Ingredienser
Græskar, bønner og miso
1 helt hokkaido
2 spsk. olivenolie
1 tsk. chiliflager
1 dåse butterbeans
2 tsk. miso, gerne mørk
2 dl. hønsebouillon
1 fed hvidløg
1 hel citron
2 spsk. hasselnødder
1 håndfuld frisk oregano
Fremgangsmåde
Det her smager så godt...
Flæk græskarret midt over, og skrab kerner og tråde ud.
Skær de to halvdele i både, og mariner dem i olie, salt og chili.
Bag dem ved 200° i 25-30 min. De skal tage farve og blive bløde i midten.
Imens sigter du bønnerne fra dåsen, og marinerer dem i skålen fra græskarret. Krydr med salt og peber, og steg dem af på en pande, til de får lidt farve. Riv hvidløg, og dæk med olie, som du nu kommer på panden også. Kom herefter bouillonen på sammen med misoen. Kog det godt sammen, og smag til. Riv citronskallen over, og sluk for varmen.
Hvis du synes, saften er for flydende kan du jævne den med lidt våd maizena, men jeg holder bare min helt flydende.
Rist hasselnødderne, og hak dem groft.
Server de lune græskarbåde med de saftige bønner over. Drys med nødder og oregano.