Ingredienser
Tomaterne
4 stk. stilke med tomater
3 spsk. olivenolie
0,50 fed revet hvidløg
1 tsk. sukker
1 tsk. salt og lidt peber
1 knivspids piment d´espalette
Courgetten
2 stk. courgette
4 spsk. olivenolie
1 fed revet hvidløg
1 tsk. salt og lidt peber
1 tsk. Piment d'Espelette
4 kviste timian
Polentaen
3 dl. bouillon
3 dl. piskefløde
1 håndfuld minut-polenta
3 spsk. parmesan
1 tsk. salt og lidt peber
Fremgangsmåde
Start med tomaterne og courgetten. De skal have lige længe i ovnen.
Behold tomaterne på stilken, og skyl dem. Læg dem i et lille fad eller en pande, der kan gå i ovnen. Stænk dem med olivenolie, hvidløgsolie, sukker, salt og peber.
Del courgetten ned igennem på langs. Snit "kødet" på courgetten i tern, og kom olie, hvidløgsolie, piment, og salt og peber på. Læg lidt timiankviste på toppen.
Kom både tomater og courgetten i ovnen sammen ved 200 grader i ca. 20 min.
Imens laves polentaen, ved at koge bouillon og fløde op, og drysse lidt af polentaen i ad gangen, imen du pisker med et piskeris. Når konsistensen er der, smages til med salt, peber og den revet parmesan.
Anret det hele varmt sammen, og vær generøs med væden fra tomaterne.