Ingredienser
Løgkompot
1 stk. rødløg
1 stk. alm. løg
1 spsk. friske timianblade
1 spsk. smør
Tærten
4 spsk. flydende honning
8 skiver fast gedeost
1 plade butterdej
4 spsk. løgkompot
Salaten
2 håndfulde spæd spinat
1 bundt brøndkarse
15 cm. kinaradise
Dressingen
1 dl. creme fraiche 9 %
1 dl. yoghurt naturel
1 fed hvidløg
0,50 stk. citron, skal og saft
1 tsk. salt og lidt peber
1 tsk. honning
1 tsk. sukker
Fremgangsmåde
Løgkompotten:
- Begynd med løgkompotten ved at snitte løgene i strimler. Steg dem af på panden sammen med timian i lidt smør, og hold panden på middel varme. Det skal nemlig ikke gå alt for stærkt, for de skal ikke brune med bare falde sammen.
Tærten:
- På et stykke bagepapir laver du 4 områder med honningen.
- Skær gedeosten i tykke skiver, og fordel to mindre eller en stor skive på hver klat honning.
- Fordel løgkompotten på gedeostene.
- Skær butterdejen i 4 stykker, og pres den rundt om hver bunke ost og løg. Form små "næsten" runde tærter med masser af folder i dejen.
- Prik lidt huller i toppen, så dejen kan "ånde".
- Sæt dem i ovnen ved 180° varmluft i 20-25 min. De skal være gyldne og sprøde.
- Når de er kølet lidt af, vender du dem forsigtigt om. Pas på fingrene.
Salaten:
- Imens tærterne bager, laver du salat og dressing.
- Start med dressingen, ved at blande det hele sammen, og smage det til. Led efter balancen mellem syre, og sødme.
- Kom spinat, brøndkarse og stykker af kinaradisen oven på dressingen, men vent med at vende det sammen, til lige inden det skal spises.
Anretning:
- Kom en tærte og lidt af salaten på hver tallerken, og kom evt. lidt ekstra honning på hver.