Falafel

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Hummus

  • 1 dåse kikærter

  • 1 spsk. tahin (sesampasta)

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk. knust spidskommen

  • 1 stk. citron, saften

  • 1 tsk. piment d´espalette

  • 1 dl. olivenolie

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • Falafel

  • 400 gram tørret kikærter

  • 1 stk. æg

  • 1 stk. rødløg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 dusk persille

  • 1 spsk. knust spidskommen

  • 1 stk. citron, saften

  • 2 dl. olivenolie

  • 2 spsk. rasp

  • 1 liter vindruekerneolie til fritering

  • Dressing

  • 5 dl. yoghurt naturel

  • 0,50 stk. hvidløg, revet

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 1 tsk. salt og lidt peber

Fremgangsmåde

Her to opskrifter i en... Hummus og falafel. 

Start med hummusen. 

De kogte kikærter fra dåsen køres sammen med resten af ingredienserne. Smag den godt til, og justér med olie og evt. lidt vand, så den får den rigtige konsistens. Kan du lide den tyk og formbar, holder du igen med væden. Kan du lide den cremet og smørbar, frådser du mere med olien og vandet. 

Til falafel skal du bruge de udblødte kikærter. Dvs. dagen før sætter du dem i rigeligt vand i køleskabet, så de kan suge vandet. Sørg for at der hellere er for meget end for lidt vand ved. Dagen efter skyller du dem bare i rent vand, og de er klar til brug. 

Kom det hele op i en foodprocessor, og kør det sammen til en formbar masse. Du kan justere med raspen, så den bliver nem at arbejde med. 

Form små aflange kugler med to skeer, eller rul dem med fingrene.

 

Fritér dem nu i en varm olie, så de bliver flotte gyldne og sprøde. Jeg oplevede faktisk, at de fik en lækrere konsistens i midten, hvis jeg friterede dem direkte fra fryseren. Så blev de lidt saftigere. Så hvis du har tid, så frys dem inden. Ellers laver du bare en ekstra stor portion, så der er til en anden go´ gang. 

Som dressing smager du yoghurten til med hvidløgsolie, citron og salt og peber. 

Servér det hele med lidt grillede grove pitabrød og salat... Det gør jeg ;) 

Billeder fra opskriften

Falafel2

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Birthe N.

    Pigment d espalette, kan man lave det selv, eller skal det købes færdigt?
    Er ny hos digg har ie hørt om det før.🤔

    • Jesper Vollmer

      Hej Birthe
      Det er ikke et blandingskrydderi nej, så det skal man købe. Mange har fundet det på nettet, men man kan også være heldig i sit supermarked. Jeg har det i min egen lokale MENY
      Jesper

  • Birthe N.

    Hej Jesper. Tak for dit svar, det må jeg prøve at finde.👋

  • Mette D.

    Hvor længe skal de friteres hvis de er frosne ?

    • Peter F.

      Hej Mette
      Hvis du friterer dem i olie ved 170-180 grader, så skal skal de ikke ligge og tø op længe på bordet, inden du smider dem i. Tag dem ud 15 min. før, så er de fint tilberedte, når de er flotte og gyldne.
      Giver det mening?
      Jesper

  • Mette D.

    Det gør det 👍 tak

  • Annita l.

    Super god opskrift👍😊 jeg fik engang en opskrift og et godt råd fra en god ven som kommer fra det daværende palæstina, 😊 han fortalte, at bruge lidt bagepulver i dejen gjorde dem mere luftige 😊 så det bruger jeg faktisk også 😊

    • Jesper Vollmer

      Tak for tippe Annita... det skal jeg da så meget prøve 😜
      Jesper

  • Berit S.

    Hej Jesper. Først tak for medlemskab, det glæder jeg mig til, prægtig julegave fra min søn og ikke helt uden bagtanke ;0).
    Selvom jeg snart har tilbragt en menneskealder bag gryderne er jeg glad for nye ting, men jeg ved ikke hvad Piment d´espalette er, håber du vil hjælpe mig med opklaring ?
    Venlige hilsner fra Berit

    • Jesper Vollmer

      Hej Berit
      Velkommen indenfor.
      Piment d´espalette er et chili/paprika krydderi fra området Espalette i Frankrig. Det er ikke et blandingskrydderi, men en varm og ikke alt for stærk chili, som jeg bruger rigtig meget. Du kan finde det rundt omkring. Jeg kan få det i min lokale Meny, men ellers kig på nettet, hvis du bor et stede, hvor du ikke kan få det.
      Jesper

  • Dorthe L.

    Tak for dejlige opskrifter og videoer, ren fornøjelse. Falder lige over denne med falaffel, som jeg elsker. Jeg er nybegynder (også!) med "selvgjort" frittering :-) Hvor længe skal falaffel være i olien cirka? Tak for svaret

    • Jesper Vollmer

      Det kammer an på om de er frosne eller optøede og selvfølgelig temperaturen på olien. Mine for nok 2-3 min.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.