Ingredienser
Gullash
900 gram oksetykkam
2 spsk. paprika
4 stk. laurbærblade
1 spsk. spidskommen
4 spsk. tomatpuré
1 liter oksebouillon
1 stor persillerod
300 gram sweet potato
250 gram champion
2 store løg
6 fed hvidløg
2 røde pebre
1 hel chili
1 passende mængde persille
Rodmos
500 gram kartofler
500 gram gulerødder
500 gram pastinakker
25 gram smør
2 dl. mælk
1 passende mængde salt og peber
Fremgangsmåde
Skær kødet i 3 x 3 cm. klodser, og brun dem hårdt af i olie på alle sider.
Kom paprika, spidskommen, tomatpuré og laurbær ved, og brun kort af. På med bouillonen nu sammen med salt og peber.
Sørg for at det koger op, og kom så låg på, og giv det 1,5 - 2 timer ved 180°
Skræl og skær persilleroden og sweet potato i grove tern, og hold dem klar.
Resten af grøntsagerne ordnes i grove stykker, og steges hårdt og kort af på panden.
Kom alle grøntsagerne i gryden til kødet, og rør godt rundt. Låg på igen og giv det en halv time mere i ovnen.
Rodmosen:
Skræl og skær rødderne i tern, og kog dem UDEN salt til mørt.
Sigt vandet fra, og knus det hele med et piskeris. I med smør og mælk, og smag til med salt og peber.
Server den kraftige gullash med den grovkornet mos. Drys med persille...