Fiskefrikadeller

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Dunserne

  • 600 gram torsk, eller anden hvid fisk

  • 1 spsk. salt, og lidt peber

  • 2 stk. æg

  • 2 spsk. mel

  • 2 dl. piskefløde

  • 1 håndfuld hakket kørvel og purløg

  • Remoen

  • 2,50 dl. mayonaise

  • 2,50 dl. creme fraiche 38%

  • 400 gram grov pickles

  • 3 spsk. hakket kørvel og purløg

  • 4 skiver rugbrød

  • 1 citron til at grille

Fremgangsmåde

Skær fisken i grove stykker, og kør den til mos på en foodprocessor. I med salt og peber, og sving den en tur rundt i maskinen igen, så den bliver helt fjedrende. 

I en skål (evt. med en handske på) rører du nu æggene ud i farsen. Når det er homogent, kommer du mel og lidt af fløden i. Rør rundt, og tilsæt resten af fløden og de hakkede urter. 

Steg fiskedunserne i halvt vindruekerneolie og halvt smør ved lidt over middel varme. 

Imens de steger. samler du remouladen ved at blande mayo, creme fraiche og pickles. Smage det til med salt og peber og de hakkede urter. 

Grill evt. rugbrødet og ikke mindst den delte citron. 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2021 05 20 Kl. 16.47.01

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Ann-Mari S.

    Det er bare så lækkert med en fiskedunse. Tak for den lækre opskrift. Hvis man vil have laks i kan man bare skære lidt røget laks i og tilsætte så er det en luksusdunse. Det vil være lækkert hvis du vil lave pickles. Savner en opskrift på det. Det smager så meget bedre end den remoulade man køber færdig. Velbekomme til jer gutter på Bornholm. Hippijuice så har man hørt det med😂♥️

  • Mette G.

    Ser fantastisk ud!! Og super idé med grillet citron - denne ret glæder jeg mig til at prøve!!

  • Maj-Britt D.

    Hvor er det super, at se hele processen, og ikke bare få min i godmorgen Danmark. Jeg glæææder mig til, at servere disse lækre fiskedunser for mine børnebørn på søndag.

  • Alette G.

    Uuuuh det bliver lørdagens menu🤩 og ja tak til opskrift på hjemmelavet pickles🙏🏻

  • Hannah H.

    Mumsi! Hvor køber du de færdige pickles? Jeg kan ikke finde nogle der er så dejligt grove.

  • Hanne B.

    Jesper!! har du nogensinde hørt at man kan komme oksekød sammen med Torsk, til fiskefrikadeller??? ikke ret meget, måske 100/200 gr.
    En nu afdød ven, gjorde det at han blandede oksekød i Torsk, og folk var vilde med
    det.. Det var de bedste fiskefrikadeller de havde smagt...
    Du vil nok sige, Nej det har jeg aldrig hørt om.. :-)
    Dine fiske-dunser er forøvrigt lækre..

  • Kirsten J.

    Hej Jesper
    Jeg kunne gi at vider, hvad forskellen er på vindue olie og raspolie?
    Kh Kirsten Jochumsen
    Ps lækker opskrift 👍

  • Jesper B.

    Hvad er dine erfaringer med at stege FISKEDUNSER i svinefedt? Vi gjorde det altid i en fiskeforretning jeg arbejdede i. Og synes de fik en utrolig lækker stegeskorpe😀

  • Leif P.

    Jeg har skrevet et spørgsmål til dig under stegt flæsk, desuden at jeg gerne ville betale for et år, men du har aldrig svaret.
    Hilsen Leifś kone

  • Søren S.

    Hej Jesper
    To basale spørgsmål, som måske ikke er direkte relateret til fiskefrikadellerne, men alligevel vedrører det du laver her.
    1. Hvad er principperne omkring at skylle krydderurter - kan se at du tager dem direkte fra potten her. Jeg tænker både i forhold til potter man køber og det man tager ind fra haven.
    2. Hvor lang tid kan den hjemmelavet mayo eller remoulade for den sags skyld holde sig?
    Mvh
    Søren

  • Kirsten H.

    Uhm 😋 Skal prøves .........🥰

  • Lissen V.

    Hej Jesper,
    Det var simpelhen så lækkert - fiskefrikadellerne og de grillede citroner.... Og remouladen 🤩 - jeg køber den aldrig mere - laver din version. Den smagte helt helt vidunderligt.
    Mvh
    Lissen

    • Jesper Vollmer

      Hej Lissen
      Hvor er det dejligt at høre... Så virker det jo, det jeg gør...
      Jesper

  • Søren S.

    Hej Jesper
    Jeg prøvede at lave fiskefrikadellerne forleden. Lavede til to personer og havde ca. 330 gram torsk. Brugte 1 æg, og resten var lidt på slum til jeg syntes farsen havde en god konsistens. Men de blev meget luftige, nærmest som at spise luft.
    Hvad gør jeg for at de ikke helt bliver til luft - er det lidt mindre æg ifht fisk?

    • Jesper Vollmer

      Hej Søren,
      Hvis du ønsker, at farsen skal have en mere fast konsistens, skal der - lige præcis - mindre væske og æg i.
      Når du afprøver opskriften igen, må du endelig skrive hvordan de bliver i næste omgang!

  • Birthe M.

    Hej Jesper
    Kan man bruge bredbladet persille i stedet for kørvel i fiskefrikadellerne?
    Med venlug hilsen
    Birthe

    • Jesper Vollmer

      Hej Birthe,
      Ja. Der er en smagssag - prøv dig frem!🥳

  • Elisabeth B.

    Ganske enkelt! En fantastisk dejlig opskrift . For første gang nogensinde fik jeg gode fiskefrikadeller😋

    • Jesper Vollmer

      Hej Elisabeth,
      Jubiiii - er glad for de lykkedes for dig! 🤩

  • Ivan P.

    Hvad er det for en type foodprocessor du bruger - BPA-fri skål?

    • Jesper Vollmer

      Hej Ivan,
      Det er bare en billig Bosch eller noget fra Imerco eller tilsvarende. Den er gammel...

  • Vivi K.

    Hej Jesper.
    Vil meget gerne lave dine fiskefrikadeller, men har et barnebarn som er allergisk over for æg, har prøvet at lavet fiskefrikadeller uden æg, men synes de er svære at samle uden æg, har du et tips til hvad jeg kan erstatte æg med?
    Vh. Vivi Koch Jensen

    • Jesper Vollmer

      Hej Vivi
      Jeg har ikke oplevet, at de ikke kan samles. Prøv med lidt ekstra mel. Det burde ikke være ægget, der samler farten.
      Jesper

  • Vivi K.

    Tak, jeg prøver mig frem 👍🐟🐠

  • Lisbeth E.

    Jeg er lige kommet hjem fra en god ven, hvor jeg lavede frikadeller i går aftes. Jeg fik at vide, at han elsker fiskefrikadeller. Så jeg var lige inde og se din opskrift. Hvad mener du om at fryse dem og tage dem med næste gang og varme dem op enten på panden eller i ovnen?

  • Lisbeth E.

    Jeg er lige kommet hjem fra en god ven, hvor jeg lavede frikadeller i går aftes. Jeg fik at vide, at han elsker fiskefrikadeller. Så jeg var lige inde og se din opskrift. Hvad mener du om at fryse dem og tage dem med næste gang og varme dem op enten på panden eller i ovnen?

    • Jesper Vollmer

      Det lyder som en god idé. Det kan du sagtens…
      Jesper

  • Else F.

    Hvis du vil lave pickles i klubben, så har jeg verdens bedste opskrift🤭. Ikke fordi jeg tvivler på din tilgang til emnet👍, men jeg har den fra en veninde, der i årevis lavede den til sin datters café, hvor den blev solgt til kunderne. Jeg derimod, forærer bare produktet til en lille fast “kundekreds”😊! Jeg mailer den gerne til dig. Mvh Else

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det lækkert. Den opskrift vil jeg da gerne se.
      Smid den til mig på mail@jespervollmer.dk

  • Else F.

    PS: Jeg laver fiskedellerne akkurat som du, efter en opskrift som jeg fik af min sommerhusnabo på Læsø. Superlækre

  • Nete F.

    Jeg har prøvet at lave dine fiskefrikadeller af frossen fisk. Fiskekødet bliver ikke elastiskt efter blending med salt som dit. Kan det skyldes at jeg bruger frossen fisk? Resultatet bliver mere flade frikadeller men de er meget lækre alligevel.

    • Jesper Vollmer

      Hej Nete
      Tak for tålmodigheden...
      Ja du har helt ret. Frossen fisk vil skille. Det handler om, at alle de små væskemembraner i ting der fryses, springer da de udvider sig i processen. Dvs, at når det tør op, vil væsken skille fra, da det ikke længere bliver holdt inde af membranerne, hvis det giver mening...
      Derfor skiller det, hvis man prøver at lave fars af det.
      Jeg ville bruge frossen fisk i fisk. fiskelasagne eller panere det etc.
      Håber, det hjælper dig.
      Jesper

  • Nete F.

    Tak for svaret bedre sent end aldrig. Jeg prøver med fersk ufrossen fisk og ser om jeg får et bedre resultat. Men hvad mener du med "Jeg ville bruge frossen fisk i fisk"? Mener du bare, at du i stedet ville bruge frossen fisk i f.eks. fiskelasagne, hvor strukturen ikke betyder så meget?
    Venlig hilsen
    Nete

    • Jesper Vollmer

      Haha ja det var da en slåfejl. Ja til evt. lasagne og lign.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.