General Tso´s fasan

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Fugl og marinade

  • 800 gram fasan (eller kylling)

  • 2 stk. æggeblommer

  • 4 spsk. maizena

  • 2 spsk. soya

  • Det grønne

  • 5 cm. ingefær

  • 6 fed hvidløg

  • 6 stk. forårsløg

  • 1 tsk. chiliflager

  • Saucen

  • 1,50 dl. fond (hønse)

  • 2 spsk. soya

  • 2 spsk. rørsukker

  • 2 spsk. æbleeddike

  • 3 spsk. tomatpuré (rørt ud i lidt vand)

  • 1 spsk. maizena

  • Salat

  • 2 stk. pak choy

  • 1 stk. citron (eller lime)

  • Spis basmatiris til

Fremgangsmåde

Start med at skære brysterne og overlåret fra fasanerne. Resten går til fond en anden dag. I fryseren med det...

Del kødet i 2x2 cm. koldser. 

Mariner kødet med æggeblommerne, soyaen og maizenaen, mens resten laves. 

Skræl og snit ingefæren i små "tændstikker". 

Snit hvidløg i små skiver. 

Skær det hvide på forårsløgene i 1-2 cm. stykker. Snit det grønne i små stykker. 

Alle ingredienserne til saucen samler du i en skål, og pisker det godt sammen. 

Steg nu fasankødet af ad to eller flere omgange. Det skal være gyldent på alle sider. 

Tag kødet af panden, og steg først forårsløg af i 1 min. Herefter ingefær, chili og hvidløg på samme pande. Når alt er stegt sammen, kommes kødet tilbage på panden, og det hele slynges rundt. 

Kom saucen på panden, og se det hele tykne, så snart det koger op. 

Kog det sammen, indtil fasanstykkerne ikke er lyserøde mere, når du skærer en fasan-klods over. 

Snit det skyllede pak choy i strimler, og kom citronsaften på. 

Server retten med ris til sammen med den sprøde og friske salat. 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Connie M.

    Ser lækkert ud !

  • Bodil K.

    Lækker opskrift har lavet den mange gange nu med både kylling og andebryst. 😊

  • Calle N.

    En super instruktiv video, hvordan man parterer sådan en lille fætter.
    Smagen helt fantastisk - den får en stol hjemme hos os :-)

    • Jesper Vollmer

      Fantastisk Calle... 😄

  • Charlotte A.

    Hej Jesper
    Kan retten fryses?

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.