Gnocchi med vodka

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Gnocchi

  • 500 gram kartoffel

  • 160 gram hvedemel

  • 2 stk. æggeblommer

  • 1 spsk. flagesalt

  • Saucen

  • 30 gram olivenolie

  • 1 stk. løg

  • 3 fed hvidløg

  • 50 gram tomatpuré

  • 30 gram vodka (kan undlades)

  • 2 dl. piskefløde

  • 1 tsk. chiliflager

  • Top op med parmesan og basilikum

Fremgangsmåde

Skræl og kog kartoflerne helt møre kun i vand. UDEN salt.

Pres de kogte kartofler gennem en grov sigte eller en kartoffelmospresse, så de bliver findelt. Lad det gerne køle helt af.

Bland det sammen med mel, salt og æggeblommer. Ud på bordet med det, og ælt det sammen til en homogen dej.

Drys lidt mel på bordet, og del dejen i mindre stykke, så du kan rulle dem ud i fingertykke pølser.

Skær dem ud i små gnocchi på et par cm.

 

Saucen:

Snit løg og hvidløg, og steg dem af i olien, til de lige får lidt farve.

På med tomatpuréen, og steg det lidt af. Giv den det lille skud vodka og chili.

I med fløden, og smag til med salt og peber, når det er kogt sammen.

 

Kog dine gnocchi i saltet vand i ca. 3-4 min.

Løft dem op i saucen med en hulske, og sving det hele lidt rundt. Brug gerne en stor pande, så de ikke maser hinanden helt flade. Hæld dem op på et fad. 

Kom lidt revet parmesan og plukket basilikum over. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Heidi T.

    Hej Jesper
    Mums, denne ret skal jeg prøve:-)
    Kan man lave gnocchi’erne dagen før - altså inden de koges, og opbevare dem på køl? Næste dag lave saucen, koge gnocchi og samle retten? Så kunne man være forberedt i god tid inden gæsterne kom.
    Mvh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Ja det kan du sagtens...

  • Helle S.

    Hej Jesper
    Kan man bruge gin i stedet for vodka ?
    Hilsen Helle

    • Jesper Vollmer

      Du kan bruge din yndlingsspiritus... Altid brug det, du bedst kan lide, hvis ikke det i opskriften tiltaler dig...

  • Bente K.

    Hvis jeg ønsker at lave disse gnocchi i god tid, hvordan opbevares de ? Bare et par timer 😅

  • Bente K.

    Ja ☺️ ja men kan man også lave dem dagen før ? Og overlever de i køleskab ?
    Tror dette er et spørgsmål der vil komme snart 😉

  • Bente K.

    Nu spørger igen jeg lidt ud i luften 😅 hvad er ugens nye ret og får jeg en mail om det ? 19.10.2023

    • Jesper Vollmer

      Har du ikke fået din opskriftsmail da...?
      Enkelte medlemmer er kommet til at afmelde ugebrevet. Vil du se efter, om det er tilfældet...?

    • Bente K.

      Det fungerer nu, men linket til dette svar gjorde ikke ?

    • Bente K.

      "Du skal være logget ind i Umbraco for, at bruge preview" det er dette der kommer op på min skærm.

    • Jesper Vollmer

      Godt det virker nu... men det lyder underligt med det svar, du fik fra systemet.
      Jesper

  • Heidi T.

    Hej Jesper
    Jeg skrev et spørgsmål på denne ret for 3 uger siden, men har igen igen igen igen ikke hørt fra dig. Det er sket flere gange tidligere, at jeg må rykke for svar på spørgsmål til retterne. Det er sørme ved at være lidt træt af.
    Nå, men svar gerne på mit tidligere spørgsmål til denne ret
    Mvh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Så fik jeg fat i dine spørgsmål... Begge tidligere er blevet besvaret... Undskylder de sene svar...

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.