Dadelkage

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

6 personer
  • Dejen giver 12 stk.

  • 4,50 dl. vand

  • 370 gram dadler, hakkede

  • 1,50 tsk. natron

  • 1 tsk. tørret ingefær

  • 90 gram smør

  • 250 gram sukker

  • 3 stk. æg

  • 185 gram hvedemel

  • 1,50 tsk. bagepulver

  • Karamelsauce

  • 150 gram smør

  • 1 dl. lys sirup

  • 230 gram brun farin

  • 1 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Giver 12 stk. 

 

Kog vand og dadler op, og kom natron og ingefær i, og lad det trække i 10 min. 

 

I med sukker og smør. Pisk æggene i et ad gangen. 

 

Sigt mel og bagepulver i, og bag dem i smurte muffinforme i 21 min. ved 180 grader. 

 

Alt til karamelsaucen koges sammen. 

 

Anret den lune kage med den lune sauce ud over.

 

Kom evt. en kugle frisk sorbet til. Det giver en god ballance til alt det søde og fede. 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Pernille H.

    Fantastisk lækker kage, og den kan sagtens tage med på tur dagen derpå, jeg delte kagen, smurte et tykt lag (kold)karamelsauce på og klappede dem sammen.
    Det syrlige kan fåes fra fra friske bær.
    Meeen de er nu bedst lune🙂

  • Jesper Vollmer

    Uuuuuhhh Pernille... Viderudvikling af opskrifterne, samt endnu en ting velegnet til ungernes madpakke.
    Ved ikke om du har tænkt over den ongoing joke mellem Columbus og jeg.
    Det måske bare os, der synes, det er sjovt... 😜
    Jesper

  • Pernille H.

    Desværre, jeg er ny i dette/dit univers, så kender ikke til jeres ongoing joke🙂men jeg har tænkt mig at blive så møder den nok 🙃

  • Anette K.

    Kære Jesper
    Jeg har kigget i dine bage opskrifter og jeg synes ikke jeg kan finde nogle bageopskrifter .der var glutenfri og laktosefri.
    Jeg vil derfor hører om det er mig der ikke kan se skoven for bare træer, eller hvis der ikke er nogen opskrifter om du så evt. ville lave en opskrift eller 2 så jeg også kan få enten et stk kage eller brød
    Med venlig hilsen
    Anette kongslev.
    Ps. Tak for en god kokkeskole. Takket være den, din hjælp og ikke mindst din måde at forklarer tingene på.
    Er jeg ved at komme mig over min angst for at lave mad.

    • Jesper Vollmer

      Hej Anette
      Det skal jeg da huske at få med. Det er helt rigtigt, det er der ikke noget af indtil videre.
      Jesper

  • Helle R.

    Graderne Jesper, hvor mange grader på ovnen ? Valgte 190 og holdt øje så det gik !

  • Jesper Vollmer

    Hej Helle
    Gud ja jeg har da slet ikke skrevet grader på. Sorry... ☺️
    Det har jeg rettet nu. Og det var næsten rigtigt. Det er 180 grader.
    Håber de smagte godt alligevel...
    Jesper

    • Helle R.

      Fantastisk smag i de kager, skønneste karamelsauce og jeg valgte at servere vanilje skyr til som det syrlige.
      De kager er på min hitliste nu.

  • Kirsten F.

    Kan man bruge friske dadler?

    • Jesper Vollmer

      Hej Kirsten
      Jeg har aldrig set friske dadler. Måtte lige billede-google.
      Kagen her kan man ikke lave med friske frugter, men de er vist også ret svære, at få fat i.
      Hvor får du friske dadler...?
      Jesper

  • Kirsten F.

    Det er nok bare mig, der forveksler juicy dadler med friske🤣
    Inspirerende at følge dig.

    • Kari P.

      Hej Jesper og kirsten F. Min bazar købmand fra Tyrkiet sælger friske dadler

  • Eva B.

    Hej Jesper
    Fantastisk kage som min mand (han er bager !!!!) især roste meget - Han brugte den til ugens kage i det firma, hvor han arbejder . Der blev brugt 10 kg dadler til 650 personer (lille portion ) og kunderne roste den meget !!!- Det var svært for bageren at sige, det var en kok, der havde leveret opskriften :-) :-) men det gjorde han ...
    Tak for en god hjemmeside
    Bh og god pinse
    Eva

    • Jesper Vollmer

      Haha... hvor lyder det vildt.
      Lavede han den virkelig til så mange? Wow...
      Godt han var ærlig 😜
      Jesper

  • Stine B.

    Meget lækker kage - og den der flydende brunsviger altså. Helt vidunderlig kombination 😍

    • Jesper Vollmer

      Hej Stine
      Ja den er næsten sådan helt forbudt agtig ikk´?
      Jesper

  • Helle R.

    Bagevejr i dag hvor det regner, denne her går man ikke fejl af.
    Hvis natron skal fremkalde hævelse kræver det så ikke syre ? Det mener jeg at jeg engang har læst men hvorfra kommer syren i dette tilfælde for kagerne hæver jo fint ?
    V.h. Helle

    • Jesper Vollmer

      Hej Helle,
      Fint du spørger.. jeg må være dig til dels svar skyldig, men på en Google søgning står der:
      Så snart bagepulver eller natron kommer i kontakt med en våd dej, reagerer stofferne med hinanden og danner luftarten kuldioxid, som får dejen til at hæve. Derfor skal kagedej med bagepulver og natron bages med det samme.
      Så i dette tilfælde, er det ikke en syre i dejen som får kagen til at hæve, men den kemiske reaktion mellem natron og bagepulver 😁

  • Christina K.

    Hej Jesper
    Kan man godt udskifte hvedemelet til grahamsmel ?
    Mvh
    Christina

    • Jesper Vollmer

      Hej Christina
      Hmmm… det tænker jeg godt, du kan. Det har jo ikke ligeså god bageevne som alm. hvedemel, men giv det et skud, og fortæl os gerne herinde, hvordan resultatet blev.
      Jesper

  • Christina K.

    Hej Jesper
    Kan man godt udskifte hvedemelet til grahamsmel ?
    Mvh
    Christina

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.