Forloren hare

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Haren

  • 500 gram hakket kalv og flæsk

  • 1 spsk. salt og lidt peber

  • 200 gram bacon i tern

  • 1 stort løg, hakket

  • 2 stk. æg

  • 5 spsk. rasp

  • 1 dl. mælk

  • 1 spsk. ribsgelé

  • 3 pakker bacon

  • Saucen

  • 3 dl. bouillon

  • 3 dl. mælk

  • 3 dl. piskefløde

  • 1 spsk. æbleeddike

  • 1 spsk. ribsgelé

  • Tilbehøret

  • 1 passende mængde kogte kartofler

  • 4 spsk. hakket persille

  • 1 passende mængde syltede rødbeder (se under "Brændende Kærlighed)

Fremgangsmåde

Steg bacontern af i en gryde. Når det er sprødt, kommer du det hakkede løg ved. 

Imens samles farsen med salt og peber, og røres sej. I med æggene og raspen sammen med mælken. Rør det sammen med det stegte bacon og løg, og en enkelt klat ribsgelé. 

Form en flot "hare" med farsen, og dæk den med bacon i skiver. Sørg for at få presset den godt stram og al bacon skal ind under "dyret". 

Bag den i en dyb bradepande ved 250 grader i 20 min. Herefter kommer du mælken og bouillonen ved, og skruer ned på 180-190 grader. Giv den 30 min. mere. 

Tag bradepanden ud af ovnen, løft haren af, og hæld piskefløden ned i bradepanden, og sørg for at al stegeskyen bliver blandet godt med fløden. Hæld det hele gennem en sigte. 

Kog saucen igennem i 5 min, og smag den til med salt, peber, eddike og ribsgelé. 

Anret skiver af den forlorne hare med varme kartofler, rødbeder, ribsgelé og den rygende varme sauce...  

Billeder fra opskriften

IMG 6001

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Lisbeth S.

    MUMS hvor ser det godt ud Jesper :-) Det skal vi prøve af i aften derhjemme :-)

    • Peter F.

      Ja I skal da...
      Jesper

    • Janni R.

      Hej Jesper
      Jeg er nyt medlem her hos dig.
      Først vil jeg sige til dig at jeg er stor beundre af dig og din mad, det er lige noget der passer vores smagsløg her hjemme, og så vil jeg sige at min mand og jeg har lavet din forloren Hare med tilbehør i dag,og den faldt i god jord, også hos mine gamle forældre som ikke spiser så meget, men det har du lavet om på.
      Hilsen Janni

  • Hellen G.

    Tror du glemte rasp og hvor meget i din opskrift 😊

    • Jesper Vollmer

      Tak Hellen
      Jeg siger 4-5 spsk. i filmen. Retter lige i opskriften også.
      Jesper

  • Jeanette M.

    Det bliver da menuen lørdag aften - tak for inspiration :-)

  • Grete H.

    Hvor ser det bare skønt ud , det bliver lørdagsret i morgen 😉🍀🇩🇰Tak. 😊 fra Grete Helen Bergendorff Steen

  • René K.

    Hvilke ændringer skal vi lave hvis det skal være på rent svinekød? ( fruen er allergisk overfor okse og kalvekød)

    • Henning H.

      Du skal ikke lave ændringer udover kødet.
      Mvh Henning

  • Preben S.

    Kære Jesper.
    For fanden det smagte godt 👍😎
    Jeg er en glad stor amatør, der lavede retten incl super sauce uden hjælp.
    Perfekt video.
    Løg og bacon i farsen er en rigtig god ide.
    Tjente mange point til ægteskabs kassekreditten 😂
    Hilsen
    Preben stokkendal

  • Susanne G.

    Må prøves med din løg og bacon tvist, vil nu ikke undvære blandingen okse/svin

  • Ole O.

    Hej Jesper.
    Måske jeg har overset det, men bruger du ovn med varmluft ?
    Det ser iøvrigt lækkert ud.
    Mvh. Ole

    • Jesper Vollmer

      Hej Ole
      Jeg bruger varmluft...
      Jesper

  • Birthe S.

    Hej Jesper
    Jeg plejer at bruge oksefars til forloren hare

  • Annett H.

    Hej Jesper
    Den må jeg prøve, ser super lækkert ud, med bacon og løg i selve farsen.:-)
    Hilsen Annett

    • Jesper Vollmer

      Lov mig, at du prøver den... 🙏🏼
      Jesper

  • Jonna v.

    Hej, lavede din forloren hare igår, som forøvrigt var rigtig god 🤗 nu har vi en rest over til i morgen, skal jeg varme den, og hvordan ? eller skal vi spise den kold.
    Mvh.jonna.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jonna
      Den bliver mest saftig, hvis I spiser den kold, men den kan godt lunes lidt.
      Så længe tilbehøret er dejlig varmt, smager det dejligt.
      Jesper

    • Jan A.

      Jeg rister min i smør andendagen. Det har jeg lært af min svigersøn

    • Jan A.

      Den er selvfølgelig vendt i æg og rasp

  • Ea S.

    Endelig en opskrift på forloren hare, der smager af noget.
    Jeg havde opgivet at servere forloren hare, men denne bliver en favorit ret.
    Mvh Ea

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Ea
      Jeg er glad for, at du gav den et forsøg på trods af dårlig erfaring...
      Elsker når jeg får omvendt folk fra dårlige versioner...
      Jesper

  • Birgitte N.

    Mums! Den er god - og der blev da vidst heller ikke noget til overs til ungernes madpakker :-) He he...

    • Jesper Vollmer

      Det ville næsten også være FOR godt til "Ungernes Madpakke" 😜
      Du ved jo, hvad vil plejer at gemme til den...
      Jesper

  • Bettina H.

    Ej ej ej .....NU bliver det så MIG som fremover skal lave "hare" - wauu den smagte godt og faldt i familiens smag

  • anne m.

    God alternativ hare 😀
    Rest skæres i skiver og ristes på panden 😋

    • Jesper Vollmer

      Shit det lyder lækkert...
      Jesper

  • Vibeke S.

    Hej Jesper
    Hvis jeg skal lave farsbrød til 10 personer, kan man lave et stort brød eller vil du anbefale 2 stk og hvor længe skal de være i ovnen 😊

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke
      Jeg ville klart lave 2 så.
      Du skal tænke på, at så får du jo også 4 endeskiver 😜
      Jesper

  • Vibeke V.

    Uhmmm.... endnu en lækker opskrift med masser af smag, der er til at gå til.
    Tak for mad.

  • Jette N.

    Mums en lækker hare der kommer på favoritlisten Villads 7 år: Det ka jeg godt li det her 😋

    • Jesper Vollmer

      Fedt Villads 💪🏻
      Jesper

  • Lis S.

    Hej
    Kan man halvere opskriften, hvis man blot er en voksen og to børn?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Ja det tænker jeg godt du kan.
      Alternativt former du 2 harer stedet for én stor, og så fryser du nr. 2 ned...
      Så bliver det lidt lettere for dig at lave mad en anden dag ☺️
      Jesper

  • Lene S.

    Fantastisk opskrift 🤗 anvendte 100% gris fra nyslagtet frilandsgris 🐷
    Vi er begge ret begejstret for dine videoer 👍 god vejledning og bonus information

    • Jesper Vollmer

      Lækkert Lene
      Elsker ros 😜
      Men mest af alt er jeg glad for, at filmene virker for jer. 💪🏻
      Jesper

  • Hanne B.

    Hej Jesper.
    En lækker opskrift som altid :-)
    den skal prøves.
    mvh Hanne

  • Sanne T.

    Super lækker med dejlig smag

  • Anne-Marie P.

    Anne-Marie P.
    En rigtig opskrift, den smager fantastisk .🤗

    • Jesper Vollmer

      Ja tak 🙏🏼
      Jesper

  • Helle H.

    Hej Jesper
    Skal lave din forloren hare i morgen 😋 glæder mig.
    Men vil lige høre.... det varmluft ovn, gælder det i alle de opskrifter ? Jeg havde en regel, at hvis ikke andet er nævnt, så er det alm. ovn.... den regel har du så lige brudt 😏😄
    Mvh Helle

    • Jesper Vollmer

      Hej Helle
      Det jeg mener er, at jeg bruger altid varmluft, hvis ikke andet er nævnt ☺️
      Jesper

    • Helle H.

      Tak for svar😄
      Og tak for en vidunderlig hare opskrift.... kæft den var go`!!!!!

  • Tina A.

    Hej Jesper
    Vi har smovset lækker hare & sovs i 2 dage :) Tak for en kanon lækker opskrift.

    • Jesper Vollmer

      Mmmmmm.... 😜
      Jesper

  • Anne M.

    Hej Jesper.
    Min mand hørte med i bagggrunden da jeg så din video om forloren hare.
    Nu beder han så mindeligt om ikke jeg vil lave den i aften, for han blev meget lækkersulten🤤😊

    • Jesper Vollmer

      Det håber jeg da så sandelig, at du gjorde så 😜
      Jesper

  • Jytte E.

    Ser dælme godt ud det vil jeg lave på onsdag når søn og svigerdatter kommer. MEN der er godt nok alt for lidt sovs til en sovse glad familie😂😂

    • Jesper Vollmer

      Så ganger du bare op ☺️
      Jesper

  • Pia M.

    Hej Jesper.
    Min voksne (stadig hjemmeboende) datter og jeg lavede din forlorne hare i går aftes. Nøj, hvor smagte dén godt 😊 Jeg har hidtil benyttet Frk. Jensens version, men jeg må sige, at din er bedre. God idé at komme bacon og ribsgelé i farsen. Og resterne har vi spist i dag til frokost 😉
    Og så skal du have stor ros for din ligefremme og helt nede på jorden-måde at forklare tingene på i videoen.

    • Jesper Vollmer

      For fanden da Pia.
      Lækker lækker besked i opskriften her. Du tror, det er løgn, men jeg har LIGE lavet selvsamme til familien. Det var DET, de ville ha’ da jeg spurgte !
      Jesper

  • Heidi T.

    Hej Jesper
    Årh, det lyder lækker. Den må vi prøve på søndag.
    Spørger lige - måske lidt dumt - når du skriver 3 dl bouillon, hvordan laver du det? Jeg tænker ikke at lave fond....kan jeg bare tage vand og købe boullion - hvis ja, hvor mange styk og hvilken slags?
    Så glad for at være medlem i klubben. Så inspirerende. Tak
    Kh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Ja du kan sagtens bare bruge en lille terning. Kom du bare én enten kylling eller okse i 3 dl. kogende vand. Det skal nok blive godt...
      Jesper

    • Heidi T.

      Hej Jesper
      Lavede denne forloren hare igår. Årh, den er super god. Ikke sidste gang vi laver den.
      Min mand synes, jeg har talt meget og meget begejstret om Jesper Vollmers opskrifter på det sidste😂😂😂 Igår prøvede vi denne ret, så videoen og nu er han ligeså begejstret, som jeg👍🏻😂
      Tak for din "nede på jorden" måde, at gennemgå opskrifterne. Jeg er fan
      Kh Heidi

  • Hanne T.

    Hej Jesper
    Tak for fantastisk opskrift på forloren hare. Som “gammel husmor” slut 60’erne, er det den bedste forloren hare, jeg nogensinde har lavet og smagt, og både mand, børn og børnebørn var vilde med den.
    Retten var så god, at jeg overvejer at lave den som gæstemad om 14 dage, men nu er jeg kommet rigtig meget i tvivl om, hvad jeg skal servere som for-og efterret til denne ret? Kan du hjælpe med inspiration ?

    • Jesper Vollmer

      Skøn læsning Hanne
      Jeg ville være forsigtig med noget som helst tyngde i forret og dessert til sådan en forloren hare. Det er jo virkelig mad der mætter, så alt omkring skal være let.
      Ellers ender alle jo ovre på sofaen... ☺️
      Men en let salat evt. a la Chevre chaud fra klubben her kunne være et bud.
      Dessertvise ville klubbens citronfromage sparke benene væk under dine gæster. For som jeg plejer at sige, så er sådan en fromage jo ren luft, og slår du en lille prut efter indtagelsen, er den jo næsten allerede ude af systemet 😜😜😜
      Jesper

  • Edel C.

    Hvordan kan man udskrive opskriften?
    Vh Edel

    • Jesper Vollmer

      Hej Edel
      Det er ikke tanken, at man skal kunne printe opskriften, da det jo er en adgang via abonnementet, man har. Når man ikke er medlem længere, forsvinder adgangen til arkivet jo også.
      Håber det giver mening...
      Jesper

  • Berit

    Hejsa Jesper. Tusind tak for endnu en perfekt opskrift. jeg har lavet tusindvis af gange gennem mit 60. årige liv, men har aldrig fået det med løg og bacon på den måde, det giver en dejlig smag. Jeg er dog ked af at jeg ikke kan printe opskriften ud, jeg skal gå frem og tilbage fra køkken til værelse hvor min stationære pc står. (gang besværet) eller skal jeg håndskrive det hele ned. for min hukommelse er øv øv ( blodprobber ) glædelig jul til dig og din familie

    • Jesper Vollmer

      Hej Berit
      Tak for roserne. Men ja jeg kan da godt høre, at det lyder besværligt.
      Mange tager nu bare telefonen eller deres iPad med i køkkenet.
      Hvis jeg var dig, og du ikke har hverken smartphone eller iPad, ville jeg lave et screenshot af opskriften, printe den ud, og tage den med i køkkenet. Så har du da lidt.
      Jesper

  • Charlotte r.

    Lavet forlorenhare i går fuck det var godt mums nemt at følge dine opskrifter glædelig jul til dig og familien 😋

  • Ninalie H.

    Bedste Forloren hare ever!

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Ninalie
      Jeg er vild med, at du skriver det... Det skal måske være overskriften på retten 😜
      Jesper

  • Rosa B.

    Har lige spist den lækre forlorne hare. Jeg har aldrig smagt en hare der smagte så dejligt.

    • Jesper Vollmer

      Fantastisk Rosa... Så lækkert at høre ☺️
      Jesper

  • Jette L.

    Hej Jesper
    Skøn forloren hare, som både børn, mand og svigermor syntes godt om. Jeg satte et fad med stave af persillerødder og rødbeder med lidt olie og salt i ovnen. Det smagte skønt sammen.
    Jeg doblede opskriften op og lavede én stor, og derfor var der en del væske ved "haren" (6+6 dl). De nederste cm af baconen var ikke stegt, men gummiagtig, da de jo havde ligget i al væsken. Så næste gang skal bradepanden være en del større, hvis man ganger op, eller man skal lave to... Det havde jeg ikke tænkt på inden.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Tak for roserne...
      Ja det ert ikke altid at udstyret man bruger, lige passer til at man dobler op på mængderne. Så det må man lige være opmærksom på. Udstyret kan jo også variere meget mellem folks køkkener.
      Så man kan både være heldig og uheldig.
      Håber det flasker sig for dig !
      Jesper

  • Simon F.

    Hej Jesper
    Vi har lavet din forloren hare vi har en ny ynglings ret der vi har aldrig smagt en hare der smagte så godt. Tak for det

    • Jesper Vollmer

      For fanden Simon det er guf at høre det der. Jeg bliver helt stolt...
      Giv den gas herinde !
      Jesper

  • Lone

    Vi her fået haren her til aften...den bedste version vi har fået nogensinde. Brugte lidt mindre bacon (nogen af os har tendens til at bule lidt ud), smagte stadig fantastisk. Sovsen var også fantastisk, jævnede den lidt med maizena, da vi gerne vil have den lidt tykkere. Ny familiefavorit.

    • Jesper Vollmer

      Super godt Lone...
      Jeg er vild med det !
      Jesper

  • Anette M.

    Kære Jesper
    Så fik vi prøvet din forloren hare - for dælen den var god (selv katten og hunden syntes at den var god, katten sad under bordet og kom med masser af smaskelyde😀) så tak for endnu en god opskrift 👍😄
    Mange hilsner fra Anette

    • Jesper Vollmer

      Selv katten og hunden simpelthen...? 😜
      Glad for at HELE familien kunne li´ den !
      Jesper

  • Anne B.

    Har kun baconskiver til toppen, så jeg forsøger mig med en pk. Chorizo, så det må blive “liebre perdida (frit efter google😳) Spændende😝

    • Jesper Vollmer

      Uuuuh Anne...
      Pikant 😜
      Jeg må lige høre om resultatet !
      Jesper

  • Anne B.

    Chorizo virker! Det smager rigtig godt. Og jeg er begejstret for at det ristes af sammen med løget.
    Min far var kok og jeg har lært så meget af ham, men “det nymodens pjat” var altid mit bidrag til middagsbordet😂
    Jeg nyder inspirationen i klubben og mindes min “oplæring” med glæde.

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det en hyggelig tanke...
      Det er et fint indre billede. Nyd din weekend.
      Jesper

  • Hannah H.

    Hej Jesper, SÅ laves der hare-guf! Glæder os. Tak for den måde du viser opskrifterne på- helt nede på jorden👍

    • Jesper Vollmer

      Selv tak Hannah !
      Blir´ så glad...
      Jesper

  • Jacob L.

    Mums vi fik den i dag.
    Et barn der næmest lever at af ris/pasta med ketchup bad om en ekstra portion. Og retten blev tålt af det andet barn, som er meget selektiv og sensitiv omkring konsistenser.
    Kæmpe sejr for os og retten kan nu skrives ind i, den meget korte liste over ting alle kan spise.
    Tak fof det
    Kærlig hilsen Jacob og Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det godt at hører Jacob...
      Det er jo også en ret, jeg husker tilbage på fra min barndom med mundvand og tårer i øjnene... Jeg elskede det også som lille.
      Godt dine børn hopper med på den vogn !
      Jesper

  • Heidi T.

    Mand, børn og ikke mindst mig selv er vilde med din Forloren hare. Sjældent har jeg høstet så meget ros af familien. Tak for din vildt gode måde at vise os retten på 👍

    • Jesper Vollmer

      Selv tak Heidi !
      Jesper

  • Hanne R.

    Jeg har en almindelig ovn uden luftvarme. Hvilken varmegrad skal jeg så stege kødet med.
    Ligeledes vil jeg spørge, at hvis jeg laver en dobbelt portion (8 personer), er det så dobbelt stegetid?

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Bruger du almindelig ovnvarme skal du skrue 10% op i forhold til varmluft.
      Laver du dobbelt portion laver du jo bare to farsbrød, og derfor samme stegetid.
      Jesper

  • Per R.

    Sikke en lækker ret. Tusind tak for skønne fifs.

    • Jesper Vollmer

      Selv tak Per...
      Jesper

  • Per R.

    Sikke en lækker ret. Tusind tak for skønne fifs.

  • Anette M.

    Hej Jesper
    Så kom turen til din forloren hare - nøøj den er god - har ikke prøvet med ristet bacon og løg i farsen tidligere - men en fantastisk god ide - så tak for opskrift 👍😄

  • Susanne H.

    Hvis jeg vil bruge min gas ovn til at lave den i hvor lang tid skal den så have
    Mvh Susanne

  • Pernille B.

    Har aldrig lavet en dansk klassiker før da vi ikke er til “sovser” men når børn nu elsker mormor mad så var det forsøget værd.
    Smagte rigtig dejligt og var virkelig let at lave.
    Havde meget svært ved at se hvordan 500gr skulle række til at forme “haren” så brugte 1500gr hvilket var passende til både “haren” og 6 personer.

  • Britt C.

    Bruger du varmluft eller almindelig ovn?

    • Jesper Vollmer

      Hej Britt,
      Som tommelfingerregel, bruger jeg som reel altid varmluft medmindre jeg siger andet 😄

  • Lonni p.

    Min mund og min mave er mega lykkelig lige nu...welt klasse Forloren hare.
    Af ❤ tak for super opskrift.
    Tjøs og tjærlighed herfra. 🤘🤘

    • Jesper Vollmer

      Hej Lonni,
      Mit hjerte er mega lykkelig lige nu over din kommentar!
      Hav en skøn mandag😍

  • Birgit D.

    Hold nu op en lækker forloren hare ❤️Som vi nød sammen med gæster ❤️Alle var begejstreret ❤️Og sikke en lækker sovs ❤️

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgit,
      Din kommentar gør mig bare glad glad glad! Forloren hare er bare så lækkert.. en rigtig klassiker 😍

  • Birgit D.

    Jeg har tit tænkt på At det altid er ribs gelé man bruger kan det ik være nået andet bare det er sødt feks æbel gelé hindbær eller ligende ❤️

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgit,
      Jeg tænker det er en smagssags. Ribs gele er helt klart det klassiske tilbehør, men du kan da altid udforske med bla. æble gele 😊

  • Charlotte A.

    Hej Jesper.
    Du skriver bouillon, hvilken slags?
    Mvh Charlotte

    • Jesper Vollmer

      Hej Charlotte,
      Som tommelfingerregel bruger jeg altid grøntsagsbouillon, medmindre jeg nævner andet :)

  • Jette I.

    Wow - det var godtnok en fantastisk "hare" 👍
    Det da den der bliver brugt i fremtiden.
    Lavede den som gæstemad - og den faldt i fantastisk god jord.
    Resterne fik gæsten med hjem, og fortæret næste formiddag - kunne ikke vente til aftensmad 🤣🤣🤣

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette,
      Wuhuuu. Det er bare en lækker ret 😆

  • Rita H.

    Kære Jesper.
    Lavede din opskrift på forloren hare i aftes til børn, børnebørn og svigerdøtre
    Jeg må sige, den faldt i god jord og mere end det. Hold nu op - så lækker og som altid, nem at lave ud fra din opskrift.
    Du er altså lidt min mad- og bageguru🙂.
    De bedste hilsner og god weekend,
    Rita

    • Jesper Vollmer

      Hej Rita,
      Jeg kan da ikke andet end at smile over dine søde ord. Mad- og bageguru ligefrem.. det er jeg glad for. Skal gøre mit bedste 🤩

    • Jette I.

      Hej Rita 🤗
      Kan da kun give dig ret - IPad Jesper er helt klart også min nye mad- og bageguru, ingen tvivl om det.🙏 Han er en gave når man skal lukkes ud i “værelset” 🎁
      Har faktisk tænkt, når man laver opskrifterne efter videoerne, om han har en fortid som børnehavepædagog 😂😂😂😂
      (Skal forståes positivt)

  • Jim B.

    Regn, blæst og tusmørke…..tror det er dagen for forloren hare.
    Glæder mig til den skal nydes.
    God weekend

    • Jesper Vollmer

      Hej Jim,
      Det er da bare så sandt. Lad mig høre hvordan det går 😉

  • Jim B.

    Regn, blæst og tusmørke…..tror det er dagen for forloren hare.
    Glæder mig til den skal nydes.
    God weekend

  • Lise l.

    Hej Jesper
    Super lækker forloren hare, jeg turde godt nok ikke komme en hel spsk salt selvom om vi ikke er saltforskrækkede, men i opskriften skriver du 2 spsk æbleeddike, er det ikke meget? I din video bruger du selv kun 1tsk. 😀
    Hilsen Lise

    • Jesper Vollmer

      Hej Lise
      1 spsk. salt er ikke for meget til 500 g. kød. Jeg bruger jo flagesalt, og det vejer sikkert mindre, end hvis man bruger fint salt. Men det skal selvfølgelig ikke blive for salt, men helst heller ikke undersaltet.
      Jeg kan godt høre, at jeg siger en tsk. eddike, og skriver 2 spsk. Men det er her, man bruger sin smagssans. Skal den være fed eller frisk i smagen? Så jeg retter lige opskriften ned til 1 spsk. Og så er det op til dig, at få den til at smage perfekt 😉
      Jesper

  • Lise l.

    Super, tak for godt svar. 👏😄

  • Charlotte A.

    Ups jeg tog fejl af mælken til bradepanden og mælken til farsen! Syntes godt nok også den var lidt løs. Men har først opdaget det nu den er kommet i ovnen. Så det bliver en flad hare!.
    Note til mig selv. Læs hele opskriften inden jeg går i gang.
    Håber den kommer til at smage godt alligevel.
    Mvh Charlotte

    • Jesper Vollmer

      Hej Charlotte
      Det er jeg ked af at høre. Jeg har nu prøvet at sørge for, at det ikke sker igen for andre.
      Jeg har været inde og opdele ingredienslisten lidt i tydeligere afsnit. Så man bedre kan se, hvad der hører til hvad. Haren, saucen og tilbehøret.
      Tak for tippet, men undskyld jeg ikke var ligeså tydelig overfor dig 😉
      Jesper

    • Charlotte A.

      Hej jesper
      Du skal da ik undskylde, det var mig som var et fjols.
      Godt det nu er tydeligt i opskriften.
      Haren smagte fantastisk trods den var helt flad pga af for meget væske. Dejligt at kunne kommunikere med dig.
      Tak
      Charlotte

    • Jesper Vollmer

      Glad for at smagen stadig var god, så håber jeg du har mod på at prøve den igen ;)
      Hav en dejlig aften
      Jesper

  • Michael L.

    Hej Jesper
    Fik det igår Har ikke fået det i mange år Men hvor smagte det godt Tak for det
    Hilsen Michael

    • Jesper Vollmer

      Hej Michael
      Hvor er det dejligt at høre! Det er en klassiker der ikke har noget imod at blive taget frem fra tid til anden ;)
      Jesper

  • Inge M.

    Hold nu op hvor er det bare en lækker forloren hare ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    Selv om vi gerne går efter hjertevenlige retter af hensyn til familiemedlem så er det heldigvis tilladt at ‘synde’ ind imellem. Så vi gik ‘All in’ med både bacon og piskefløde som i opskriften. Det fortrød vi ikke 😃
    Tak for mange gode opskrifter.
    PS. Kunne du overveje enkelte hjertevenlige opskrifter🤔
    Bedste hilsner Inge

    • Jesper Vollmer

      Er glad for, at det smagte...
      Jeg forsøger at vise, hvordan jeg synes, det skal smage.
      Det er nok bedst, hvis folk selv erstatter med alternative versioner med mindre fedt, sukker, laktose, kulhydrater, allerener og andre ting, folk er nødt til at kigge til.
      Jeg kommer ikke til at lave decideret dietversioner af retterne. Mange af dem er fede og søde, men mange er også sunde og grønne. Så jeg håber at folk selv kan "justere på knapperne".
      Jesper

  • Bettina H.

    Igen igen - er øjnene mere sultne (for det er så lækker mad) end maven :) og igen igen bliver vi mætte hurtigere end ellers :) Dejligt for så er der rester - love it :)

  • Bettina H.

    Igen igen - er øjnene mere sultne (for det er så lækker mad) end maven :) og igen igen bliver vi mætte hurtigere end ellers :) Dejligt for så er der rester - love it :)

  • Lis J.

    Skal lave denne skønne ret til 16 personer - forslag 4 harer i 2 bradepander eller 1 stor og 2 mindre - hvad blivet bedst? Det er vel ok med 2 bradepander i varmluft? Skal de have længere tid?
    pft
    mvh mormor

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Undskyld det sene svar. Jeg havde misset dit spørgsmål.
      Hvis det er varmluft, og det forslår jeg, så sker det ofte, at luften ikke bliver fordelt ligeså godt med flere plader i. Så plejer jeg bare, at bytte lidt rundt på dem undervejs. Og ja som du skriver, så kan det godt være, at de skal have lidt længere tid også.
      Jesper

  • Marianne T.

    Jeg har lavet en skøn forloren hare. Jeg var da nødt til at lave en meljævning til sovsen. Skyen fra haren var tynd som mælk og det ændrede sig ikke da jeg tilføjede fløden. .... men godt smagte det og til 2 personer er der heldigvis også til i dag

    • Jesper Vollmer

      Hej Marianne
      Hvor er det godt, at det alligevel smagte godt. Det kan godt drille lidt med flødesaucer, hvis ikke forholdet er rigtigt i forhold til bouillon og mælk. Men så jævner man jo bare, og en bonus ved det er, at man bare får det mere sauce... ☺️
      Jesper

  • Marianne T.

    Tak Jesper det var en succes alligevel

  • Judy M.

    Hej Jesper
    Hvilken slags bouillion bruger du? Grøntsag, hønse, kalv eller??
    Mvh.
    Judy

    • Jesper Vollmer

      Undskyld det sene svar.
      Jeg bruger oftest hønsebouillon.
      Jesper

  • Peder R.

    Har lige serveret denne ret for familien, og jeg må sige det er klart den bedste forlorne hare jeg nogensinde har smagt! Ikke mindst sovsen var fantastisk. Stor ros fra familien!

  • Heidi A.

    Kan man lave forloren harre dagen før. hvordan gør man det.

    • Jesper Vollmer

      Måske ville jeg helst gøre det på dagen, da det er fars, vi har med at gøre. Det er en gammel regel, at man ikke arbejde for længe med rå fars. Dvs. jeg ville nok steg den næsten helt færdig dagen før, og så varme den op, og give den det sidste skud på dagen.
      Jesper

  • Henrik C.

    Hej Jesper / Hvad vil du foreslå som salat til retten?

    • Jesper Vollmer

      Hej Henrik
      Den mætter så meget den ret her, så ikke en alt for tung salat. Jeg skimmede lige igennem salatarkivet herinde, og der er jo mange. Så afhængigt af sæsonen, så vælg en af de lettere, eller fjern de mættende elementer i salaten, så I ikke bliver helt udspilet ;)
      Jesper

  • Lis K.

    Hej Jesper
    Vi er ret vilde med din forlorne hare, så jeg vil spørge om man kan fryse den ubagte “hare” og i så fald, skal den så tøs op inden den kommer i ovnen.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lis
      Hvis jeg var dig, ville jeg tilberede den færdigt, og SÅ fryse den.
      Læste det her på nettet, fordi jeg ikke var helt sikker:
      Man kan fryse tilberedt fars, men det er bedre at fryse tilberedte farsretter.
      Færdigrørt fars der fryses, må ikke være tilsat salt, det fremmer harskningen. Det er også bedst først at krydre farsen, når den er optøet.
      Dybfrossen fars har 1 -2 mdr. ' s holdbarhed.
      Jesper

  • Lis K.

    Hej Jesper
    Tak for svaret, det giver god mening 👍🏼

  • Knud M.

    Hej Jesper
    Det undre mig lidt med hensyn til den tid retten skal have i ovnen "Forlore haren . Uanset hvor stor en mængde jeg ønsker at lave følger er tilberedningen tiden ikke med i forhold mængdens størrelse . mvh. knud Mauritzen

    • Jesper Vollmer

      Hej Knud
      Hvis du mener, at det er når du ændrer i antal personer i omregneren i opskriften, har du ret. Den tager ikke højde for tiden i ovnen. Det havde ellers været smart.
      Men det du skal tænke på er, at hvis du ganger op og skal lave en større portion, kan du lave to eller flere farsbrød. Dvs. samme bagetid, men med mere mad. Jeg lave faktisk oftest to farsbrød udefra denne opskrift, for vi elsker allesammen endeskiverne herhjemme ;) Så får vi nemlig 4 af slagen...
      Hvis du mindsker den, er det klart, at så skal de ikke have lige så lang tid. Her må det komme an på farven på baconen, og på om den mærkes fast, når du trykker på den. Den må ikke falde sammen i midten, for så er den ikke færdig.
      Håber, det giver mening.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.