Ingredienser
Marinaden
8 stk. kyllingeoverlår
0,50 spsk. piment d´espalette
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. løgpulver
0,50 spsk. røget paprika
2 spsk. salt og lidt peber
1 liter kærnemælk
Paneringen
0,50 spsk. piment d´espalette
2 spsk. løgpulver
2 spsk. hvidløgspulver
2 spsk. røget paprika
350 gram hvedemel
40 gram maizena
2 spsk. bagepulver
1 spsk. salt og lidt peber
2 liter vindruekerneolie
Sirupssauce
100 gram ahornsirup
50 gram smør
2 stk. forårsløg
1 stk. rød chili
1 tsk. salt
Melonen
1 stk. vandmelon
2 stk. lime
1 håndfuld grøn salat
Fremgangsmåde
Start med at gøre kyllingelårene klar til at blive marineret. Hvis der stadig er knogler i, skal du udbene dem. Jeg gør det ikke i filmen, men træk gerne skindet af lårene, da det ikke bliver sprødt ved stegningen. Mariner kyllingelårene ved at blande de tørre krydderier til marinaden, vend lårene i krydderiblandingen, og hæld kærnemælken over. Lad det marinere i mindst 3 timer.
Bland mel sammen med resten af ingredienserne til paneringen, og hold det klar til senere.
Bland sirup og smør sammen i en kasserolle, og smelt det sammen. Hak forårsløget og chili, og kom det i den varme lage sammen med lidt salt.
Dup kyllingerne lidt af, inden de vendes i paneringen. Kom dem tilbage i kærnemælken og så igen tilbage i paneringen. Imens varmer du olien op til 180°. Så snart 2-3 kyllingestykker kommer i, falder temperaturen til mellem 160° og 170°. Det er faktisk den perfekte temperatur, så prøv at holde den der. Steg dem lidt ad gangen, så olien holder varmen. Drys lidt salt på efter stegningen.
Til sidst skærer du skrællen af vandmelonen, og skærer melonen i klodser, som du river limeskal ud over sammen med saften.
Sørg for at sirupssaucen er flydende, men helst ikke for varm, for så bliver det lidt for tyndt.