Ingredienser
Flæskestegen
1 stk. kamsteg, ca. 2 kg.
2 spsk. salt
6 stk. laurbærblade
8 stk. nelliker
0,50 liter vand
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 200° varmluft.
Gå sværen efter med en lille kniv, hvis slagteren har et par "helligdage". Det er vigtigt, at sværen er snittet helt igennem.
Læg stegen med bunden i vejret i en bradepande, og dæk sværen med vand.
Sæt den i ovnen i 20 min.
Tag stegen ud, og vend den om, og læg den på en rist. sæt ovnen på 180°, og sørg for, at den ligger helt lige. Hvis den er højere i den ene side, bliver det højeste sted sprødt først, og den lave senere. Dvs. inden alt er sprødt, vil det øverste blive alt for mørkt. Brug gerne staniol.
Gnid sværen med salt godt ned imellem ridserne. Fordel laurbærblade og nelliker i sværen.
Steg den nu ca. 1 time og 15 min. Har du et stege termometer, skal den ud, når kernetemperaturen er 65°.
Hvis ikke den er helt sprød over det hele, tændes grillen i ovnen, og hold endelig øje med den. Nu går det stærkt.
Lad stegen hvile i 10-15 min. inden den skæres ud.