Grønt i beignet

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Beignetdejen

  • 250 gram hvedemel

  • 2 dl. vand

  • 1,50 dl. øl

  • 5 gram salt

  • 2 stk. æggehvider

  • Saucen

  • 1 dl. æbleeddike

  • 2 dl. rørsukker

  • 3 dl. vand

  • 1 stk. rød chili

  • 1 stk. gul chili

  • 2 cm. ingefær

  • 2 stk. kafirlimeblade

  • 2 spsk. maizena

  • 1 spsk. hakket purløg og koriander

  • Grøntsagerne

  • 1 passende mængde spidskål, bønner, løg, palmekål, brocoliskud, courgetter, peberfrugter etc.

  • 2 liter vindruekerneolie

Fremgangsmåde

Start med dejen, da den skal hvile. 

Pisk alle ingredienserne sammen undtagen æggehviderne. Sæt dejen i køleskabet, imens du laver alt det andet.

Til chilisaucen koges eddike, sukker og vand op. Kom de snittede chili og finthakket ingefær og limeblade i, og jævn saucen med den opløste maizena. Tjek konsistensen ved at komme lidt af saucen op på en kold tallerken. Så kan du hurtigt se, om den skal jævnes mere eller fortyndes lidt. Hak purløg eller koriander, og kom det i, når saucen er kølet af. 

Skær alle grøntsagerne ud i små sticks. De skal ikke være for tykke, for de får ikke mere end et par minutter i den varme olie. 

Varm olien op til det syder om en træpind. 

Pisk de 2 æggehvider stive, og vend dem i dejen. 

Med en pincet eller gaffel vender du hver grøntsag i dejen, som du friterer i den ca. 180 grader varme olie. 

Servér de sprøde og lune grøntsager sammen med den spicy chilisauce. 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2019-07-19 kl. 07.01.25.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Lykke T.

    Hvorfor skal dejen hvile, og hvor længe?

  • Jesper Vollmer

    Hej Lykke
    Sad lige ved computeren. Derfor det lynhurtige svar...
    Dejen har godt af lige at "sætte sig" inden hviderne vendes i.
    Så den tid du er om det andet, er fint nok i forhold til hviletid.
    Det er det samme med feks. en pasta og tærtedej. Den skal helst lige slappe lidt af inden forarbejdning.
    Men har du travlt, så prøv at samle den direkte. Mon ikke det går 😜
    Jesper

  • Hellen G.

    Har Inge kefir-lime blade.
    Hvad så?

    • Jesper Vollmer

      Så undlader du dem bare. Det skal nok smage godt alligevel...
      Jesper

    • Hellen G.

      Det gjorde det.😊😊
      Havde frosset nogle koriander blade fra høst i sommer.
      Det kan ikke betale sig. Smagte af ingenting 👎

  • Wanda K.

    Hej Jesper
    Jeg vil gerne lave denne ret til gæster kan jeg tilberede den i forvejen da vi bliver 16 Pers
    Mvh Wanda

    • Jesper Vollmer

      Hej Wanda
      Du kan godt fritere dem næsten færdige, men jeg ville fritere dem igen, lige inden, de skal spises. Ellers tror jeg, de bliver kedelige.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.