Ingredienser
Giver 18 stk.
400 gram hakket svinekød
2 "reder" glasnudler
1 stor håndfuld shitakesvampe / champion
1 stort løg
6 fed hvidløg
2 store gulerødder
5 spsk. soya
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 stor håndfuld bønnespirer
18 plader forårsrulledej
3 stk. æggeblommer
Tilbehøret
1 helt hovedsalat eller anden blød salat
1 bdt. koriander
1 håndfuld urter som persille, mynte og lign.
2 dl. sweet chilisauce
1 dl. soya
Fremgangsmåde
Start med at udbløde nudlerne i varmt vand, mens det andet ordnes.
Snit løg, riv gulerod og hvidløg. Hak stænglerne fra korianderen.
Det her er virkelig en sjov og anderledes måde at tilberede kød og grønt på. Bland alle ingredienserne til rullerne undtagen bønnespirerne i en stor skål. Bland det hele godt sammen med hænderne.
I en varm gryde eller stor pande steges det hele af, til kødet er tilberedt. Grøntsagerne må godt falde lidt sammen.
Nu kommer du bønnespirerne op i den varme blanding, og rører det godt sammen.
Hver plade dej lægges med spidsen ind mod dig selv. Kom et par spiseskefulde fyld på hver, og rul dem halvt sammen. Fold enderne ind over resten, og rul lidt mere. Når der kun er en lille trekant tilbage af den flade dej, smører du lidt æggeblomme på den del som lim, og ruller den helt rundt. Se hvordan i filmen.
Jeg fik 18 stk. men du kan jo lave dem både større og mindre efter smag.
Friter dem i smagsneutral olie, i ca. 5 min. til de er sprøde og gyldne.
Spis dem med salat, urter og enten chilisauce eller soya.