Ingredienser
Fish cakes
300 gram hvid fisk
1 lille spsk. flagesalt
1 spsk. rød karrypaste
2 stk. æggehvider
2 tsk. sukker
3 spsk. fiskesauce
2 stk. forårsløg
Til fritering
1 liter vindruekerneolie
Salaten
1 stk. agurk
12 stk. radiser
1 stk. forårsløg
2 cm. ingefær
1 fed hvidløg
2 stk. lime, skal og saft
1 spsk. sesamfrø
2 spsk. sesamolie
3 spsk. soya
1 bundt koriander
Fremgangsmåde
Start med dine fish cakes. Hvis du som jeg fik fat i ren filet uden ben og skind, er det jo lige til. Skær dem i grove stykker, og smid dem i din foodprocessor sammen med saltet. Kør det hele i 10-15 sek.
Kom resten af ingredienserne til farsen i, undtagen dine forårsløg. Kør det sammen. Snit forårsløgne og sving dem et par omgange i maskinen. Har du ikke en fin foodprocessor, kan du sagtens lave den i hånden med en kniv. Hak fisken fint på spækbrættet, og saml det hele med fingrene i en stor skål. Det andet er altså bare nemmere og hurtigere. Just saying...
Steg dine dunser (lav den ekstra store) i den varme olie, og vend og drej dem, så de bliver flotte hele vejen rundt.
Salaten laves ved at snitte agurk, radiser og forårsløget i den størrelse, du kan li´!
Riv limeskal, ingefær og hvidløg udover, og kom sesam og alt til dressingen ved. Vend rundt, så alt er dækket, og smag til med de forskellige ting, så du rammer din helt egen smag.
På filmen kan du se ved anretningen, at jeg har smidt sweet chillisauce med i en skål ved siden af. Det er her, den skal findes frem fra skabet !
Enjoy...