Ingredienser
Dampet blomkål
1 stk. blomkål
1 spsk. salt
3 dl. vand
200 g. bacon, evt. tørsaltet
2 stk. æg
3 spsk. kapers
10 stk. kapers med stilk
10 stk. cornichoner
0,50 stk. skalotteløg
3 stilke bredbladet persille
0,50 dl. æblecidereddike
3 dl. olivenolie
1 spsk. salt og lidt peber
Fremgangsmåde
Det her er egentlig en vegetarisk ret, men jeg har suppleret med lidt tørsaltet bacon i dag. Den kan man jo bare undgå, hvis man kun vil spise grønt...
Start med at skære bunden af blomkålen, og fjern bladene. Skyl kålen, og kom den i en gryde med 1 cm. vand i bunden. Drys salt over, og kom låg på. Skru helt op for varmen, men når vandet koger, skruer du ned så det bare simrer i 15-20 min. Kålen skal ikke føles rå, men heller ikke udkogt, så den falder fra hinanden. Og så skal den kunne flyttes i hel tilstand.
Imens skæres bacon i grove tern, og steges gyldne og sprøde i en lille gryde eller på en pande.
Æggene koges i 10 min. og køles let af i koldt vand. Pil dem og hak dem groft.
Begge slags kapers og cornichonerne hakkes ret groft, og blandes med de finthakkede skalotteløg og persillen, der snittes i strimler. Alt vendes sammen med eddiken og olien og smages til med salt og peber.
Nu har du tre ting, som gerne skulle smage af rigtig meget. Blomkål, vinaigrette og bacon.
Anret det dampende varme blomkål, uden at der følger vand med fra gryden. Fordel den grove vinaigrette ud over det hele, og drys baconstykkerne nænsomt over. Ind på bordet med retten så folk selv kan tage for sig. Spis et groft brød til, så du kan suge al den dejlige dressing op med det.
Skulle der være rester her, kan de nemt hakkes groft og drysses ud over en grøn salat i morgen.