Flæskestegen

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Flæskestegen

  • 1 stk. kamsteg, ca. 2 kg.

  • 2 spsk. salt

  • 6 stk. laurbærblade

  • 8 stk. nelliker

  • 0,50 liter vand

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200° varmluft.

Gå sværen efter med en lille kniv, hvis slagteren har et par "helligdage". Det er vigtigt, at sværen er snittet helt igennem. 

Læg stegen med bunden i vejret i en bradepande, og dæk sværen med vand. 

Sæt den i ovnen i 20 min. 

Tag stegen ud, og vend den om, og læg den på en rist. sæt ovnen på 180°, og sørg for, at den ligger helt lige. Hvis den er højere i den ene side, bliver det højeste sted sprødt først, og den lave senere. Dvs. inden alt er sprødt, vil det øverste blive alt for mørkt. Brug gerne staniol. 

Gnid sværen med salt godt ned imellem ridserne. Fordel laurbærblade og nelliker i sværen. 

Steg den nu ca. 1 time og 15 min. Har du et stege termometer, skal den ud, når kernetemperaturen er 65°.

Hvis ikke den er helt sprød over det hele, tændes grillen i ovnen, og hold endelig øje med den. Nu går det stærkt.

Lad stegen hvile i 10-15 min. inden den skæres ud.  

Billeder fra opskriften

Flæskestegen2

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Bente S.

    Skøn

    • Jesper Vollmer

      Det var da dejligt Bente... ☺️
      Jesper

  • Karina M.

    Igår lavede jeg flæskesteg a la Jesper👍🏼Hold da op😊😊det blev rigtig rigtig god, tusind tak for opskriften🍂🍁🥰

    • Jesper Vollmer

      Sådan Karina
      Lyder lækkert med flæskesteg nu. Jeg er selv ved at øve mig på Gullaschsuppe i aften, da jeg skal til øen i morgen, hvor Columbus og jeg skal optage de kommende retter.
      Begge dele er rigtig efterårsmad...
      Jesper

  • Karina M.

    Jeg vil glæde mig til opskriften på suppen kommer👍🏼Jeg skal lave din chili con carne på onsdag🍁🍂🥰

    • Jesper Vollmer

      Fedt at du giver den gas med retterne... !
      Jesper

  • Annette S.

    Hej Jesper
    Kan man ikke langtids stege flæskesteg
    Mvh
    Annette

    • Jesper Vollmer

      Hej Annette,
      90 grader i ca. 4 timer. Den første halve time med sværen nedad. Ud med den, og så ovnen op på 250 grader hvor den får 10-20 min. til sværen er sprød. Den skal gerne ende med en kernetemperatur på ca. 65 grader 😁

  • May-Britt C.

    Hej Jesper
    Er det 180 gr /almindelig ovn?

    • Jesper Vollmer

      Hej May-Britt
      Jeg bruger varmluft i min ovn her.
      Jesper

  • Jette G.

    Hej Jesper
    vi har desværre ikke en ovn med grill, så hvis flæskesværene ikke er sprøde, har du et godt fif til f.eks at bruge microovn?
    Hilsen Jette Gammelby

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette,
      Man kan tage stegen ud til sidst. Skrue ovnen op på 235 grader, ind med stegen og så smide en kop vand ind i binden af oven, og lukke lågen hurtigt. Det kan hjælpe lidt 😁

  • Jette G.

    Hej Jesper
    vi har desværre ikke en ovn med grill, så hvis flæskesværene ikke er sprøde, har du et godt fif til f.eks at bruge microovn?
    Hilsen Jette Gammelby

  • Charlotte A.

    Hej Jesper.
    Hvad gør jeg galt, altid bliver min flæskesteg lækker i kødet, men.... Kun de 2 første og 2 sidste svær bliver sprøde, alle andre bliver bløde ?
    Hilsen Charlotte

    • Jesper Vollmer

      Hej Charlotte
      Jeg er ked af, at det stadig driller. Jeg er faktisk lige ved at tjekke et nyt tip af, som jeg er blevet anbefalet. Jeg har overhældt sværen med 1 liter kogende vand på en rist ind over vasken. Det gør, at sværene ligesom åbner sig mere op, og kan tage imod saltet bedre ned mellem ridserne. Prøv at give det et skud.
      Der er også meget stor forskel på ovne, så det er ofte, at man lige skal øve sig lidt med sin egen.
      Det fungerer for mig, når jeg gør som i filmen her...
      Jesper

    • Charlotte A.

      Åh Jesper, jeg giver snart op!.
      Har idag prøvet din opskrift og eneste ændring var at stegen ikke var tørt helt op. Så jeg gav den 45min 100gr. Og så kørte jeg opskriften. Men sværen var ikke sprød og stegen var 85gr. Jeg har prøvet igen og igen og igen og nye metoder og ny ovn og og og... Jeg elsker flæskesteg og SOVS!
      Hvad går jeg galt!

    • Jesper Vollmer

      Det er da irriterende…
      Bruger du varmluft?
      Det lyder ikke så godt, hvis den var frossen.
      Prøv at hælde en liter kogende vand forsigtigt over sværen på en rist i vasken inden. Sørg for, den er ridset ordentligt inden. Godt med salt ned mellem hver af sværene.
      Prøv at give den 200 grader i 1 time og 15 min.
      Gå efter en kernetemperatur på 65-70 grader.
      Nu kan jeg snart heller ikke flere tricks 😉
      Jesper

    • Charlotte A.

      Tusinde tak for svar. Jeg må op på hesten igen.
      Desværre var stegen ik tøet helt op. Det tager længere tid end jeg tror.
      Jeg prøver igen efter din anvisninger slavisk!.

    • Jesper Vollmer

      Krydser fingre for at den sidder der denne her gang!
      Øvelse gør mester ;)
      Jesper

  • Lene B.

    Hvad er det bedste stykke til flæskestegen.
    Med eller uden ben?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene,
      Helt klart med ben, hvis du kan vælge det.
      Den skal bare have en min. kernetemperatur på 65 grader. Med ben er klart at foretrække, da det holder på saft og smag.

  • Iben K.

    Hej Jesper !
    Når du langtidssteget på 90 grader - er det så varmluft eller alm ovn?
    Venlig hilsen og rigtig glædelig jul til dig og din familie 🎄

    • Jesper Vollmer

      Jeg steger vist ikke noget herinde på 90°, eller er det mig, der husker galt?
      Men varmluft kan godt udtørre over længere tid, så hvis du skal stege noget ved 90°, ville jeg tage alm. ovn.
      Jesper

  • Anna L.

    Hej Jesper.
    Glædelig jul.
    Du skriver på facebook, "Klar til jul med" at man kan salte stegen dagen før? ( som i dag, eller har jeg misforstået)
    Jeg håber du får en dejlig jul med din familie.
    Mvh Anna

    • Jesper Vollmer

      Hej Anna
      Ja det kunne du have gjort, men den bliver også fin, hvis du salter sværen efter kogningen med sværen nedad.
      Jeg saltede faktisk heller ikke min i går ☺️
      Jesper

    • Anna L.

      Det prøver jeg næste gang.

  • Lisbet C.

    Hej Jesper
    Min ovn er ikke så stor at der er plads til både and og flæskesteg. Kan jeg lave flæskestegen på forhånd og stadig få sprøde svær? Anden er langtidsstegt efter din opskrift👏
    Glædelig Jul fra Lisbet

  • Jette I.

    Sad lige i skabet “næsten” 😂
    De sprøde svær er ikke noget jeg er noget jeg er gode venner med, men næsten lykkedes det 😂
    Skar de bløde af og kom dem i mikroen - vupti - så lykkedes det 😂

  • Birte H.

    Hej Jesper
    Her i huset spiser vi ribbensteg juleaften. Kunne du evt tilføje den på “ønskesedlen” over opskrifter?

    • Jesper Vollmer

      Hej Birte
      Jeg er sikker på, at der kommer en ribbensteg med i klubben på et tidspunkt. Den er hermed noteret...
      Jesper

  • Anja j.

    Hej Jesper,
    Hvis jeg skal lave julesovsen kun på flæskestegen, hvad gør jeg så i forhold til at jeg ikke har noget skrog at lave det på??
    Og kan se at din sovs tager langtid at lave er det så en fordel at lave flæskestegen dagen før og så varme den til servering, men hvordan varmer jeg flæskestegen uden at den bliver tør og sværene bløde
    Mvh
    Anja

  • Berit A.

    Hej Jesper
    Du siger i din video af af stegen skal have 30 min. Der står i opskriften 20 min. Jeg syntes du skal rette de 20 min. til 30 min.
    Stegen bliv rigtig god med sprøde svær

  • Annette O.

    Hold nu op - sikke et lækkert rugbrød ☺️.
    Jeg reducerede mængden af abrikoser og rosiner med flere kerner.
    Måske jeg næste gang skal reducere lidt på kernerne og benytte mere mel?
    Men men men er alligevel super tilfreds med resultatet - der blev to fine velsmagende brød ud af det.
    Jeg har bagt rugbrød med hjemmegjort surdej i 23 år.
    Dbh. Annette

  • Erik P.

    - flæskestegen og de brunede kartofler efter Jespers opskrift var en ubetinget succes ...
    /Erik

    • Jesper Vollmer

      Fantastisk… 🙏🏼

  • Søren D.

    Man kan også når stegen er færdig og sværene ikke er helt i top, skære sværene af og dele dem, smide dem i ovnen 10-15 min på et stk bagepapir så bliver de super gode

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.