Græskarpasta

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Græskarpasta

  • 2 små butternut squash

  • 1 helt hvidløg

  • 1 spsk. oregano

  • 1 spsk. paprika

  • 4 stilke timian

  • 1 bdt. salvie

  • 500 gram tørret pasta (penne)

  • 1 stk. skalotteløg

  • 1 glas hvidvin

  • 2,50 dl. piskefløde

  • 100 gram parmesan

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°

Del dine græskar i 2, fjern kernerne, og snit tern i "græskarkødet". Krydr med olivenolie, salt, oregano og paprika. 

Del hvidløget i 2, og kom begge halvdele ned i hulrummet på to halve græskar. Fordel timianen over toppen. Bag i ca. 45 - 60 min. til mørt. 

Sæt pastaen over og koge i rigeligt saltet vand. 

Varm lidt olivenolie op på en pande. Steg 12 salvieblade af i olien, til sprøde. Kom dem over på lidt køkkenrulle. 

På samme pande sauterer du det snittede skalotteløg af i lidt olivenolie. På med vinen, og kog det næsten væk. Nu skal fløden på og op og simre. 

Fjern skrællen fra græskarret. Kom det op i en blender sammen med den varme fløde. Blend. 

Sigt vandet fra pastaen, men gem lidt til at justere saucen med. 

Kom puréen fra blenderen tilbage på panden eller i en gryde. Smag til med salt, peber og evt. lidt æbleeddike, for at justere balancen med fedme, krydring og syren. 

Vend pastaen op i saucen, og juster konsistensen med det overskydende pastavand. 

Server med de sprøde salvieblade. 

 

Billeder fra opskriften

3

Kommentarer

  • Lisbeth A.

    Hej Jesper
    Tusind tak for opskriften. Jeg glæder mig til at afprøve den. Det er virkelig dejligt, at du giver den gas med retter, der er vegetariske🤩🤩🤩
    Mvh
    Lisbeth Andersen, Odense🥳😁🙂

  • Susanne S.

    Den skal klart prøves, men hvorfor ikke blende skrællen med? Den er jo spiselig☺️

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.