Ingredienser
Suppen
1 liter vand
300 gram sukker
2 stk. citrongræs
0,50 stk. vaniljestang
2 stængler rabarber
Blandet frugt
1 liter blandet frugt i tern eller kugler som: vandmelon, galiamelon, æbler, pære, vindruer og bær
2 spsk. skåret havesyre og citronmelisse
Fremgangsmåde
Det første er at få sukkerlagen over. Altså selve suppen. Smagen får den af vanilje, citrongræs og rabarber. Kog vand og sukker op med vanilje og citrongræsstænglerne, der forinden er banket flade i den tykke ende, så smagen rigtig kan trække ud. Snit rabarberne i tynde skiver, så farve og smag kommer nemt ud i suppen. Kog alt op, og lad det simre i 5 min. til sukkeret er opløst. Køl nu suppen helt af med vanilje, citrongræs og rabarber liggende i. Når den er helt kold, sigtes den, så de trævlede rabarber og evt. klumper fjernes.
Nu skærer du med en kniv, eller kugler frugterne op med et parisiennejern (melonkugler), så du får nogle lækre små stykker at spise. Se om du kan ramme samme størrelse som vindruerne, så alt passer sammen.
Kom nu alt op i en skål, altså både den iskolde suppe og alle frugterne. Snit lidt havesyre eller anden dessertkrydderurt over det hele, og dump et par isterninger ned i, så det er så koldt som muligt.
Hvis der er noget tilbage, efter I har spist det, kan I nemt drikke resten sammen med lidt vodka. Det er den skønneste sommerdrink ;)