Ingredienser
Fiskesuppe
1 kg Fiskeben
0,50 stk. Knoldselleri
0,50 stk. Fennikel
1 stk. Porre, kun det hvide
1 dl. olie
10 stk. Peberkorn
1,50 Liter Vand
1 glas Hvidvin
0,50 stk Citron
1,50 dl. Piskefløde
0,50 stk. Brød
200 gram Torskefilet
4 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Skræl og skær urterne ud i mindre stykker.
Sautér dem af i olien i en høj gryde, uden de tager farve. Tag urterne op, så der bliver plads til fisken i bunden af gryden.
Hak fiskebenene groft ud, og sautér nu dem af i gryden også et kort øjeblik. Tilbage i gryden med urterne sammen med peberkornene.
I med vinen nu, og lad den koge halvt væk.
Dæk det hele med vand, og kog det op. Så snart det koger, skruer du ned på simreblus, og skum det skum af, der har lagt sig på toppen.
Lad suppen simre i 20 min. Sluk så, og lad den trække i 30 min.
Nu sigter du det hele igennem et dørslag, og også gerne gennem en finmasket sigte bagefter.
Kom den op i gryden igen, og kog den ind til ca. 8 dl. Kom lidt salt i, og smag den til med fløden og citronsaften.
Du kan evt. lave en lille urtesalat af toppen af fennikelen, eller andre urter, hvis du har. Dild, persille og lign. vil være lækkert til.
Tag lidt af suppen fra i en lille kasserolle, og pocher torskestykkerne a 50 g. i ca. 2 min.
Brun brud af brødet af i ovnen ved 200° til de er gyldne.
Anret fisken i bunden af en dyb tallerken, kom suppen over, og anret urterne ovenpå fisken, og kom lidt oliivenolie rundt i suppen, så det perler flot.
Server brødet til.