Ingredienser
Gris og majs
1 hel ribbensteg
4 hele majskolber
1 dåse butterbeans
2,50 dl. cremefraiche 38%
1 hel lime (eller 2)
2 stk. forårsløg
Fremgangsmåde
Læg stegen på sværen, og med en kniv skærer du ind langs fedtet, så sværen frigøres helt. Del de enkelte strimler i de snit, der i forvejen er lavet.
Kom dem i kogende vand i 30-40 sekunder. Sigt dem, og drys dem med flagesalt.
Læg dem klar på en plade til ovnen evt. på bagepapir.
Skær kødet i klodser på ca. 3 x 3 cm.
Brun klodserne af i en gryde, og krydr med salt og peber.
Kom vand halvt op på kødstykkerne, og kom låg på gryden.
Sæt nu både flæskesværene og gryden med kød i ovnen ved 210° varmluft.
Efter ca. 10 min. roder du lidt rundt i sværerne, så de får farve hele vejen rundt. Tag dem ud, når de er flot gyldne. Det tager 15 - 20 min.
Gryden med kødet skal have ca. 30 min. Tjek efter om kødet er mørt og stadig saftigt efter den tid.
Imens kød og flæskesvær er i ovnen, ordner du majsene.
Skær dem fra kolberne, og steg dem i olivenolie, til de får lidt farve. På med de drænede bønner, og steg dem med.
Krydr med salt og peber, og tilsæt cremefraiche og limesaft. Juster konsistensen med enten vand eller noget af saften fra kødet.
Anret de cremede majs og bønner nederst, og fordel kødet og sværerne på toppen.
Snit forårsløg, og drys dem over som det sidste.