Dampet Blomkål

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Dampet blomkål

  • 1 stk. blomkål

  • 1 spsk. salt

  • 3 dl. vand

  • 200 g. bacon, evt. tørsaltet

  • 2 stk. æg

  • 3 spsk. kapers

  • 10 stk. kapers med stilk

  • 10 stk. cornichoner

  • 0,50 stk. skalotteløg

  • 3 stilke bredbladet persille

  • 0,50 dl. æblecidereddike

  • 3 dl. olivenolie

  • 1 spsk. salt og lidt peber

Fremgangsmåde

Det her er egentlig en vegetarisk ret, men jeg har suppleret med lidt tørsaltet bacon i dag. Den kan man jo bare undgå, hvis man kun vil spise grønt... 

Start med at skære bunden af blomkålen, og fjern bladene. Skyl kålen, og kom den i en gryde med 1 cm. vand i bunden. Drys salt over, og kom låg på. Skru helt op for varmen, men når vandet koger, skruer du ned så det bare simrer i 15-20 min. Kålen skal ikke føles rå, men heller ikke udkogt, så den falder fra hinanden. Og så skal den kunne flyttes i hel tilstand. 

Imens skæres bacon i grove tern, og steges gyldne og sprøde i en lille gryde eller på en pande. 

Æggene koges i 10 min. og køles let af i koldt vand. Pil dem og hak dem groft. 

Begge slags kapers og cornichonerne hakkes ret groft, og blandes med de finthakkede skalotteløg og persillen, der snittes i strimler. Alt vendes sammen med eddiken og olien og smages til med salt og peber. 

Nu har du tre ting, som gerne skulle smage af rigtig meget. Blomkål, vinaigrette og bacon. 

Anret det dampende varme blomkål, uden at der følger vand med fra gryden. Fordel den grove vinaigrette ud over det hele, og drys baconstykkerne nænsomt over. Ind på bordet med retten så folk selv kan tage for sig. Spis et groft brød til, så du kan suge al den dejlige dressing op med det. 

Skulle der være rester her, kan de nemt hakkes groft og drysses ud over en grøn salat i morgen. 

Billeder fra opskriften

Dampet Blomkål2

Kommentarer

  • Sofie K.

    Også en lækker ret og let at gå til. Jeg synes virkelig godt om den grove vinaigrette. Den er egentlig lidt pudsig med æggene og jeg var lidt skeptisk, men det fungerer rigtig godt endda.
    /Sofie

    • Jesper Vollmer

      Skide godt Sofie
      Jeg er vild med, at det ikke kun er mig, der synes det smager godt ☺️
      Jesper

  • Birgitte M.

    Jeg Lavendel denn rigid Godesberg ret. Men mængden af olie, er den virkelig rigtig? 2,5 dl til tre personer. Det turde jeg ikke tage. Dejlig mad var det ☀️🍷

  • Birgitte M.

    Tror mit tastatur stod forkert, det var da en gang rod. 🐥

  • Bent R.

    Fantastisk ret. Lagde lige et pocheret æg på toppen som første mand fik lov at bryde. Gjorde ikke rette ringere!

    • Jesper Vollmer

      Uhhhhh...
      Det er da også super lækkert ! Tak for rosen...
      Jesper

  • Helle N.

    Jeg droppede ægget, blandede en rest af noget corizo i baconen. - og så i stedet for skalotteløg, blandede jeg en håndfuld radiser sammen med cornitioner og kapers - det var pragtfuldt.. mums.. tak for en god opskrift.

    • Jesper Vollmer

      Det lyder også rigtig lækkert!! :D
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.