Ingredienser
Giver ca. 50 stk.
5 dl. vand
200 gram smør
300 gram hvedemel (højt proteinindhold)
0,50 stk. muskatnød, revet
1 lille nip salt
5 hele æg
200 gram Comté i små tern
1 æg til pensling
1 håndfuld revet emmentaler
Fremgangsmåde
Kom vand, smør, salt og muskat i en sautépande eller kasserolle. Hvis du har en med rund kant, er det nemmere at arbejde med dejen.
Kog det op, til smørret er helt smeltet.
I med alt melet på en gang, og sluk for varmen. Rør nu godt rundt, og sørg for at alle klumper er rørt ud, og at dejen bliver arbejdet godt igennem. Her kan en træske eller kraftig dejskraber være god.
Lad dejen hvile i 5 min. inden æggene tilsættes, så den ikke er for varm.
Du kan vælge at gøre det næste i hånden som her, eller bruge en røremaskine. Der skal du vælge den der "spade", der hverken er piskeris eller dejkrog til røremaskinen. Den er bedst.
Kom ét æg i dejen ad gangen, og rør det homogent.
Tilsæt et æg mere, og rør godt sammen, til du tilsidst har en dej, der er fast men let flydende på samme tid. Se i filmen, hvordan den løber at skeen, når den er færdig.
Nu kommer du de små ostetern i. Vend godt sammen.
Kom dejen på en sprøjtepose, og klip et hul på ca. 2 cm.
På bagepapir eller silikonemåtte sprøjter du små toppe på ca. 2-3 cm.
Pensl med sammenpisket æg, og kom små toppe af revet emmentaler på hver af dem.
Sæt dem ind i ovnen ved 200° varmluft - skru ned til 180° med det samme, og bag dem 12-14 min.
Velbekomme...