Grøntret

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Tomaterne

  • 4 stk. stilke med tomater

  • 3 spsk. olivenolie

  • 0,50 fed revet hvidløg

  • 1 tsk. sukker

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 1 knivspids piment d´espalette

  • Courgetten

  • 2 stk. courgette

  • 4 spsk. olivenolie

  • 1 fed revet hvidløg

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 1 tsk. Piment d'Espelette

  • 4 kviste timian

  • Polentaen

  • 3 dl. bouillon

  • 3 dl. piskefløde

  • 1 håndfuld minut-polenta

  • 3 spsk. parmesan

  • 1 tsk. salt og lidt peber

Fremgangsmåde

Start med tomaterne og courgetten. De skal have lige længe i ovnen. 

Behold tomaterne på stilken, og skyl dem. Læg dem i et lille fad eller en pande, der kan gå i ovnen. Stænk dem med olivenolie, hvidløgsolie, sukker, salt og peber. 

Del courgetten ned igennem på langs. Snit "kødet" på courgetten i tern, og kom olie, hvidløgsolie, piment, og salt og peber på. Læg lidt timiankviste på toppen.

Kom både tomater og courgetten i ovnen sammen ved 200 grader i ca. 20 min. 

Imens laves polentaen, ved at koge bouillon og fløde op, og drysse lidt af polentaen i ad gangen, imen du pisker med et piskeris. Når konsistensen er der, smages til med salt, peber og den revet parmesan. 

Anret det hele varmt sammen, og vær generøs med væden fra tomaterne. 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Sofie K.

    Virkelig smagfuldt og bestemt ikke sidste gang vi får dette. Det bliver både som enkeltstående ret og som tilbehør 👌🏼
    /Sofie

  • Tina H.

    Vi vil så gerne spise mere vegetarisk.
    Hvad er polata?

    • Vibeke S.

      Polenta er majsmel, man koger ind til en grød, men man kan få det forberedt i poser, så det er lige til at gå til. Det fås i supermarkedet. :)

  • Vibeke S.

    Hvilken bouillon har du brugt til denne ret?

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke,
      Som tommelfingerregel, bruger jeg altid grøntsagsbouilllon, medmindre jeg nævner andet 😉

  • Jane

    Hej
    Hvad er piment d’espelette 🤔🙂nogen steder står det det er flager af paprika og andre steder står der chili ? Og hvor købes det?
    Mvh Jane

    • Jane

      Hov kan se det står stavet på to måder? Er det der forskellen er?

    • Jesper Vollmer

      Hej Jane,
      Det kan jeg godt forstå lyder en smule forvirrende. Piment d'esplette er en paprikachili, så det er begge dele, som du beskriver 🌶

  • Pernille S.

    minut polenta er det posepolentaen du henviser til længere oppe?

  • Pernille S.

    minut polenta er det posepolentaen du henviser til længere oppe?

    • Jesper Vollmer

      Hej Pernille
      Jeg synes ikke, at jeg snakker om posepolenta noget sted. Hvad mener du præcist?
      Den polenta jeg bruger, er den instant type. Traditionel polenta skal koge mindst 45 min. men den hurtige skal bare lige varmes op i få minutter. Næsten som tørret vs. frisk pasta..
      Giver det mening?
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.