Ingredienser
Beignetdejen
250 gram hvedemel
2 dl. vand
1,50 dl. øl
5 gram salt
2 stk. æggehvider
Saucen
1 dl. æbleeddike
2 dl. rørsukker
3 dl. vand
1 stk. rød chili
1 stk. gul chili
2 cm. ingefær
2 stk. kafirlimeblade
2 spsk. maizena
1 spsk. hakket purløg og koriander
Grøntsagerne
1 passende mængde spidskål, bønner, løg, palmekål, brocoliskud, courgetter, peberfrugter etc.
2 liter vindruekerneolie
Fremgangsmåde
Start med dejen, da den skal hvile.
Pisk alle ingredienserne sammen undtagen æggehviderne. Sæt dejen i køleskabet, imens du laver alt det andet.
Til chilisaucen koges eddike, sukker og vand op. Kom de snittede chili og finthakket ingefær og limeblade i, og jævn saucen med den opløste maizena. Tjek konsistensen ved at komme lidt af saucen op på en kold tallerken. Så kan du hurtigt se, om den skal jævnes mere eller fortyndes lidt. Hak purløg eller koriander, og kom det i, når saucen er kølet af.
Skær alle grøntsagerne ud i små sticks. De skal ikke være for tykke, for de får ikke mere end et par minutter i den varme olie.
Varm olien op til det syder om en træpind.
Pisk de 2 æggehvider stive, og vend dem i dejen.
Med en pincet eller gaffel vender du hver grøntsag i dejen, som du friterer i den ca. 180 grader varme olie.
Servér de sprøde og lune grøntsager sammen med den spicy chilisauce.