Ingredienser
Gnocchi
500 gram kartoffel
160 gram hvedemel
2 stk. æggeblommer
1 spsk. flagesalt
Saucen
30 gram olivenolie
1 stk. løg
3 fed hvidløg
50 gram tomatpuré
30 gram vodka (kan undlades)
2 dl. piskefløde
1 tsk. chiliflager
Top op med parmesan og basilikum
Fremgangsmåde
Skræl og kog kartoflerne helt møre kun i vand. UDEN salt.
Pres de kogte kartofler gennem en grov sigte eller en kartoffelmospresse, så de bliver findelt. Lad det gerne køle helt af.
Bland det sammen med mel, salt og æggeblommer. Ud på bordet med det, og ælt det sammen til en homogen dej.
Drys lidt mel på bordet, og del dejen i mindre stykke, så du kan rulle dem ud i fingertykke pølser.
Skær dem ud i små gnocchi på et par cm.
Saucen:
Snit løg og hvidløg, og steg dem af i olien, til de lige får lidt farve.
På med tomatpuréen, og steg det lidt af. Giv den det lille skud vodka og chili.
I med fløden, og smag til med salt og peber, når det er kogt sammen.
Kog dine gnocchi i saltet vand i ca. 3-4 min.
Løft dem op i saucen med en hulske, og sving det hele lidt rundt. Brug gerne en stor pande, så de ikke maser hinanden helt flade. Hæld dem op på et fad.
Kom lidt revet parmesan og plukket basilikum over.