Ingredienser
Tomatsauce
1 stk. løg
3 fed hvidløg
1 dusk timian
3 dåser hakkede tomater
1 spsk. sukker
1 passende mængde vand
Bechamel
1 spsk. smør
1 spsk. mel
8 dl. mælk
1 knivspids muskat
Fyldet
500 gram hvid fisk
250 gram rejer
2 stk. courgetter
2 håndfulde spinat
10 stk. lasagneplader
1 håndfuld revet parmesan
1 håndfuld mozzarella
Ekstra
1 håndfuld spinat
1 st. citron, saften
Fremgangsmåde
Start med at samle begge saucerne for dette er en hurtig ret at tilberede.
Til tomatsaucen steges løg og hvidløg af i lidt olie sammen med timian. Kom lidt sukker i, når løgene er gyldne, og herefter kommer du de hakkede tomater i. Smag til med salt og peber, og lad det hele simre i ca. 15 min. Juster evt. med lidt vand, så den ikke er for tyk i konsistensen.
Til din bechamel smelter du smørret og kommer mel ved. Lad det "bage" lidt i gryden, inden du kommer mælken i lidt ad gangen. Pisk grundigt hver gang du kommer mælk i, så klumperne forsvinder. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Sørg for at din fisk er fri for skind og ben. Del den i store stykker, så du nemt kan fordele den i lasagnen.
Skær 1/2 cm. skiver af courgetterne og hold dem og spinaten klar til, når der skal samles.
Ved samlingen lægger du allerførst lidt tomatsauce, så pastaen bliver løftet lidt fra bunden.
Fordel saucerne, pastaen, courgetterne, spinaten og fisken lagvis med rejerne og lidt af parmesanosten undervejs. Slut af med et generøst lag af saucerne og begge oste revet udover toppen.
Bag den ved 200 grader i 25-30 min.
Server den med en lille spinatsalat med citron og olivenolie drysset med lidt ekstra parmesan.