Ingredienser
Græskarpasta
2 små butternut squash
1 helt hvidløg
1 spsk. oregano
1 spsk. paprika
4 stilke timian
1 bdt. salvie
500 gram tørret pasta (penne)
1 stk. skalotteløg
1 glas hvidvin
2,50 dl. piskefløde
100 gram parmesan
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°
Del dine græskar i 2, fjern kernerne, og snit tern i "græskarkødet". Krydr med olivenolie, salt, oregano og paprika.
Del hvidløget i 2, og kom begge halvdele ned i hulrummet på to halve græskar. Fordel timianen over toppen. Bag i ca. 45 - 60 min. til mørt.
Sæt pastaen over og koge i rigeligt saltet vand.
Varm lidt olivenolie op på en pande. Steg 12 salvieblade af i olien, til sprøde. Kom dem over på lidt køkkenrulle.
På samme pande sauterer du det snittede skalotteløg af i lidt olivenolie. På med vinen, og kog det næsten væk. Nu skal fløden på og op og simre.
Fjern skrællen fra græskarret. Kom det op i en blender sammen med den varme fløde. Blend.
Sigt vandet fra pastaen, men gem lidt til at justere saucen med.
Kom puréen fra blenderen tilbage på panden eller i en gryde. Smag til med salt, peber og evt. lidt æbleeddike, for at justere balancen med fedme, krydring og syren.
Vend pastaen op i saucen, og juster konsistensen med det overskydende pastavand.
Server med de sprøde salvieblade.