Gnocchi

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Gnocchi

  • 500 gram varm indmad fra ca. 3 bagekartofler

  • 100 gram hvedemel

  • 1 stk. æggeblomme

  • Saucen

  • 2 spsk. smør

  • 1 stk. skalotteløg

  • 1 fed hvidløg, revet og dækket med olie

  • 0,50 håndfuld parmesan, revet

  • 1 dusk salvie

  • 1 tsk. salt og meget peber

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 1 dl. af pastavandet

Fremgangsmåde

Prik lidt huller i bagekartoflerne, og bag dem ved 190° i lidt over en time. Del dem, mens de er varme, og skrab indmaden ud. Gem skallerne. 

Du kan med fordel (det glemte jeg nemlig i filmen) presse kartoffelmassen gennem en grov sigte eller en af de der med håndtag på, man kører kartoffelmassen igennem. Mine blev lidt grove, men stadig lækre. 

Vend de tømte skaller med lidt olie og salt, og bag dem ved 200° i ca. 15 min. De skal blive helt sprøde. 

Bland nu den varme kartoffelmasse med mel og æggeblomme. Ælt det sammen til en sammenhængende dej. 

Del dejen i 3 stykker, og rul hver del ud til en pølse på ca. 1 cm. i diameter. Drys lidt mel på den, og skær den ud i små bidder. 

Med en gaffel presser du lidt ned i hver af dem, så de får de klassiske gnocchi-riller. 

Vend dem i lidt mere mel, så de ikke klistre sammen, og kog dem i saltet vand, til de kommer op til overfladen. 

Mens de koger, gør du saucen klar ved at bruse smørret op i en gryde. Kom så det snittede skalotteløg på sammen med salvien. 

Når gnocchi´erne komme op til overfladen, kommer du dem over i gryden med smørret sammen med lidt af pastavandet. 

Smag til med salt, peber, parmesan, citronsaft og lidt mere af pastavandet, så du rammer en cremet konsistens.  

Kom evt. lidt af gnocchi´erne op i de sprøde skaller. 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Joan P.

    Spændende, men er det en ret forsigtig selv eller tilbehør ? Kender det slet ikke 🙈
    Kh Joan

    • Jesper Vollmer

      Kender du ikke gnocchi ???
      😜
      Det skal du prøve !
      Jesper

    • Joan P.

      Nej det kender jeg ikke, det er ikke noget vi spiser som sådan i mit udkantsdanmark - skal helt klart prøves, men min mand vil da spørge “ hvor er kødet” 😄

  • Thomas

    I like :)

  • Jette K.

    Kan man bruge andet end hvedemel ?
    Glutenallergi .
    Hilsen jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Jeg ville prøve med kartoffelmel eller rismel. Det er det første der kommer op, når man søger på glutenfri gnocchi...
      Jesper

    • Tina N.

      Hej Jette.
      Har du prøvet, at lave dem med kartoffel/rismel? Og blev det godt?
      Mvh Tina

  • Vibeke V.

    Du skriver "pastavand" - mener du ikke kartoffel/gnocchi-kogevandet?

    • Jesper Vollmer

      Jo jooo Vibeke... 😜 Men nu er gnocchi jo også en slags pasta !
      Tænkte det gav mening !
      Knus
      Jesper

  • Lars D.

    Bare så vi også kan udtale det korrekt :
    https://youtu.be/giNzHWkIVEI

  • connie n.

    Jeg fik engang i italien
    gnocchi i Gorgonzola sovs, det smagte så godt, har du en god opskrift på den sovs. eller den ret ?
    Mvh.
    Connie

    • Jesper Vollmer

      Hej Connie,
      Lyder bare lækkert!
      På nuværende tidspunkt har jeg ingen opskrift på gorgonzola sovs, men den vil helt sikkert ryge på listen over ideer til kommende retter! 🤩

  • Bjørn Fridal

    Test

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.