Ingredienser
Grønlangkål
700 g grønkål
1 stk løg
50 g smør
3 spsk mel
3 dl mælk
2 dl piskefløde
2 spsk æbleeddike
0,50 tsk muskat
0,50 spsk sukker
Fremgangsmåde
Pluk kålen fra den grove del af stilken
Skyl det grundigt i rigeligt vand, og kog det i saltet vand i 10 min. Sigt det, og pres med bagsiden af en ske det sidste vand ud af kålen, men gem noget af kogelagen. Hak kålen groft.
Imens kålen koger, laver du saucen, ved at smelte smørret, komme melet i og bage det lidt af i bunden af gryden. I med mælken og pisk forsigtigt, indtil det koger, hvorefter du giver den gas med piskeriset, så du får alle klumperne væk. Skru helt ned for varmen, og smag til med salt, peber, muskat og æbleeddiken.
I med kål og de snittede læg, og kom fløden i. Justér konsistensen med den overskydende kogelage. Smag til smag til smag til... Og lade det varme godt igennem, så løgene bliver tilberedt lidt.
Servér grønlangkålen til enten dunser, skinke, hamburgerryg, medister etc.