Ingredienser
Gullashsuppe
200 gram bacon
500 gram oksebov i 2x2 cm. tern
2 stk. løg
4 fed hvidløg
200 gram kartoffel
300 gram gulerod, persillerod og knoldselleri
1 spsk. paprika
1 tsk. røget paprika
1 spsk. spidskommen, knust
5 stk. laurbærblade
2 spsk. tomatpuré
1 liter bouillon
1 stk. rød peber i strimler
1 dl. piskefløde
1 håndfuld hakket persille
1 stk. brød i brud
Fremgangsmåde
Brun din bacon af i grove stykker. Kom så kødet med ned i, og brun det godt på alle sider. Gør det evt. af flere omgange, så du ikke som mig her i filmen, får det til at koge i stedet for at stege. Hellere del det lidt op.
I med de tørre krydderier, og så alle grøntsagerne pånær peberfrugten. I med tomatpuréen og bouillonen. Krydr med salt og peber, og lad det simre under låg helt forsigtigt i ca. 2 timer.
Kom nu peberfrugt og fløde i, og lad det simre i 20-30 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt syre.
Spis suppen med et groft brød til, der evt. lige har været inde og vende i ovnen ved 250°.