Gullash

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

6 personer
  • Gullash

  • 900 gram oksetykkam

  • 2 spsk. paprika

  • 4 stk. laurbærblade

  • 1 spsk. spidskommen

  • 4 spsk. tomatpuré

  • 1 liter oksebouillon

  • 1 stor persillerod

  • 300 gram sweet potato

  • 250 gram champion

  • 2 store løg

  • 6 fed hvidløg

  • 2 røde pebre

  • 1 hel chili

  • 1 passende mængde persille

  • Rodmos

  • 500 gram kartofler

  • 500 gram gulerødder

  • 500 gram pastinakker

  • 25 gram smør

  • 2 dl. mælk

  • 1 passende mængde salt og peber

Fremgangsmåde

Skær kødet i 3 x 3 cm. klodser, og brun dem hårdt af i olie på alle sider. 

Kom paprika, spidskommen, tomatpuré og laurbær ved, og brun kort af. På med bouillonen nu sammen med salt og peber. 

Sørg for at det koger op, og kom så låg på, og giv det 1,5 - 2 timer ved 180° 

Skræl og skær persilleroden og sweet potato i grove tern, og hold dem klar. 

Resten af grøntsagerne ordnes i grove stykker, og steges hårdt og kort af på panden. 

Kom alle grøntsagerne i gryden til kødet, og rør godt rundt. Låg på igen og giv det en halv time mere i ovnen. 

Rodmosen: 

Skræl og skær rødderne i tern, og kog dem UDEN salt til mørt. 

Sigt vandet fra, og knus det hele med et piskeris. I med smør og mælk, og smag til med salt og peber. 

Server den kraftige gullash med den grovkornet mos. Drys med persille... 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Pia S.

    Nøjjjj hvor ser det bare lækkert ud, det må jeg lave en dag når manden kommer fra Udlandsjobbet

    • Jesper Vollmer

      Det bliver han glad for... 😄

  • Søren D.

    Den skal jeg lave når jeg har vinterferie. Der er ikke noget som en god gullasch også rotmos
    Jeg har prøvet at lave den i opskriften med dådyr, men uden søde kartofler. Så det skal også prøves
    Tak

  • Tina R.

    Den må jeg prøve :)
    Kan den fryses? Det er en stor portion.

    • Jesper Vollmer

      Ja det kan den sagtens... Ellers bruger du bare pilene ud for antallet, så du kan lave, så det passer.
      Jesper

  • Skjold C.

    Det kommer på programmet.

  • Connie M.

    Hej Jesper
    Det ser lækkert ud !
    Hvilke olie bruger du når du steger...jeg har læst en artikel af Annette Harbech Olesen omkring olier,hun fraråder på det nærmeste alle smagsneutrale olier - sværger til olivenolie og kokosolie.
    Hvilke holdning har du til det ??
    vh
    Connie Moisen

    • Jesper Vollmer

      Jeg har et meget klogt medlem, som oplyste mig om det samme, så jeg er faktisk også begyndt at stege mest i olivenolie...

  • Birthe H.

    Spændende skal helt sikkert prøves næste weekend.

  • Jonna J.

    Hvor ser det bare lækkert ud, må prøves, fik vand i munden da I smagte 😊 hvorfor sætter du gryden i ovnen ? Jeg lader den simre på komfuret. Er det for ikke at koge væden ind ?
    Mvh Jonna J

    • Jesper Vollmer

      Det er en lidt mere skånsom måde at braisere på. Man kan også sagtens gøre det på komfuret, men der kommer varmen jo kun nedefra, hvor i ovnen får den varmen hele vejen rundt.
      Jesper

  • Dorte W.

    Er der slet ikke fløde eller mælk i retten?

    • Jesper Vollmer

      Kun i mosen...
      Jesper

  • Birte H.

    Den bedste gullasch jeg nogensinde har fået, TAK

    • Jesper Vollmer

      Ååååhhh....tak !

  • Peder R.

    Det smagte fantastisk! Og kødet blev bare super lækkert og meget mørt.

    • Jesper Vollmer

      Skide godt Peder…
      Det smager SÅ godt.

  • Lisbeth R.

    Fantastisk velsmagende ovnbagt ret, genialt - og så lækkert og mørt kød. Tak for den bedste Gullasch-opskrift! Mvh. Lisbeth R.

    • Jesper Vollmer

      Selv tak Lisbeth…
      Elsker at jeg kan inspirere med go’e opskrifter, der virker.
      Jesper

  • jane h.

    En fantastisk lækker gullasch ret vi har fået 😋

    • Jesper Vollmer

      Sådan... jeg bliver så glad...
      Jesper

  • Pernille S.

    Lækker ret. Ville være rart om man kunne se hvor meget fedt, protein kcal, kulhyfdrat; der er i en ret.

    • Jesper Vollmer

      Tak for tippet Pernille… det tager jeg lige med på ønskelisten ;)

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.