Ingredienser
Frikadeller
500 g hakket oksekød
1 kg hakket svinekød 20-22% fedt
25 g salt
4 g peber
1 stk æg
0,50 l vand
2,50 spsk hvedemel
2 stk løg, revet
3 spsk. vindruekerneolie
3 spsk. smør
Fremgangsmåde
Du kan sagtens bruge alm. hakket kalv og flæsk, istedet for at købe 2 slags kød.
Start med at røre oksekødet "sejt" med salt og peber. Det skal føles helt fjedrende.
Kom æg i og vandet lidt ad gangen. Hvis det bliver virkelig flydende, kan du justere med et par spiseskefulde mel.
Hak løg, og kom dem i røreskålen sammen med svinekødet. Bland det hele godt sammen. Hvis du ikke har opdelt kødet i okse og svin, gør du bare det samme med 1/3 af kødet, og så blander resten i efterfølgende.
Bruger du hakket kalv og flæsk, deler du bare kødet op i 1/3 først og så resten i senere.
Varm en pande op, og kom olie og smør på (halv vindruekerneolie og smør). Og brug nu rigeligt, så det kommer til at syde op omkring dunserne...
Servér med alt det du godt kan li´ til frikadeller.