Ingredienser
Grøn olie
5 dl. vindruekerneolie
150 g persille
Urtemayo
2 stk. æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flagesalt
1 spsk. æbleeddike
3 dl. grøn olie
1 tsk. hvidløgsolie (revet hvidløg i olivenolie)
Crustillant
300 g kammuslinger
4 stk. persillestilke, fintsnittet
0,50 stk. citron, skallen
1 tsk. salt
1 tsk. piment d ´espalette
2 ark filodej
Endive
1 stk. endive (julesalat)
1 dusk kørvel
2 spsk. mandler, hakkede
Fremgangsmåde
Start med at lave den grønne olie, ved at blende persillen med olien, der er varmet op til 60° først. Lad den blende 2-3 min. Sigt den gennem en fin sigte, og lad vandet bundfælde sig. Hæld vandet fra (se filmen).
Lav din urtemayo på æggeblommerne med sennep, salt og eddike i. Pisk langsomt den grønne olie i. Suppler evt. med mere vindruekerneolie, hvis den er for tynd. Smag til med salt, peber og hvidløgsolien.
Imens olien sigtes, kan du sagtens nå at samle dine crustillant. Hak kammuslingerne groft, og vend muslingekødet med persillestilkene, citronskal, salt og piment.
Skær hvert ark filodej i 4 stykker. Fordel de hakkede kammuslinger som i filmen, og rul dem sammen til små "forårsruller".
Steg dem af i olie på en pande på alle sider, og steg bagefter endiven skåret i kvarter på begge flader i olie på den varme pande. Krydr dem med salt og peber.
Anret et stegt stykke salat og 2 croustillant på hver tallerken, og pynt med den grønne mayonnaise, lidt kørvel og et lille drys Piment d´espalette. For ekstra sprødhed så kom lidt grofthakkede mandler ved.