Grillet burger

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Bøfferne

  • 800 gram hakket oksekød

  • 1 stk. æg

  • 1 spsk. salt, og godt med peber

  • Resten

  • 4 brioche burgerboller

  • 8 spsk. mayonnaise

  • 4 skiver cheddar

  • 2 stk. avokado

  • 2 stk. tomater

  • 4 stk. salatblade

  • 1 stk. rødløg

  • Måske lidt fritter på siden ;)

Fremgangsmåde

Det er jo lidt for sjov med al det legetøj her, men det giver faktisk ret god mening, hvis du vil ha´ den saftigste bøf og en hård stegeskorpe på samme tid. 

Du kan altså sagtens undvære både sous vide og "jet-grillen" her, men det er ret sjovt alligevel. 

Fremgangsmåde:

- Start med at samle kødet med ægget, og mas det godt sammen, så det bliver dejlig fast. Fordel kødet i 4 bøffer, og hvis du har en udstikker, som jeg har her, kan du presse dem hårdt sammen, til en fast burgerbøf med helt lige kanter. Ellers former du dem bare så godt du kan med hænderne. 

- Krydr bøfferne godt med både salt og peber, og du hjælper dig selv, hvis du lægger dem på et lille stykke bagepapir, når du skal flytte dem frem og tilbage herfra. 
- Kom bøfferne i en plastikpose / ziplock, så de ligger fint ved siden af hinanden. 

Udstyret du skal bruge:

- I en stor balje eller gryde kommer du varmt vand i, og indstiller din sous vide på 56°. Kom posen i vandet, og sørg for, at den ikke ligger og flyder i overfladen, men hjælp den evt. ned under vandet med en ske eller lign. Lad bøfferne ligger her i 30-60 min. 
- Tænd din grillstarter, og sørg for at fodre den med flere kul, når de begynder at falde lidt sammen. Der skal være rødglødende kul HELT op til kanten, når risten lægges på. 
-Har du ikke en sous vide og en grillstarter, former du bare bøfferne lidt lavere, og griller eller steger den på almindeligvis, som jeg gør i klubbens anden burgeropskrift. 

Tilberedningen:

- Snit alle grøntsagerne, som du godt kan lide dem. 

- Når grillen er helt klar, tager du posen med bøfferne op af vandet, tager dem ud, og dupper dem tørre, og gnider dem evt. i lidt olie, eller smører lidt olie på risten med en klud. 

- Grill brødene hurtigt på den flade side. 

- Grill bøfferne i ca. 1 minuts tid på hver side. Som sagt, grillen skal være ultra varm. Vift evt. men noget, så kullene bliver rødglødende. 

- Når bøfferne har en flot sprød overflade, lægger du en skive ost på hver, og lader den smelte lidt ned over bøfferne. 

- Saml burgerne med mayonnaise, salat, avokado, tomat og bøfferne. 

Måske skal de indtages med kniv og gaffel, for de er meget høje... forhåbentlig ;) 

Server en pomme frit til eller to.

Billeder fra opskriften

21

Kommentarer

  • Anette B.

    Øv det er en skam at grill starter og kul røg ud, da gasgrill blev indkøbt. Må se om jeg kan får masser af blus på gasgrillen for samme effekt.

  • Anette B.

    Øv det er en skam at grill starter og kul røg ud, da gasgrill blev indkøbt. Må se om jeg kan få masser af blus på gasgrillen for samme effekt.

  • Anette B.

    Øv det er en skam at grill starter og kul røg ud, da gasgrill blev indkøbt. Må se om jeg kan få masser af blus på gasgrillen for samme effekt.

    • Jesper Vollmer

      Det er jo bare lidt for sjov. Du kan jo sagtens grille på en anden type grill.
      Du får bare fuuuuld knald på varmen med en grillstarter.
      Go´ weekend
      Jesper

  • Jan O.

    Hej Jesper,
    Det glæder mig meget at du nu også inkluderer sous vide og ser frem til flere smagsfulde opskrifter.
    Jan

    • Jesper Vollmer

      Tænker du at andre medlemmer også har en, eller at de skal ud og snolde...?
      Bare de ikke bliver skræmt af, at de føler, de SKAL ha´ noget specielt udstyr.
      Jesper

  • Inger M.

    Jeg synes det vil være skønt med lidt mere sous vide. At forberede kødet ved sous vide først, så det blot skal grilles hurtigt vil være fantastisk. Så er det jo muligt at kødet bliver godt, selv om man skal gøre mange andre ting imens.

    • Jesper Vollmer

      Hej Inger
      Der skal nok komme mere sous vide. Jeg var bare ikke sikker på, om det skræmte folk væk.
      Håber at mange vil prøve det af.
      Man kunne måske lave filmene med to kød-versioner i hver, så jeg både viser med og uden sous vide.
      Så kan man bare spole lidt frem, hvis man ikke gider at se det med sous vide.
      Hesper

  • Connie M.

    Hej Jesper
    God ide med både med og uden sous vide ...vi er nogle som ikke har :-)
    VH
    Connie M

    • Jesper Vollmer

      Ja, jeg tror, det er vigtigt at vise både med og uden.
      Man SKAL ikke have specialudstyr, for at lave mine opskrifter.
      Men der er mange ønsker fra medlemmer, der selv har specielle ting i køkkenet. Så jeg prøver at tilgodese manges ønsker.
      Jesper

  • Connie M.

    Selvfølgelig skal du det :-)

  • Hanne N.

    Flot bord hvor er det fra

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Skal lige være sikker på, hvilket bord, du mener.
      Tænker du på det høje, jeg står og arbejder ved?
      Det er simpelthen 2 bænke, jeg har stillet ovenpå hinanden. Det giver en form for hyldeplads, plus at jeg kan lave mad på toppen af bænken.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.