!
      Sådan er det i øvrigt med alle ind opskrifter. Mindre af det du ikke kan li´ og mere af det du godt kan li´!
      Jesper

  • Annette M.

    Når man ikke kan lide spidskommen er det ok ikke at komme det i.
    Er det muligt at købe færdig bouillon
    Venlig hilsen
    Annette

  • Lene M.

    Har lige lave rettet her til aften, smager himmelsk. 👏😋

  • Anni K.

    Jeg glæder mig til at læse dine svar??
    - da flere af spørgsmålene interessere mig...

    • Jesper Vollmer

      Hej Anni
      Jamen jeg har lige været lidt væk, derfor de lidt sene svar... men kig du bare med her ☺️
      Jesper

  • Lone P.

    Bruger du 300 gr. Ialt af gulerod, persillerod, selleri eller 300 gr. Af hver rodfrugt?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lone
      Undskyld det sene svar. Men det er 300 g IALT af rodfrugterne plus de andre ting.
      Giver det mening nu?
      Jesper

  • Hellen G.

    Hej Jesper.
    Kan jeg fryse i portioner? Er lidt i tvivl om kartoflerne i retten er egnet
    Vil i gang med den store suppegryde.
    😊 Hellen Gram Andersson

    • Jesper Vollmer

      Hej Hellen
      Det kan du sagtens. Tag du bare gryden frem...
      Jesper

  • Hellen G.

    👍👍👍👍

  • Hellen G.

    Hold da op !
    Den store gryde kom frem.
    Nu er der Gullashsuppe til familie, naboer og til mig.
    Den smager vildt godt. 👍👍👍
    Nu mangler jeg bare at købe eller bage et super flute.
    Hellen

  • Hellen G.

    Har i øvrigt anbefalet Klub Vollemer til mine face book venner.
    Og de ved, at jeg i forvejen er ret dygtig til at lave mad 😊

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Hellen...
      Blir´ sgu så glad !
      Jesper

  • Hellen G.

    Hvorfor kommer du fløde i ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Hellen
      Det hører sig til en gullashsuppe, men i filmen gør jeg det efter, suppen er færdig, i stedet for at koge den med.
      Du kan sagtens undvære den, hvis du vil have den, som den er.
      Jesper

  • Hellen G.

    Den smager godt både med og uden fløde.👍

  • Bjørn Fridal

    Virkelig lækker suppe! 😀

  • Pia j.

    Er super god brugte kalvekød i stedet fantastisk

    • Jesper Vollmer

      Det lyder lækkert Pia...
      Kalv er jo også en wannabe okse 🐮
      Jesper

  • Pia j.

    Min mor kan ikke tåle oksekød hun får podagra af det. Var lidt i tvivl om det ville blive for sart i smagen men med kalvetværreb blev det så super tak for din madklub. Hilsen Pia

  • Lissi R.

    Har lavet suppen uden selleri (ad..), men jeg brugte både gulerødder, persillerod og fløde (jubi). Den smagte helt fantastisk, og den blev serveret med en syrlig spansk hvidvin (Circe), som var helt perfekt til. Hvidvinen var for os bedre end en rødvin (vi elsker ellers rødvin). Vil super gerne invitere gæster på suppen 😄

  • Else N.

    Else N.
    Har lavet suppen i dag - sååå lækker en ret. Brugte lidt mindre kød/bacon og tilsatte en rest chorizopølse. Det fungerede fint. Dejlig efterårsmad at varme sig på.
    Tak for dejlige opskrifter, gode fif og hyggelige optagelser - ros til både dig og Columbus.

  • Inge V.

    Hej Jesper.
    Har du et forslag til noget andet oksekød til suppen end bov? Har det ikke i fryseren og er ikke meget for at skulle købe det, da vi er selvforsynende i okse/kalvekød 🐄
    Hilsen Inge

    • Jesper Vollmer

      Hej Inge
      Undskyld det sene svar.
      Du kan bruge det meste oksekød i tern. Jo mere ureelt det er, jo mere egnet til ragouter er det. Men du kan bruge det meste.
      Jesper

    • Inge V.

      Tak for svar, Jesper
      Lidt af et luksus problem at have - har kun det "fine" kød i øjeblikket 😜 🤔

  • Sanna K.

    Så er gullash suppen prøvet her til aften. Jeg havde en rest af oksemørbrad, jeg kom rigtigt mange grøntsager i, den blev rigtigt god, alle børn og voksne var glade.
    Den største ros er nok når ens datter på 19 siger, at den ret vil hun lære at lave ..:-)

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Sanne...
      Fantastisk !
      Jesper

  • Lis O.

    Dejlig suppe. Jeg har ikke den store erfaring med oksekød og vil derfor spørge, om jeg skal koge suppen kortere eller længere tid, når nogle af mine kødstykker blev lidt seje.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Jeg ville koge dem i længere tid. Ikke alt kød er lige mørt...
      Jesper

  • Charlotte f.

    Syns du smider alle rodfrugterne i alligevel selvom du sagde de skulle i en halv time før for ikke at blive kogt helt møre....

    • Jesper Vollmer

      Hej Charlotte
      God pointe. Man kan gøre begge dele. Er man til det møre, så bare fra starten, er man mere til de faste, kan man vente...
      Jesper

  • Marianne B.

    Armen altså - denne her slår aldrig fejl.....den er fantastisk, jeg har lavet den før, men den tåler gentagelser......MUMS :-)

  • Marianne B.

    Armen altså - denne her slår aldrig fejl.....den er fantastisk, jeg har lavet den før, men den tåler gentagelser......MUMS :-)

  • Birgitte c.

    Kan sagtens laves med hakket kød også 🤗

  • Jens M.

    Super opskrift. Jeg brugte hot paprika, så giver det lige et lille chili kick, som jeg elsker i gullasch suppe. Man kan jo lave en blanding af hot og sød paprika alt efter hvor stort et kick, man vil have😜. Den bedste gullasch suppe, jeg har fået.
    JM

  • Hannah H.

    Hejsa, er det grøntsags bouillon eller??

    • Jesper Vollmer

      Hej Hannah,
      Som tommelfingerregel, bruger jeg oftest grøntsagsbouillon medmindre at jeg nævner andet 😊

  • gitte k.

    jeg vil lave denne suppe som natmad ,vi er 40 prs men vil du lave til 40 når det bare er natmad ? er i tvivl ?

  • gitte k.

    jeg vil lave denne suppe som natmad ,vi er 40 prs men vil du lave til 40 når det bare er natmad ? er i tvivl ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Gitte,
      Jeg beklager det sene svar. Der har været fart på herinde.
      Gullashsuppen er perfekt til natmad, fordi retten bare kan passe sig selv. Endelig gør det og lad mig høre hvordan det gik 😊

  • Tina B.

    Hold k..... en lækker suppe - den bedste suppe, jeg til dato har lavet.
    Vildt vildt lækker!!!!!
    Min gamle mor på 86, fik også en portion, og hun ringede efterfølgende og sagde, at hun aldrig havde fået så god en suppe :-D
    Den skal BESTEMT laves igen - MUMS :-D

    • Jesper Vollmer

      Det er jeg virkelig glad for at høre, Tina!!
      Dejligt at hele familien kan være med på den ;)
      Jesper

  • Helge P.

    Hej Jesper.
    Jeg skal lave ungarsk gullasch suppe, og har erstattet bov med inderlår, regner jeg med er ok. Men jeg kan ikke få persillerod p.t, er det ok, at bruge hokaido græskar i stedet ?
    Hilsen Helge

    • Jesper Vollmer

      Undskyld det sene svar.
      Du kan godt bruge inderlår. Det er dog en ret mager udskæring, som kan blive lidt tørrere i det end den lidt mere ureelle bov.
      Græskarret vil koge meget nemmere ud end rodfrugter, så måske vil det koge helt ud og purere. Det jævner nok saucen lidt så, men vil helt sikkert smage godt.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.