Ingredienser
Hummus
1 dåse kikærter
1 spsk. tahin (sesampasta)
2 fed hvidløg
1 spsk. knust spidskommen
1 stk. citron, saften
1 tsk. piment d´espalette
1 dl. olivenolie
1 tsk. salt og lidt peber
Falafel
400 gram tørret kikærter
1 stk. æg
1 stk. rødløg
1 fed hvidløg
1 dusk persille
1 spsk. knust spidskommen
1 stk. citron, saften
2 dl. olivenolie
2 spsk. rasp
1 liter vindruekerneolie til fritering
Dressing
5 dl. yoghurt naturel
0,50 stk. hvidløg, revet
0,50 stk. citron, saften
1 tsk. salt og lidt peber
Fremgangsmåde
Her to opskrifter i en... Hummus og falafel.
Start med hummusen.
De kogte kikærter fra dåsen køres sammen med resten af ingredienserne. Smag den godt til, og justér med olie og evt. lidt vand, så den får den rigtige konsistens. Kan du lide den tyk og formbar, holder du igen med væden. Kan du lide den cremet og smørbar, frådser du mere med olien og vandet.
Til falafel skal du bruge de udblødte kikærter. Dvs. dagen før sætter du dem i rigeligt vand i køleskabet, så de kan suge vandet. Sørg for at der hellere er for meget end for lidt vand ved. Dagen efter skyller du dem bare i rent vand, og de er klar til brug.
Kom det hele op i en foodprocessor, og kør det sammen til en formbar masse. Du kan justere med raspen, så den bliver nem at arbejde med.
Form små aflange kugler med to skeer, eller rul dem med fingrene.
Fritér dem nu i en varm olie, så de bliver flotte gyldne og sprøde. Jeg oplevede faktisk, at de fik en lækrere konsistens i midten, hvis jeg friterede dem direkte fra fryseren. Så blev de lidt saftigere. Så hvis du har tid, så frys dem inden. Ellers laver du bare en ekstra stor portion, så der er til en anden go´ gang.
Som dressing smager du yoghurten til med hvidløgsolie, citron og salt og peber.
Servér det hele med lidt grillede grove pitabrød og salat... Det gør jeg ;)