Ingredienser
Gnocchi
500 gram varm indmad fra ca. 3 bagekartofler
100 gram hvedemel
1 stk. æggeblomme
Saucen
2 spsk. smør
1 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg, revet og dækket med olie
0,50 håndfuld parmesan, revet
1 dusk salvie
1 tsk. salt og meget peber
0,50 stk. citron, saften
1 dl. af pastavandet
Fremgangsmåde
Prik lidt huller i bagekartoflerne, og bag dem ved 190° i lidt over en time. Del dem, mens de er varme, og skrab indmaden ud. Gem skallerne.
Du kan med fordel (det glemte jeg nemlig i filmen) presse kartoffelmassen gennem en grov sigte eller en af de der med håndtag på, man kører kartoffelmassen igennem. Mine blev lidt grove, men stadig lækre.
Vend de tømte skaller med lidt olie og salt, og bag dem ved 200° i ca. 15 min. De skal blive helt sprøde.
Bland nu den varme kartoffelmasse med mel og æggeblomme. Ælt det sammen til en sammenhængende dej.
Del dejen i 3 stykker, og rul hver del ud til en pølse på ca. 1 cm. i diameter. Drys lidt mel på den, og skær den ud i små bidder.
Med en gaffel presser du lidt ned i hver af dem, så de får de klassiske gnocchi-riller.
Vend dem i lidt mere mel, så de ikke klistre sammen, og kog dem i saltet vand, til de kommer op til overfladen.
Mens de koger, gør du saucen klar ved at bruse smørret op i en gryde. Kom så det snittede skalotteløg på sammen med salvien.
Når gnocchi´erne komme op til overfladen, kommer du dem over i gryden med smørret sammen med lidt af pastavandet.
Smag til med salt, peber, parmesan, citronsaft og lidt mere af pastavandet, så du rammer en cremet konsistens.
Kom evt. lidt af gnocchi´erne op i de sprøde skaller.