Ingredienser
Fugl og marinade
800 gram fasan (eller kylling)
2 stk. æggeblommer
4 spsk. maizena
2 spsk. soya
Det grønne
5 cm. ingefær
6 fed hvidløg
6 stk. forårsløg
1 tsk. chiliflager
Saucen
1,50 dl. fond (hønse)
2 spsk. soya
2 spsk. rørsukker
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. tomatpuré (rørt ud i lidt vand)
1 spsk. maizena
Salat
2 stk. pak choy
1 stk. citron (eller lime)
Spis basmatiris til
Fremgangsmåde
Start med at skære brysterne og overlåret fra fasanerne. Resten går til fond en anden dag. I fryseren med det...
Del kødet i 2x2 cm. koldser.
Mariner kødet med æggeblommerne, soyaen og maizenaen, mens resten laves.
Skræl og snit ingefæren i små "tændstikker".
Snit hvidløg i små skiver.
Skær det hvide på forårsløgene i 1-2 cm. stykker. Snit det grønne i små stykker.
Alle ingredienserne til saucen samler du i en skål, og pisker det godt sammen.
Steg nu fasankødet af ad to eller flere omgange. Det skal være gyldent på alle sider.
Tag kødet af panden, og steg først forårsløg af i 1 min. Herefter ingefær, chili og hvidløg på samme pande. Når alt er stegt sammen, kommes kødet tilbage på panden, og det hele slynges rundt.
Kom saucen på panden, og se det hele tykne, så snart det koger op.
Kog det sammen, indtil fasanstykkerne ikke er lyserøde mere, når du skærer en fasan-klods over.
Snit det skyllede pak choy i strimler, og kom citronsaften på.
Server retten med ris til sammen med den sprøde og friske salat.