Ingredienser
Bøfferne
800 gram hakket oksekød
1 stk. æg
1 spsk. salt, og godt med peber
Resten
4 brioche burgerboller
8 spsk. mayonnaise
4 skiver cheddar
2 stk. avokado
2 stk. tomater
4 stk. salatblade
1 stk. rødløg
Måske lidt fritter på siden ;)
Fremgangsmåde
Det er jo lidt for sjov med al det legetøj her, men det giver faktisk ret god mening, hvis du vil ha´ den saftigste bøf og en hård stegeskorpe på samme tid.
Du kan altså sagtens undvære både sous vide og "jet-grillen" her, men det er ret sjovt alligevel.
Fremgangsmåde:
- Start med at samle kødet med ægget, og mas det godt sammen, så det bliver dejlig fast. Fordel kødet i 4 bøffer, og hvis du har en udstikker, som jeg har her, kan du presse dem hårdt sammen, til en fast burgerbøf med helt lige kanter. Ellers former du dem bare så godt du kan med hænderne.
- Krydr bøfferne godt med både salt og peber, og du hjælper dig selv, hvis du lægger dem på et lille stykke bagepapir, når du skal flytte dem frem og tilbage herfra.
- Kom bøfferne i en plastikpose / ziplock, så de ligger fint ved siden af hinanden.
Udstyret du skal bruge:
- I en stor balje eller gryde kommer du varmt vand i, og indstiller din sous vide på 56°. Kom posen i vandet, og sørg for, at den ikke ligger og flyder i overfladen, men hjælp den evt. ned under vandet med en ske eller lign. Lad bøfferne ligger her i 30-60 min.
- Tænd din grillstarter, og sørg for at fodre den med flere kul, når de begynder at falde lidt sammen. Der skal være rødglødende kul HELT op til kanten, når risten lægges på.
-Har du ikke en sous vide og en grillstarter, former du bare bøfferne lidt lavere, og griller eller steger den på almindeligvis, som jeg gør i klubbens anden burgeropskrift.
Tilberedningen:
- Snit alle grøntsagerne, som du godt kan lide dem.
- Når grillen er helt klar, tager du posen med bøfferne op af vandet, tager dem ud, og dupper dem tørre, og gnider dem evt. i lidt olie, eller smører lidt olie på risten med en klud.
- Grill brødene hurtigt på den flade side.
- Grill bøfferne i ca. 1 minuts tid på hver side. Som sagt, grillen skal være ultra varm. Vift evt. men noget, så kullene bliver rødglødende.
- Når bøfferne har en flot sprød overflade, lægger du en skive ost på hver, og lader den smelte lidt ned over bøfferne.
- Saml burgerne med mayonnaise, salat, avokado, tomat og bøfferne.
Måske skal de indtages med kniv og gaffel, for de er meget høje... forhåbentlig ;)
Server en pomme frit til eller to.