Fish cakes

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Fish cakes

  • 300 gram hvid fisk

  • 1 lille spsk. flagesalt

  • 1 spsk. rød karrypaste

  • 2 stk. æggehvider

  • 2 tsk. sukker

  • 3 spsk. fiskesauce

  • 2 stk. forårsløg

  • Til fritering

  • 1 liter vindruekerneolie

  • Salaten

  • 1 stk. agurk

  • 12 stk. radiser

  • 1 stk. forårsløg

  • 2 cm. ingefær

  • 1 fed hvidløg

  • 2 stk. lime, skal og saft

  • 1 spsk. sesamfrø

  • 2 spsk. sesamolie

  • 3 spsk. soya

  • 1 bundt koriander

Fremgangsmåde

Start med dine fish cakes. Hvis du som jeg fik fat i ren filet uden ben og skind, er det jo lige til. Skær dem i grove stykker, og smid dem i din foodprocessor sammen med saltet. Kør det hele i 10-15 sek. 
Kom resten af ingredienserne til farsen i, undtagen dine forårsløg. Kør det sammen. Snit forårsløgne og sving dem et par omgange i maskinen. Har du ikke en fin foodprocessor, kan du sagtens lave den i hånden med en kniv. Hak fisken fint på spækbrættet, og saml det hele med fingrene i en stor skål. Det andet er altså bare nemmere og hurtigere. Just saying... 

Steg dine dunser (lav den ekstra store) i den varme olie, og vend og drej dem, så de bliver flotte hele vejen rundt. 

Salaten laves ved at snitte agurk, radiser og forårsløget i den størrelse, du kan li´! 

Riv limeskal, ingefær og hvidløg udover, og kom sesam og alt til dressingen ved. Vend rundt, så alt er dækket, og smag til med de forskellige ting, så du rammer din helt egen smag.

På filmen kan du se ved anretningen, at jeg har smidt sweet chillisauce med i en skål ved siden af. Det er her, den skal findes frem fra skabet !

Enjoy...  

Billeder fra opskriften

Fish cakes2

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Nete A.

    Super lækker ret, meget populær her i huset 😍👍

    • Jesper Vollmer

      ☺️☺️☺️ Tak... De smager f..... også godt !
      Jesper

  • Klaus H.

    Fik lavet fish cakes til konen idag. Til salaten kom jeg også lidt dampede broccoli i.
    Som ekstra tilbehør serverede jeg blomkålsris. Det sidste til en fantastisk ret - en flaske rose vin.
    Fik mange roser😊

    • Jesper Vollmer

      Sådan Klaus...
      Håber det gav et kys i panden 😍
      Jesper

  • Jonna v.

    Hej,hvad er hvid fisk ? kan det være torsk ?
    Mv. Jonna.

    • Jesper Vollmer

      hej Jonna
      Undskyld det sene svar. Ja hvid fisk er torsk, sej, kuller, kulmule, flynder, pighvar etc. altså ikke de fede fisk som laks, ørred, makrel, sild od sådan... Giver det mening ?
      Jesper

  • Helle S.

    Yummy :)

  • Elisabeth B.

    Jeg lavede fish cakes efter din opskrift, og tænkte mig ikke om. Det blev alt for salt.
    Så jeg lavede en ny omgang hvor jeg rørte fisken med en teske salt. Man salter jo også med fish sauce. Og mon der også er noget salt i karryen? De blev fine. Pas på med saltet!

  • Ivan P.

    Hvor meget olie bruger du og er det en art wokpande du bruger??
    Vh
    Ivan

    • Jesper Vollmer

      Hej Ivan,
      Som der står i opskriften, bruger jeg 1 liter vindruekerneolie. Panden er en dyb sautépande fra de Buyer...

  • Anja R.

    Kære Jesper, først og fremmest tak for din fantastiske madklub! Vi bruger den meget i hverdagen, og er vældig glad for den. Dernæst et lille suk; mange gange ser jeg dine videoer (det er hyggeligt at du er "med" i køkkenet), men andre gange har jeg travlt og bruger blot opskriften. Denne opskrift er alt for salt. Der står (til 6 pers) 1, 5 spsk flagesalt, 4,5 spsk fishsauce og 1,5 spsk karrypasta. Jeg brugte kun 3/4 spsk salt og 3 spsk fishsauce, men alligevel var det næsten uspiseligt. Jeg tjekkede så din video; her siger du "et par stænk" af fishsaucen, hvilket jo giver meget mere mening. Men man skal jo ikke nøcvendigvis se videoen, eller? Mange hilsner fra en ellers meget tilfreds kunde :-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Anja
      Tak for din meget konstruktive besked.
      Jeg vil gå ind og justere lidt på mængderne, så det ikke er så salt…
      Tak
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.