Fremgangsmåde
Bliv en del af
Klub Vollmer
...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Fish´n chips.
Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.
Tilberedningstid 30-60 minutter
...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Hej Vollmer
Er det ligemeget hvilken øl der skal i? Jeg har et stort fiskestykke af en Lange liggende i fryseren. Kan jeg bruge den?
Vh. Judy
Hej Judy
Ja du kan bruge den øl, du vil... Og Lange kan su sagtens bruge også.
Jesper
Hej Jesper!
Hvor mange personer er opskriften til?
Venlig hilsen
Dorte
Kan man stege dem på panden.
Hej Helle
Det bliver svært med den dej. Så skal der i hvert fald meget fedtstof på panden. Men tror det vil flyde ud for dig.
Jesper
Uhmmm, sindssygt lækkert her på årets første dag, mums 😋 tartar sovsen var 👌
Vi fulgte opskriften, men dejen faldt af fisken da vi skulle friturestege den. Har du bud på hvad der kan være gået galt. Det var en rigtig god torskefilet vi brugte. Jeg stoppede self med at ødelægge alt fisken, og stegte resten på panden. Vi fik fisk, men ikke som fish and chips. Kartoflerne i ovnen blev ret godt :-)
Hej Charlotte
Det lyder underligt. Det første der falder mig ind er, om fisken måske har været våd, da du dyppede den i dejen.
Hvis det er optøet torsk, vil der helt sikkert være en våd overflade på den, når den er tøet op.
Alternativt, hvis man vil være HELT sikker på, at dejen ikke render af, kan man vende fisken i mel, inden man vender den i dejen. Lidt ligesom en alm. panering.
Håber det giver mening...
Jesper
Hvilken olie bruger du til fisken
Hej Hanne
Undskyld det sene svar.
Jeg burger vindruekerneolie.
Jesper
Vil du foretrække vindruekærne olie frem for raps olie?
Hvis det er den billige og smagsneutrale rapsolie kan du sagtens bruge den.
Jesper
Hi Jesper,
Kan ud fra dit svar til min kommentar se at du må have misforstået hvad jeg skrev.
Det er helt korrekt at du ikke skriver nogen steder at opskriften er den klassiske Fish Chips men jeg er dog ret sikker på at de fleste nok alligevel vil tro at det er.
At jeg nævnte måden på hvordan den klassiske Fish Chips bliver lavet var udelukkende for at lade andre vide at din opskrift har nogle helt andre smage - lidt mere nordisk hvis du spørger mig men efter rigtig mange år i England er jeg nok også lidt “miljø skadet”.
Og så var det bestemt ikke fisken jeg mente skulle koges til at begynde med for derefter at stilles på køl for til sidst at frituresteges x 2 - det var hvis man ville lave lækre fritter dertil (havde det været fisken ville den jo være komplet ødelagt allerede efter et par minutter i det kogende vand).
Det tager tid at lave rigtige fritter fra bunden af men det endelige resultat kan på ingen måde sammenlignes med ovnbagte og da fritter jo i den grad hører til så syntes jeg bestemt det giver mening at gøre lidt ekstra ud af disse.
På lørdag står den på sort svin som hele familien elsker - til de der endnu ikke har prøvet opskrift derpå så er det bare i gang for det smager bare fantastisk.
Ville elske hvis du kunne lave en video med saucer/glaces - en “basis opskrift” som man selv kan sætte sit præg på med evt, trøffel eller porrvin.
Syntes tit at det kan knibe med tiden hvis man skal igennem hele gastric/kog ind møllen så håber du har en hurtig basic opskrift til de travle dage.
På forhånd tak & god påske 🐣
Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.